NSH-CGY: Tkachuk avgör med ett konststycke

Matthew Tkachuk bjöd på nattens snyggaste mål när han med 1,6 sekunder kvar av sudden avgjorde Calgary Flames bortamöte med Nashville Predators. Flames vann med 6-5 efter ett konststycke av forwarden.

De snygga målen i NHL avlöser varandra. Häromdagen såg vi Andrei Svechnikov göra ett "Zorro-mål", men Tkachuk ville inte vara sämre. Hans avgörande kom efter att han, med klubban mellan sina ben, skjutit pucken i nät från slottet.
- Jag är glad den gick in. Jag visste att det var lite tid kvar på klockan och jag kunde inte få rätt på mina fötter eller min kropp för att ha den på forehand. Jag trodde inte att jag hade tid att göra det med backhand, det var min sista utväg. Den gick in, det var härligt, säger Tkachuk till NHL.com/sv.
Calgary-forwardens mål blev grädden på moset för en stark comeback i matchen. Inför den sista perioden hade hemmalaget Predators spelat till sig en 4-1-ledning, bland annat efter två mål i numerärt överläge av Calle Järnkrok.

NSH-CGY: Järnkroks andra mål i numerärt underläge

Men Flames reste sig. Rasmus Andersson skickade in 4-2 med ett handledsskott. Elias Lindholm gjorde sitt 100:e mål i karriären och nionde för säsongen fram till 4-3 när hans passning gick in via Roman Josis skridsko. Lindholm är första Flames-spelare att göra nio mål i oktober sedan Valeri Bure gjorde det 1999.
4-4 gjorde sedan Alan Quine.
- I början av tredje gjorde Andersson ett väldigt viktigt mål. Vi låg på i tredje perioden och det är så vi måste spela för att prestera på topp säger Tkachuk.
Nashville gjorde dock 5-4 genom Austin Watson, hans andra mål i matchen. Men Tkachuk och Flames reste sig på nytt. Tkachuk kvitterade till 5-5 på en retur med bara 39 sekunder kvar att spela. Sedan kom förlängningen och Tkachuks fina avgörande.
Förutom en poäng kunde Predators också glädja sig åt att Filip Forsberg var tillbaka i spel efter sex matchers frånvaro på grund av en skada på underkroppen.
\\*
Kvällens andra match blev också en jämn och dramatisk historia. Montreal Canadiens lyckades i den bortabesegra Vegas Golden Knights med 5-4. Också det efter förlängning och en vändning från gästerna.

VGK-MTL: Domi blir suddenhjälte för Canadiens

Vegas ledde med både 2-1 och 4-2 i matchen, men Canadiens, som spelade sin andra match på lika många kvällar, hade krafter att bita sig kvar i tillställningen. Med 6:27 kvar att spela reducerade Tomas Tatar till 4-3 och med 1:58 kvar utjämnade Brendan Gallagher till 4-4.
I tre-mot-tre-spelet fick Jeff Petry sedan fram pucken til Max Domi som avgjorde med ett välplacerat skott på Marc-Andre Fleury. Montreal har nu vinnit tre raka matcher.
William Karlsson gjorde ett av målen för Vegas (också Alex Tuch och Mark Stone). Karlsson har nu gjort mål i tre raka matcher för totalt fyra den här säsongen.

VGK-MTL: William Karlsson sätter pucken i krysset

SÅ GICK SNACKET:
"Vi slutade spela i den andra perioden och la av ännu mer i den tredje"
- Calle Järnkrok om Predators förlust
"Inte en acceptabel insats från vår sida. De spelade back-to-back och vi kom inte upp i andra eller tredje perioden. Inga ursäkter vi var inte tillräckligt bra defensivt. Vi kan inte släppa in fem mål"
- Jonathan Marchessault om Vegas insats.