SW

Dallas Stars - Florida Panthers 3-4 (0-0, 3-2, 0-1, 0-1)
Det var en kväll med blandade målskyttar när Florida Panthers bortaslog Dallas Stars med 4-3 i en rafflande tillställning. I bortalaget gjordes nämligen första målet av ynglingen Henrik Borgström, 21, medan det utjämnande 3-3-målet gjordes av minst sagt rutinerade Derek MacKenzie, 37.

Panthers segrade sedan på övertid efter mål från backen Jacob MacDonald.
Tampa Bay Lightning - Nashville Predators 5-2 (0-1, 2-1, 3-0)
I en försmak av en eventuell Stanley Cup-final tog Tampa Bay Lightning emot Nashville Predators. I Lightning saknades bland annat Steven Stamkos, Nikita Kucherov och Victor Hedman, medan Predators rest utan Filip Forsberg, Roman Josi och P.K. Subban. En som däremot fanns med på isen var Calle Järnkrok, som öppnade målskyttet efter 3.09 av första perioden, framspelad av Victor Arvidsson. Efter två mål från Lightning var Arvidsson framme igen och spelade fram Ryan Ellis till 2-2, detta i andra periodens sista sekund, 19.59.
Tredje perioden tillhörde dock Lightning som gjorde tre raka mål och säkrade segern med totalt 5-2.

NYR

New York Islanders - New York Rangers 5-2 (1-1, 3-1, 1-0)
New York-lagen Rangers och Islanders går båda in i säsongen med stormiga perioder bakom sig, utan att riktigt veta vad som väntar. Vad vi kan vara säkra på är dock att derbyna lagen emellan kommer vara precis lika heta som vanligt. I nattens match hade Islanders laddat upp med nästintill ordinarie forwardsuppsättning och fick bra valuta för pengarna. Josh Bailey stod för tre poäng och Mathew Barzal, Anthony Beauvillier och Jordan Eberle två vardera på vägen till en 5-2 -seger.
I Rangers utmärkte sig Kevin Shattenkirk som med sina två assist blev poängbäst för bortalaget.
Montreal Canadiens - Ottawa Senators 3-2 (0-1, 1-1, 2-0)
Brady Tkachuk fortsätter göra sitt yttersta för att ta en plats i Ottawa Senators trupp redan denna säsong. I matchen mot Montreal Canadiens satte han 1-0 till Sens endast 1.15 in på den första perioden. Resultatet stod sig till slutet av den andra perioden då lagen satte varsitt mål, vilket gav ställningen 2-1 Senators inför tredje. Väl i sista perioden rivstartade Canadiens och satte både 2-2 och 3-2 innan perioden hunnit bli två minuter gammal. Först Paul Byron efter 1.18 och sedan Tomas Tatar efter 1.41.
Det resultatet, 3-2 till hemmalaget, stod sig däremot matchen ut.
Få de senaste nyheterna från NHL på Twitter via [@NHLsv]
Detroit Red Wings - Boston Bruins 4-3 (2-1, 0-0, 1-2, 1-0)
Mycket av hajpen sedan i somras har handlat om Andrei Svechnikov, draftens andraval bakom Rasmus Dahlin. Och visst har han talang så det räcker och blir över. Men i matchen Detroit-Boston var det hans fyra år äldre bror, Evgeny, som hamnade i fokus. 21-åringen satte nämligen 4-3 för Detroit på övertid och avgjorde därmed matchen. Ett annat intressant namn i poängprotokollet var Filip Zadina som gjorde sitt första mål på försäsongen i nattens drabbning.

Evgeny Svechnikov 1

Buffalo Sabres - Toronto Maple Leafs 2-3 (1-0, 1-2, 0-1)
Två talangfulla lag med hisnande ljusa framtidsutsikter drabbade samman i Buffalo när Toronto kom på besök. Hemmalaget hade laddat laguppställningen med Jack Eichel, Rasmus Dahlin och Jeff Skinner, där den sistnämnde kvällen i ära slog till med sitt allra första mål i Buffalotröjan. Toronto hade dock också ett och annat stort "namn" med sig och det kanske allra största, Auston Matthews, blev också målskytt i matchen.
Slutresultatet skrevs till 3-2 Maple Leafs. Vem som gjorde det avgörande målet för Toronto? Svenske doldisen Calle Rosén.

BUF-TOR: Matthews styr in Ennis perfekta passning

Minnesota Wild - Colorado Avalanche 7-0 (1-0, 3-0, 3-0)
När man använder uttrycket "utklassning" är det ganska precis vad Minnesota utsatte Colorado för i nattens omgång, som dyker upp i tanken. Dubbelt så många mål gjorda som genomsnittet? Vi bockar av det. Nolla motståndaren? Bock. Dubbla motståndaren sett till antal skott? Bock.
Ja, ni förstår. Kort sagt, det var ingen rolig kväll för Avalanche. Desto roligare för hemmalagets Charlie Coyle som noterades för ett hat trick.
Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets 7-3 (2-0, 5-1, 0-2)
Utklassning och hat trick bjöds vi på även i matchen mellan Pittsburgh och Columbus, dock inte från samma lag. Pittsburgh stod för utklassningen då man rasslade in totalt sju mål på målvaktsduon Joonas Korpisalo och J-F Berube. Hat tricket? Ja, det stod Blue Jackets' Oliver Bjorkstrand för.
Noterbart är att 41-åringen Matt Cullen var en av hemmalagets piggaste spelare med sina två mål och en assist.

PIT-CBJ: Bjorkstrand slår till med sitt tredje mål

Calgary Flames - Vancouver Canucks 5-2 (2-1, 2-0, 1-1)
Stoppa mig om ni hört den förut men… en utklassningsseger som innehöll ett hat trick? Nåväl, 5-2 kanske är mer att betrakta som en tydlig seger än en utklassning, men ändå.
För Canucks fortsatte Elias Pettersson sin alldeles förträffliga försäsong med att stå för ett mål och en assist. Även veteranen Alexander Edler utmärkte sig med sina två assist. Hos Flames var det doldisen Austin Czarnik som bidrog med ett hat trick och såg till att stärka sina NHL-aktier rejält. Mikael Backlund höll sig även framme och slog till med både mål och assist.

CGY-VAN: Pettersson noteras för mål efter turstuds

Arizona Coyotes - Anaheim Ducks 6-1 (1-0, 3-0, 2-1)
Nyutsedde kaptenen Oliver Ekman-Larsson plockade upp assist nummer 4 och 5 på försäsongen när hans Arizona Coyotes hemmaslog Anaheim Ducks med hela 6-1. Utöver Ekman-Larsson utmärkte sig Lawson Crouse (två mål) och Clayton Keller (två assist) för hemmalaget.
San Jose Sharks - Vegas Golden Knights 4-5 (2-1, 2-1, 0-2, 0-0, 0-1)
Det blev en målrik tillställning när Sharks välkomnade Golden Knights till match. Oscar Lindberg slog till med dubbla mål för gästerna medan Tomas Hertl svarade för tre assist. Matchen slutade till sist 5-4 till Vegas efter straffläggning. En straffläggning där Erik Brännström stod för avgörandet.
Matchen i all ära - frågan är om inte kvällens mest spännande ögonblick kom när Sharks passade på att presentera både nyförvärvet Erik Karlsson (som inte spelade i matchen) och lagets nya tredjetröja. "A two-in-one first look" som klubben kallade det när Karlsson gled ut på isen till publikens jubel, iförd den svarta tröjan.

CGY-VAN: Czarnik sist på pucken i läcker kombination