arvidsson 3

Nashville Predators studsade tillbaka till vinnarspåret efter två raka förluster genom en storseger mot Washington Capitals. Slutresultatet skrevs till 7-2.
- Det är en fantastisk känsla. Jag tycker att vi gör en riktigt bra match som lag och de fick sota för sina misstag, sa Viktor Arvidsson efter matchen.

Mycket kom att handla om just Arvidsson. Redan efter 3:45 minuter presenterade han sig för aftonen när han fri med Pheonix Copley pricksköt 1-0. Nick Bonino gjorde 2-0 innan Arvidsson styrde in 3-0 dryga minuten in i den andra perioden. Gästerna reducerade genom Nicklas Bäckström men när Capitals fick chansen i powerplay störde Ryan Johansen ett uppspel och jobbade fram ett friläge till Arvidsson som kyligt avslutade det hela mellan benen på Copley - och därmed var hans hat trick fullbordat. Rocco Grimaldi, Bonino och Calle Järnkrok nätade alla för Predators efter det innan gästerna reducerade ånyo genom T.J. Oshie, men närmre än så kom inte Capitals.
Efteråt var det en nöjd Arvidsson som mötte media:
- Jag tycker att det har känts bättre och bättre. Man kommer in i matchernas flow för varje dag som går. Under de senaste, jag vet inte, tre veckorna har det känts bättre och bättre hela tiden. Vi spelade riktigt bra ikväll och kemin med Filip Forsberg och Ryan Johansen kändes bra, avslutade Arvidsson.

NSH-WSH: Arvidssons andra hat trick i NHL

Carl Söderberg i går. Viktor Arvidsson i dag. Svenskarna fortsätter att göra hat tricks. Det här var det nionde blågula hat tricket för året och därmed är fjolårets notering tangerad. Arvidsson var inte heller ensam om att göra hat trick under natten ...
Här följer en sammanfattning från nattens matcher:
San Jose Sharks - Pittsburgh Penguins 5-2 (2-1, 1-0, 2-1)
Tomas Hertl gjorde tre mål och Evander Kane stod för tre assist när Sharks vann sjunde raka matchen, vilket är den längsta aktiva segersviten i NHL just nu. Kris Letang gav gästerna ledningen men Marcus Sörensen kvitterade 1:43 minuter senare. Hertl gjorde 2-1 efter 14:05 av den första perioden - 3:52 efter Letangs ledningsmål. Joe Thornton gjorde den andra periodens enda mål innan Hertl hängde fyran, två minuter in den tredje perioden. Derrick Brassard reducerade med knappt två minuter kvar att spela men Hertl fastställde slutresultatet med 25 sekunder kvar att spela.

SJS-PIT: Hertl gör sitt 100:e mål och andra hat trick

New York Rangers - Carolina Hurricanes 6-2 (3-1, 1-0, 2-1)
Rangers besegrade Hurricanes för 16:e gången i rad i Madison Square Garden och det var mycket tack vare Mika Zibanejad som stod för två mål och två assist. Tony DeAngelo gav Rangers ledningen innan Saku Mäenelanen kvitterade. Zibanejad gjorde sedan två mål på 1:41 minuter. Därefter spelade han fram till Pavel Buchnevichs båda mål som betydde 4-1 och 5-1. Mäenelanen reducerade innan DeAngelo fastställde slutresultatet. Det är första gången sedan 1996 som tre Rangers-spelare gör två mål vardera i samma match.

NYR-CAR: Zibanejad serveras av Zuccarello

Montreal Canadiens - Florida Panthers 5-1 (0-1, 3-0, 2-0)
Mike Hoffman gav gästerna ledningen i den första perioden men därefter var det roliga slut. Shea Weber kvitterade, Phillip Danault gav Habs ledningen. Max Domi hängde trean innan paus. I slutperioden gjorde Jesperi Kotkaniemi vackert 4-1 innan Brenan Gallagher skickade in femettan i tom bur. Därmed har Florida nu förlorat sju raka matcher.
Antti Niemi skrev in sig i Montreals historieböcker när han stoppade 52 av 53 skott mot Florida. Det är delad andraplats med Jacques Plane (mot Chicago 14/11 1954) i Habs historia för antal räddningar i en match. Toppar gör Wayne Thomas (11/3 1973 mot Pittsburgh) och Carey Price (15/11 2009 mot Nashville) med 53 räddningar vardera.
Columbus Blue Jackets - New Jersey Devils 4-1 (3-0, 1-1, 0-0)
Publiken i Nationwide Arena hann knappt sätta sig förrän den kända kanonen mullrade för första gången i matchen. Cam Atkinson inledde målskyttet redan efter 45 sekunder och efter 2:28 minuter var det dags igen när Boone Jenner gjorde 2-0. Trean gjorde Artemi Panarin ett par minuter från paus, assisterad av bland annat Atkinson. Panarin noterades sedan för en assistpoäng på Pierre-Luc Dubois 4-0 i den andra perioden. Blake Coleman reducerade strax innan paus. Blue Jackets har nu fyra raka segrar och tränaren John Tortorella är nu den coach som tränat laget i flest matcher. Med sina 285 stycken (157-102-26) passerade han Ken Hitchcock under natten.

