TBL-BOS: Hedmans slagskott ger Lightning ledningen

Med ett direktskott från tekningscirkeln till vänster om Linus Ullmark i Boston Bruins mål såg Victor Hedman till att Tampa Bay Lightning ökade sviten av segrar hemma i Amalie Arena till elva raka. Tampa Bay vann med 3-2.
- Det viktigaste var att vi inte besegrade oss själva; vi skulle hålla i pucken och spela strukturerat. Vi gjorde det väldigt bra för det mesta. Vi hade en liten svacka i mitten av andra perioden, men det var en tuff match. Boston är ett bra lag men det är vi också… det blev väl den typ av match man kunde förvänta sig. Och den slutade ju på rätt sätt, analyserade Victor Hedman efter matchen.

• Vi försöker alltid att vårda pucken men det är ju särskilt viktigt mot ett lag som Boston så som de har spelat så här långt… de hade inte många förluster före den här matchen, fortsatte Hedman. Det är ett bra lag från målvakterna och framåt så för oss gällde det att bara inte trassla till det för oss själva. Det klarade vi: vi spelade väldigt bra hockey under nästan hela matchen, och vi förtjänade att vinna.
    Matchen var Tampa Bays andra raka hemma i Amalie Arena i en tre matcher lång hemmasvit. I första matchen slog Hedman & Co. tillbaka Minnesota Wild med 4-2. I den andra Boston. Och under natten mot söndagen kommer Los Angeles Kings på besök, nedsläpp klockan 01.00, svensk tid.
    - De (Boston) har haft en otrolig säsong hittills, och vi visste att vi måste plocka fram det allra bästa för att kunna vinna det här. Nu har vi en match till före (All Star-helgen) och vi siktar på att vinna den och avsluta sviten bra: två av tre så här långt är en bra början.
    - Det är inte lätt att besegra Boston… det är ett svårslaget lag. Men det är vi också, det bevisade vi i den här matchen, konstaterade Hedman om sitt Tampa, som nu har matchsviten 31-15-1.
    Victor Hedmans mål kom efter drygt 13 minuter i tredje perioden vid ställningen 2-2. Hedman registrerades för en istid på 27.30, tre och en halv minut (!) mer än istids-tvåan i matchen, Bostons svenske back Hampus Lindholm som spelade 23.55.

TBL-BOS 3-2

Hedman spelade i backpar med Zach Bogosian; en lyckad konstellation.
- Jättebra, menade Hedman. Vi skapade bra kemi tillsammans och det är alltid lika roligt. Vi var bra med pucken och han (Bogosian) slog ett par riktigt bra passningar. "Bogo" är en stor kille, honom flyttar man inte på i första taget. Och när han får upp farten på skridskorna är han tuff att få stopp på, sade Hedman om sin backpartner; 32-årige Bogosian från Massena i New York är 1.88 och väger drygt 100 kilo, ett perfekt komplement till likaledes 32-årige Hedman från Örnsköldsvik och med en matchvikt på 111 kilo fördelade över 198 centimeter.
Tampa Bay Lightning mot Boston Bruins är en riktig toppmatch i årets Eastern Conference: Bruins kom med fem raka segrar och Tampa med tio raka på hemmais; nu utökad till elva raka medan Boston fick vidkännas den första förlusten efter ordinarie tid mot en motståndare från Eastern Conference sedan den 23 november förra året.
Lightnings hemmasvit på elva segrar tangerar klubbens rekord från säsongen 2019-20, då laget också vann elva under ungefärligen samma tidsperiod som nu; mellan den 23 december 2019 och den 15 februari 2020. Tampas 89 hemmasegrar sedan 2019-20 är också flest bland alla lag under den perioden.
Victor Hedman kommer snart att få fira sin 500:e assistpoäng i National Hockey League - han har 498 just nu - men den här gången firade han och hans lagkamrater att hans 137:e mål i ligan blev matchavgörande mål för Tampa.

Bara fyra aktiva försvarsspelare i ligan har nått 500 målgivande passningar. Snart är de fem. Och Lightnings tränare Jon Cooper är imponerad av Victor Hedman:
- Den stora grejen för Victor är när han använder sina ben, som han gjorde mot Minnesota (4-2)… då är han verkligen bra, säger Jon Cooper.
Boston Bruins toppar tabellen i öst tolv poäng före Toronto Maple Leafs och hela 17 poäng före Tampa. Men under de senaste 15 matcherna har laget från Florida hållit jämna steg med serieledaren: Lightning är bara en poäng efter Bruins under matchsviten och de är trea i ligan i mål (54) under samma svit. Victor Hedman är en av fyra Lightning-spelare med ett snitt på en poäng/per match eller bättre: Hedman har gjort två mål och 13 målgivande passningar under 15-matchsviten sedan den 21 december.