Ullmark1

Tampa Bay Lightning förlorade med hela 5-1 hemma mot Calgary Flames, men det var inte de stora förlustsiffrorna som oroade mest efteråt.
Efter 6:10 i den andra perioden krockade nämligen Victor Hedman med Flames Garnet Hathaway. Det resulterade i att Hedman såg ut att vrida knäet och fick hjälpas ut i omklädningsrummet.

Hedman kom inte tillbaka och efteråt visste Tampas coach Jon Cooper inte hur pass allvarlig skadan var.
- Det är mycket oro, men oron kommer mest för att vi inte vet. Det är inte lönt att spekulera, så vi får vänta till imorgon (fredag) och kanske kommer det här uppehållet extremt lägligt för oss. Vi får vänta och se helt enkelt.
Relaterat material : Hedman skadad när Lightning förlorade
Efter att Hedman lämnade isen släppte Tampa in fyra mål. Två i den andra perioden och två i den tredje. Johnny Gaudreau, som hade spelat fram till Micheal Ferlands 0-1-mål, satte 1-2 efter att ha dribblat bort Andrei Vasilevskiy. Sam Bennet gjorde 1-3.
Mark Jankowski ökade på till 1-4 i inledningen av den tredje innan Matthew Tkachuk fastställde slutresultatet halvvägs in i slutperioden. Tampas mål gjordes av Brayden Point efter 31 sekunder av mittperioden och betydde 1-1.

Tampa går nu på sin obligatoriska "bye week" och kanske kommer vilan lägligt med tanke på Hedmans skada.
- Han är nog bland de tre bästa backarna ligan. Han är en stor del av det här laget, i omklädningsrummet, säger lagkamraten Steven Stamkos.
Här är summeringen från nattens matcher:
Buffalo Sabres - Columbus Blue Jackets 3-1 (1-0, 0-0, 2-1)
Sabres bröt en fem matcher lång förlustsvit, det kan de tacka svenske målvakten Linus Ullmark för. Ullmark, uppkallad fri AHL i måndags, fick säsongsdebutera och svarade för hela 44 räddningar.
Efteråt var han förstås nöjd.
- Det har varit min dröm sedan i somras att få ihop mitt spel och komma upp och spela. Jag är väldigt glad över segern ikväll, sa Ullmark.
24-åringen stoppade 18 av skotten i den tredje perioden som Sabres inledde med en 1-0-ledning sedan Benoit Pouliot satt ledningspucken redan i den första. 2-0 kom genom Kyle Okposo innan Artemi Panarin i powerplay till slut spräckte Ullmarks nolla.
Jack Eichel satte 3-1 i tom kasse med sex sekunder kvar att spela. Men det mycket var tack vare Ullmark som Sabres fick med sig två poäng.
- Han klev fram. Han blev ordentligt testad men man kunde se att han har gott självförtroende, sa Sabres tränare Phil Housely

Washington Capitals - Carolina Hurricanes 1-3 (0-0, 1-1, 0-2)
I nattens tredje match lyckades Hurricanes med vad inget annat lag gjort de senaste tio matcherna, nämligen att slå Capitals i Capital One Arena.
En av gästernas målskyttar heter Victor Rask, hans mål i den tredje perioden betydde 1-2 och blev matchavgörande. Målet kom under en avvaktande utvisning. Med en man mer på banan samlade Rask upp returen från Justin Faulks skott och satte pucken från den vänstra tekningscirkeln.
- Jag vet inte hur den hamnade hos mig. Men Faulk sköt och på något sätt studsade den rakt ut till mig, det var bara att försöka få den på mål, beskrev Rask.
Sebastian Aho spikade igen matchen med sitt 3-1-mål i tom kasse, assisterad av Elias Lindholm, när 1:29 återstod av matchen.
Jordan Staal gjorde 0-1 och Lars Eller kvitterade till 1-1, båda målen föll i den andra perioden. Eller har gjort mål i tre raka matcher och fick assisthjälp av T.J. Oshie och Christian Djoos.