ANA-TOR: Nylander överlistar Miller, gör 30:e målet

Svenskarna i NHL blir allt fler. Men vilka har gjort mål, vilka målvakter storspelade, vilka har poängsviter värda att notera? I Svenskkollen tar vi ett lite djupare grepp på omgångens svenska insatser.

William Nylander nådde i natt 30 mål den här säsongen, men svenskens fullträff räckte inte till seger för Toronto Maple Leafs som förlorade med 2-1 mot Anaheim Ducks.
För första gången i karriären har William Nylander nått 30 mål i NHL. Fullträffen kom med tre minuter kvar att spela i Honda Center och betydde en 2-1-reducering för Leafs. Nylander lyckades jobba kvar pucken i anfallszon och från den högra tekningscirkeln hittade han sedan rätt. Nylander har nu gjort 30 mål och 28 assist den här säsongen. Han är tre poäng i från att tangera sitt personbästa (61).
Målet gav Toronto hopp om att ta viktiga poäng i slutspelsracet. Men Ducks lyckades stänga igen och Leafs fick åka tomhänta hem från sin resa på västkusten. Toronto har fortsatt tredje platsen i Atlantic Division, fem poäng före jagande Florida Panthers.
BACKLUND MATCHVINNARE FÖR FLAMES
Calgary Flames tog två viktiga poäng i sitt försök att nå topp-3-placering i Pacific Division. De gjorde det genom att vinna med 3-2 mot Arizona Coyotes. Flames har nu 79 poäng och ligger trea i divisionen, fem poäng före Coyotes.
Det matchvinnande målet gjorde Mikael Backlund. I ett flygande anfall fick svensken pucken i slottet och vispade in ett dragskott bakom Darcy Kuemper. Målet var Backlunds 16:e för säsongen och kom efter 4:17 av den andra perioden.
Coyotes skulle dock göra ett mål till. Efter 10:57 av mittperioden petade Carl Söderberg in en retur framför mål till 3-2. Målet var skåningens 17:e för säsongen.

CGY-ARI: Backlund nätar från slottet

BRATT MÅLSKYTT - NÅDDE 100 NHL-POÄNG
Jesper Bratt gav New Jersey Devils en bra start hemma mot St. Louis Blues. Svensken stod för en fin individuell prestation när han rundande Colton Parayko och satte 1-0 för hemmalaget efter 8:38 av den första perioden. Målet innebar att Bratt nu gjort 100 poäng i NHL på bara 183 matcher. Han har gjort nio poäng på sina nio senaste matcher.
Devils vann till slut med 4-2 och bröt Blues åtta matcher långa segersvit. Fredrik Claesson, värvad från Carolina Hurricanes organisation vid deadline, stod för en assist i matchen.
LINDSTRÖMS FÖRSTA NHL-POÄNG
Gustav Lindström gjorde i natt sin första poäng i NHL. Backen noterades för en assist i Detroit Red Wings 2-1-seger mot Chicago Blackhawks. Lindström låg bakom Robby Fabbris 2-0-mål som kom i powerplay i mitten av andra perioden. Lindström stötte pucken i sidled till Fabbri som drog till med ett direktskott. Sedan Lindström NHL-debuterade den 6 februari har han hunnit med att spela 14 matcher.
MÅNGA SVENSKA POÄNGGÖRARE I VANCOUVER
Vancouver Canucks tog två välbehövliga poäng genom att slå Colorado Avalanche med 6-3 hemma i Rogers Arena. Tack vare segern tog laget över den första wildcard-platsen i Western Conference.

VAN-COL: LAndeskog nätar med handledsskott

Svenskpoängen duggade tätt i matchen. Alexander Edler hade en andra-assist på Troy Stretchers 1-0. Elias Pettersson spelade läckert fram J.T. Miller i ett två-mot-ett-läge fram till 2-0.
Colorado reducerade sedan genom Eric Johnson. På det målet stod Gabriel Landeskog för andra-assisten. Landeskog blev sedan också själv målskytt efter att han trampat in i skottsektorn från den högra sarghörnet och reducerat till 3-2.
Oscar Fantenberg och Loui Eriksson noterades sedan för varsin assist för Canucks som ryckte och vann med 6-3.
NOTERA ATT …
Robin Lehner satt på bänken i Vegas Golden Knights 4-0-förlust mot Winnipeg Jets.
… Anaheim Ducks spelade utan backen Hampus Lindholm som är skadad.