kadri hat trick

Toronto Maple Leafs bröt sin fyra matcher långa förlustsvit på hemmaplan. William Nylander stod för tre assist och Nazem Kadri för ett hat trick när Leafs vann med 6-3 mot Washington Capitals.
Torontos formkurva har den senaste tiden inte pekat spikrakt uppåt. Men i natt visade laget styrkebesked, särskilt Nylander och Kadri. Efter att ha haft svårt med den offensiva produktionen stod svensken för tre målgivande passningar.

Nylander assisterade Kadri till 1-1 i slutet av första perioden. Lirade sedan fram Nikita Zaitsev till 2-2 i mittperioden innan han låg bakom Kadris tredje mål som betydde 5-2.
- Vi ville absolut vinna den här matchen. Vi ville ha en bra känsla med in till uppehållet och det fick vi, säger Kadri som gjorde karriärens tredje hat trick.
Om det var muntert i Maple Leafs var det desto tyngre i Capitals som föll för sjunde matchen i rad.
- Det är gjort nu, vi har ett All Star-uppehåll, vi går vidare. Vi gjorde för många misstag, allihop. Vi vet hur vi ska göra, men vi försöker för mycket, säger Alex Ovechkin
Nicklas Bäckström stod för ett mål och en assist och Ovechkin för ett mål. Det betydde ryssens 1179:e poäng i karriären, vilket är delat flest av en rysk spelare i NHL:s historia tillsammans med Sergei Fedorov.
- Det är klart det är speciellt, det är ett privilegium, speciellt eftersom vi spelade ihop och jag har kört mig mycket från den legendaren, säger Ovechkin.
Washington har inte förlorat sju matcher i rad sedan den 12-24 januari 2014.
Här är summeringen från nattens matcher:
Vancouver Canucks - Carolina Hurricanes 2-5 (0-0, 2-5, 0-0)
Samtliga sju av matchens mål i Rogers Arena föll i den andra perioden. Gästande Carolina gjorde fem mål på 13 skott i mittperioden och från det var det naturligtvis svårt att resa sig för hemmalaget.
Gästerna matchade Alex Nedeljkovic i kassen, segern var hans första i NHL efter att han tidigare bara stått i en match. Nyförvärvet från Minnesota, Nino Niederreiter stod för två mål, och nysignade Teuvo Teräväinen för ett mål och två assist.
I hemmalaget vaktade Jacob Markström kassen. Han räddade 29 skott. Elias Pettersson stod för en assist när han elegant hittade Sven Bärtschi efter ett fint Canucks-anfall.
Segern var Carolinas första i Vancouver sedan den 15 oktober 1999.
Colorado Avalanche - Minnesota Wild 2-5 (2-2, 0-2, 0-1)
Eric Staal stod för sin tredje trepoängsmatch för säsongen och ledde sitt Wild till tredje raka segern. 34-åringen gjorde två mål och spelade fram till ett. Hans första kasse i matchen betydde 1-1 i den första perioden. Han låg sedan bakom båda målen i mittperioden när Wild ryckte åt sig en tvåmålsledning.
Gästerna punkterade sedan matchen i den tredje perioden med Ryan Suters 5-2 i powerplay. Pontus Åberg noterades för assist på de två av de tre sista målen.
Carl Söderberg gjorde Avalanches första mål i matchen, hans 17:e för säsongen vilket är personbästa i 33-åringens NHL-karriär.
Vegas Golden Knights - Nashville Predators 1-2 (1-0, 0-2, 0-0)
Målvakten Juuse Saros stoppade 47 skott för Predators som vann med 2-1 i T-Mobile Arena. Finländaren har aldrig tidigare gjort så många räddningar i en och samma NHL-match.
Den enda som lyckades överlista honom var Max Pacioretty som gjorde mål på ett av 18 hemmaskott i den första perioden.
I den andra vände gästerna. Comebackande (från avstängning) Ryan Johansen lirkade in en retur till 1-1 efter bara 52 sekunder och efter 3:53 gav Nick Bonino Predators ledningen. De två målen skulle räcka och Predators kan lämna för uppehåll med två raka segrar i ryggen.
Anaheim Ducks - St. Louis Blues 1-5 (1-1, 0-2, 0-2)
Blues såg till att Ducks föll för sjunde gången i rad hemma i Honda Center. Fem olika spelare gjorde mål för gästerna som begränsade Ducks till blygsamma 13 skott i matchen.
En av gästernas målskyttar blev Oskars Sundqvist som gjorde 1-3 i mitten av den andra perioden, hans tionde mål för säsongen. Sundqvist blev ren i slottet efter han fått pucken av Pat Maroon som bjöd på en läcker framspelning med backhand.
Ducks har inte vunnit hemma sedan de slog Dallas Stars med 6-3 den 12 december.
Montreal Canadiens - Arizona Coyotes 2-1 (1-0, 0-1, 1-0)
Carey Price såg i natt till att Canadiens kunde behålla sin fina form in i All Star-uppehållet. Målvakten räddade 30 skott och ledde sitt Montreal till femte segern på sina senaste sex matcher. Segern var Price 20:e för säsongen och den 2000:e hemmasegern i Canadiens historia.
Jonathan Drouin gjorde ett powerplaymål i den första perioden och Mike Reilly gjorde det avgörande 2-1-målet tidigt i den tredje. Montreal klättrade därmed förbi Boston Bruins på tredjeplatsen i Atlantic Division.
Arizona fick klara sig utan lagkaptenen Olier Ekman-Larsson som skadade sig i matchen mot Ottawa Senators i tisdags. De hade en 2-2-puck inne, men målet från den förre Montreal-spelaren Alex Galchenyuk, dömdes bort för offside efter en "coach's challenge".
Så gick snacket:
"Absolut skönt att avsluta på det här sättet. Det var målet när vi kom hit i kväll, att lämna i bra stil"
- Carey Price, Canadiens
"De kom in och jobbade hårdare än oss i kväll. Vi kommer inte acceptera det"
- Randy Carlyle, coach Ducks
"Han var otrolig. Varje gång kan kommer in spelar han otroligt bra. Han är en kanonmålvakt. Det är inte alltid lätt att vara backup, men vi är glada att ha två så bra målvakter"
- Roman Josi, Predators, om Juuse Saros.