CBJ-NJD: Panarin förvaltar Savards framspelning

New York Islanders - St Louis Blues 2-1 (1-0, 0-0, 0-1, 1-0)
New York Islanders tog nionde vinsten på de senaste elva matcherna samtidigt som man bröt St Louis Blues segersvit om tre raka matcher. Jordan Eberle gav hemmalaget ledningen i den första perioden. David Perron kvitterade drygt sex minuter in i den tredje perioden och Blues fick med sig en poäng. Valtteri Filppula avgjorde matchen 1:37 minuter in på övertiden.
Minnesota Wild - Los Angeles Kings 3-2 (0-0, 1-1, 1-1, 0-0, 1-0)
Lagen delade broderligt på de 65 minuter hockey som spelades innan straffarna avgjorde tillställningen. Nino Niederreiter gav Wild ledningen och Ilya Kovalchuk kvitterade i den första perioden. Eric Staal gav hemmalaget ledningen på nytt sju minuter in i den tredje perioden. Men Kings kvitterade på nytt, denna gång genom Jeff Carter. Jason Zucker gjorde enda målet i straffläggningen.
Dallas Stars - Tampa Bay Lightning 0-2 (0-1, 0-0, 0-1)
Andrei Vasilevskiy räddade samtliga 35 skott som Stars fick iväg under aftonen och höll därmed nollan för andra gången på de senaste fyra framträdandena och tredje gången i år. Ondrej Palat och Mikhail Sergachev nätade för Bolts, som tog fjärde segern på fem matcher (4-1-0). För Stars var det precis tvärtom: Laget inkasserade tredje raka förlusten och den fjärde på de senaste fem (1-4-0)
Winnipeg Jets - Vegas Golden Knights 4-1 (0-0, 2-0, 2-1)
Kyle Connor nätade två gånger om och Mark Scheifele gjorde ett mål och en assist. Mathieu Perreault var Jets tredje målskytt för kvällen och Brandon Pirri nätade för Golden Knights, som vann skotten med 44-27. De två sista målen gjordes i tom bur. Laurent Brossoit tog sjunde raka segern i matcher där han startat i mål.

WPG-VGK: Connor bryter sig fri i boxplay

Detroit Red Wings - Anaheim Ducks 3-1 (0-0, 0-1, 3-0)
Än en gång tog Ducks ledningen. Än en gång förlorade de. Rickard Rakell gav gästerna ledningen i powerplay i mittperioden men mål från Anthony Mantha, Gustav Nyquist och Darren Helm i slutakten gav hemmalaget samtliga två poäng. Därmed har Anaheim nu förlorat tolv raka matcher.(0-8-4).
Nashville Predators - Washington Capitals 7-2 (2-0, 4-1, 1-1)
Capitals föll för tredje matchen i rad och för sjätte gången i rad mot Nashville och man föll på sina egna misstag till viss del. Misstag som Predators inte var sena att utnyttja. Hemmalaget vann skotten med 29-28 men var betydligt vassare i de lägen man fick.
SÅ GICK SNACKET:
"Vi hade chanser men vi kunde bara inte få in den i mål. Jag gillade vårt powerplay ikväll - det var bättre än på länge. Man får ge deras målvakt cred. Han gjorde ett bra jobb."
- Gerard Gallant, Vegas Golden Knights
"Antti Niemi spelade fantastiskt. Jag tror det talar för sig själv. Det gav oss naturligtvis chansen att vinna ikväll."
- Shea Weber, Montreal Canadiens
"Just nu har vi inte självförtroende att vinna kampen mot den spelare vi möter. Det är så man gör mål."
- Rickard Rakell, Anaheim Ducks
"Vi kan inte säga att hela matchen var dålig. Första tio var oacceptabla från några spelare men inte nödvändigtvis hela laget."