ANA-WSH: Boyd lirkar in pucken från svår vinkel

Svenskarna i NHL blir allt fler. Men vilka har gjort mål, vilka målvakter storspelade, vilka har poängsviter värde att notera? I Svenskkollen tar vi ett lite djupare grepp på omgångens svenska insatser.

Under natten mot lördag spelades fem jämna och spännande matcher i NHL. Då slutresultaten började ticka in kunde man dessutom konstatera att det var målsnålt överlag, vilket i sin tur avspeglade sig i den svenska poängskörden.
BOQVIST NÄTADE I STRAFFLÄGGNING
Fram tills nattens sista match på schemat, den mellan Anaheim Ducks mot Washington Capitals i Honda Center i Sunrise, var det bara New Jersey Devils-forwarden Jesper Boqvist som skrivit in sig själv i matchprotokollet av ligans blågula.

boqvist

Detta då Boqvist hittade rätt under straffavgörandet i matchen mot Chicago. Efter att Jonathan Towes och Patrick Kane nätat för Blackhawks och Nikita Gusev lirkat in Devils första straff, snirklade sig Boqvist fram mot Corey Crawford och tryckte in pucken via stolpen.
Boqvist, som gjort två poäng (2+0) på 15 NHL-matcher sedan NHL-debuten den 5:e oktober, är i och med det 100-procentig i straffläggningen den här säsongen med två mål på två försök. Mot Winnipeg Jets den 5:e november tryckte han in en nästan identisk straff på Winnipeg Jets Connor Hellebuyck.
HAGELINS FÖRSTA POÄNG SEDAN 25:E OKTOBER
I matchen mellan Ducks och Capitals, där Caps segrade med 3-2, dröjde det nio minuter innan Carl Hagelin noterades för sin sjätte målgivande framspelning för säsongen. Efter att ha vunnit pucken för Caps utmed planket på vänstersidan fick Hagelin tillbaka pucken av Dmitry Orlov i den vänstra sarghörnan och hittade Travis Boyd som nöp till ur obefintlig vinkel. Pucken studsade in via benskyddet på Ducks-keepern Ryan Miller.
För Hagelin var poängen den första sedan den 25:e oktober och skadan som höll honom borta från spel i elva matcher mellan den 7:e november och 3:e december. 31-åriga Hagelin har spelat 20 matcher den här säsongen med sex poäng (0+6) som facit.
Följ oss på [Facebook och Twitter för ytterligare exklusivt material och NHL-nyheter!]
ÖVRIGA SVENSKA NOTISER FRÅN NATTEN:
* Edmonton Oilers back Adam Larsson utsågs till matchens tredje stjärna i 2-1-segern mot Los Angeles Kings. Larsson spelade 22:53 minuter i vad som var hans blott nionde match för säsongen.
* Arizona Coyotes lagkapten Oliver Ekman-Larsson loggades för 25:38 minuters istid i 0-2-förlusten mot Pittsburgh Penguins. Detta efter att Yotes-kapten avbrutit sin match i den tredje perioden mot Philadelphia Flyers i torsdags. OEL har gjort elva poäng (2+9) på 31 matcher den här säsongen.