Tarasenko_429

St. Louis Blues såg till att Nashville Predators förlorade för första gången den här upplagan av Stanley Cup-slutspelet, då man vann nattens match med 3-2 hemma i Scottrade Center.
Inför den jublande hemmapubliken kunde hemmalaget, med målvakten Jake Allen som sista utpost, stå emot en massiv Predators-press i slutet av matchen och utjämna matchserien till 1-1.

• Jake Allen tog på sig skulden för förlusten senast. Det var stort av honom även om jag inte tycker att han hade behövt göra det, säger St. Louis Blues head coach Mike Yeo. Den här matchen kliver han fram och gör en väldigt bra insats och räddar oss i slutet när Predators vräker allt mot mål. Jag är imponerad av hans sätt att komma tillbaka den här säsongen och han visar vilken vinnare han är.
    - Annars är jag nöjd med hur vi spelade, även om vi kom i underläge tidigt, säger coach Yeo. Vi hade pratat om att vara disciplinerade och hålla oss borta från utvisningsbåset och det lyckades vi bra med. Jag tycker vi gjorde många bra saker i anfallszon och hade fart på benen vilket gjorde att de tvingades ta många utvisningar.
    Mike Yeo kunde också glädjas över att lagets bästa målskytt från grundserien; Vladimir Tarasenko, gjorde sin bästa match i slutspelet för Blues.
    Inför den andra matchen mot Nashville hade Tarasenko noterats för ett mål på de sex första playoff-matcherna. Nu gjorde han två av målen för Blues, bland annat det matchavgörande.
  • Det är stor press på en målskytt av hans kaliber när puckarna inte går i mål, säger Mike Yeo. Men jag har inte varit orolig. Han har spelat bra och skapat lägen. Så länge han gjort det har vi känt oss lugna med att det kommer att lossna. Det kommer alltid perioder där pucken inte vill in. Nu lossnade det och förhoppningsvis kan det fortsätta så.
    - Nu har han gjort tre mål på de tre senaste matcherna, men han gör så mycket annat för laget vid sidan av att göra mål. Han spelade väldigt uppoffrande i slutet av matchen då han kastade sig och täckte skott. Han gör det en vinnare gör, säger coach Yeo.
    Det var när Predators hade plockat målvakten och låg på som hårdast för en kvittering i slutet av matchen som Tarasenko dök framför Ryan Johansens projektil.
    - Man måste hjälpa laget och göra det som krävs också i defensiven, säger Tarasenko efter matchen. Det handlar om att vara en bra lagkamrat och visa att man har rätt attityd för att göra det som måste göras för att vinna matchen.
Taras_429

Tarasenko gjorde 1-0 i den första perioden i spel i numerärt överläge. Alexander Steen vann pucken djupt på högersidan och spelade upp den till Alex Pietrangelo på blå som la vidare till Tarasenko. Från toppen av tekningscirkeln hittade han luckan i det bortre krysset bakom en skymd Pekka Rinne i predatorsburen.
Det andra målet kom med fyra minuter kvar att spela av den tredje perioden och gav Blues ledningen i matchen med 3-2.
- "Schwartzie" (Jaden Schwartz) drev in pucken och spelade in den till Joel Edmundson som fick den på skridskon. Jag ropade till honom att låta den gå till mig och han släppte den perfekt. Det var ett viktigt mål för oss och det känns väldigt bra för mig personligen att få sätta dit pucken.

• Egentligen spelar det ingen roll vem som gör målen, men det är klart att det är kul att kunna leverera. Speciellt när jag hade familjen på läktaren. Nu är vi tillbaka på noll i matchserien och vi måste ställa om för nästa tuffa match i Nashville, säger Vladimir Tarasenko.
    Match 3 mellan Blues och Predators spelas på söndag i Bridgestone Arena i Nashville.