Bozaks sena ledningsmål frälste Blues i Match 1

Winnipeg Jets föll mot St Louis Blues i den första matchen av årets Stanley Cup-slutspel. Inför ett utsålt och helvitt Bell MTS Place vann gästerna med 2-1.

Hemmalaget tog visserligen ledningen redan i den första perioden. Jaden Schwartz hade ett bra läge nära Connor Hellebuycks mål innan Jets vände spelet. Den första halvchansen gick om intet men när Dustin Byfuglien hittade Patrik Laine i det övre slottet gjorde finländaren inget misstag - och taket lyfte. Mittperioden blev mållös där två bra målvakter stod för underhållningen. Med ungefär fyra minuter på klockan i slutperioden fick Blues till en tekning till vänster om Connor Hellebuyck och innan lagen ställde upp för den kunde man se hur Colton Parayko och David Perron la upp taktiken. Pucken släpptes, Oskar Sundqvist till Parayko som droppade till Perron - som sköt 1-1 från distans genom trafiken framför mål och det skulle komma mer.

CHI-STL: Bozak kvitterar sent för Blues

• Allt eftersom matchen gick hittade vi vårt spel. Alla gjorde ett bra jobb sa Blues forward Tyler Bozak efteråt. Och det var han som blev matchvinnare - efter en egen duell mot Connor Hellebuyck i slutperioden.
    Bozak skapade först ett bra läge från nära håll när han smög in och lyfte en backhand utan att överlista Hellebuyck. Därefter följde ett direktskott från målvaktens högra tekningscirkel på fin passning från Robert Thomas.
    Men Bozak fick sista ordet. Med drygt två minuter kvar skaffade han sig en yta i slottet från vilken han pricksköt 2-1 för gästerna. Jets försökte resa sig och med drygt 12 sekunder kvar fick Mark Scheifele ett jätteläge men Jordan Binnington räddade hans direktskott med en fin sidledsförflyttning.
    - Vi försökte ligga på dem och vara fysiska. De hittade hem en gång mer än vad vi gjorde. Vi försökte ta bort tid och rum för dem, men de gjorde två mål. Vi kan städa bort ett par saker men samtidigt gör vår målvakt några riktigt bra räddningar, sa Blake Wheeler efteråt.
    - Under de första minuterna av mittperioden och andra halvan av den tredje transporterar vi inte pucken tillräckligt bra. Men det går att korrigera, sa Jets tränare Paul Maurice.
    [Här kan du läsa allt från serien WPG-STL]
    Hos Blues var det desto muntrare:
    - Jag tycker att vi gör en stabil match under 60 minuter. Powerplay-spelet var okej, där kunde vi ha varit bättre men samtidigt är de bra på att döda utvisningarna, sa Blues tränare Craig Berube.