Svenskarna i NHL blir allt fler. Men vilka har gjort mål, vilka målvakter storspelade, vilka har poängsviter värda att notera? I Svenskkollen tar vi ett lite djupare grepp på omgångens svenska insatser.

Robin Lehner har hållit sin första nolla i Vegas Golden Knights. Han gjorde det genom att rädda 27 skott i 3-0-segern mot New Jersey Devils.
Det har nu gått mer än en vecka sedan Trade Deadline vilket är samma tid som Robin Lehner tillhört Vegas Golden Knights efter trejden från Chicago Blackhawks. I natt gjorde han sin andra start för nya klubben och visade då vad han är kapabel till.
- Jag älskar den här typen av matcher. Varje räddning är viktig. Publiken var med och jag fick en chans att bidra, säger Lehner.
- Robins styrka är hans positionsspel och att han låter pucken komma till honom. Han är storväxt och får svåra räddningar att se enkla ut, säger coach Pete DeBoer om Lehners spelstil.
Lehner blev matchens första stjärna efter sina 27 räddningar och såg till att Golden Knights tog sin nionde seger på sina tio senaste matcherna. Lehner har nu vunnit båda sina starter för sitt nya lag, hans första slutade med en 4-2-seger mot Buffalo Sabres. Nollan höll han med helt nya skydd, som han tidigare inte använt.
- Företaget som gör mina skydd vet hur jag vill ha det, så de fixade dem innan de kom hit. De vet hur jag gillar det och gjorde dem lagom mjuka innan, säger Lehner.
Framåt gjorde William Karlsson ett av hemmalagets mål. Karlsson satte 2-0 efter en kontring 37 sekunder in på den tredje perioden. Målet var hans 15:e för säsongen och totalt 100:e i karriären. 82 av de målen har han gjort sedan han kom till Vegas inför säsongen 2017-18.
Vegas toppar alltjämt Pacific Division.

VGK-NJD: Karlsson slår till med milstolpe

SVENSKTÄTT MED POÄNG NÄD CHICAGO SLOG ANAHEIM
Chicago Blackhawks höll i natt sig kvar i slutspelsracet efter att ha besegrat Anaheim Ducks med 6-2 hemma i United Center. Det var en match där svenskpoängen duggade tätt. Vi tar dem i ordning:
Adam Boqvist stod för två assist i matchen. Han hittade Drake Caggiula till 1-0 med en skott passning i den första perioden. Och i den andra noterades han för en andra-assist på Dylan Stromes 2-0-mål. Det var första gången Boqvist gjorde två poäng i samma NHL-match.
Ducks svarade genom Danton Heinen som fick öppet mål efter en öppnande passning av Christian Djoos. Poängen var Djoos första i Ducks-tröjan efter trejden från Washington Capitals förra veckan. Chicagos ökade där efter på till 3-1. Lucas Carlsson noterades för en assist på målet, hans första poäng i NHL.
Alexander Nylander kontrade sedan in 4-1 för Chicago och avslutade kliniskt med en backhand. Nylander, som fyllde 22 år i går, serverade sedan också Patrick Kane fram till 5-1. I den sista perioden plockade Jacob Larsson också upp en assist när han låg bakom David Kämpfs 6-2-reducering.
Chicago är sex poäng ifrån ett wildcard från Western Conference efter nattens seger.

CHI-ANA: Nylander utnyttjar läge på rushen

KLINGBERG KVITTERADE FÖR STARS
John Klingberg såg till att Dallas Stars fick med sig en poäng från mötet med Edmonton Oilers. Edmonton vann med 2-1 efter sudden sedan Alex Chiasson, men hade det inte varit för Klingbergs mål i den tredje perioden hade Stars kammat noll.
Klingberg fick pucken av Jamie Benn och klippte till direkt från den vänstra tekningscirkeln. Målet var backens sjätte för säsongen.
- Ser man på den här matchen är det så här vi vill spela. Vi ägde matchen i 60 minuter. Khudobin gjorde räddningar när vi behövde, men jag tyckte vi spelade bra i dag, säger Klingberg som gjort poäng i fyra matcher i rad.

DAL-EDM: Klingberg nätar på framspelning av Benn

ZIBANEJAD NÄTADE FÖRGÄVES
Mika Zibanejad skickade in 1-0 för New York Rangers i deras möte med St. Louis Blues. Men målet räckte inte för hemmalaget som förlorade med 3-1 i Madison Square Garden.
Zibanejad gjorde 1-0 efter 12:26 av den första perioden. Svensken hamnade fri i slottet och kunde förvalta Ryan Stromes framspelning. Målet var hans 33:e för säsongen. 28 av dem har kommit sedan den 8 december. Det är flest i hela NHL sedan dess tillsammans med Auston Matthews.
NOTERA ATT …
Joel Eriksson Ek hade en assist i Minnesota Wilds viktiga 3-1-seger mot Nashville Predators. Segern innebar att Wild passerade Predators i tabellen. Filip Forsberg assisterade till gästernas enda mål.
Melker Karlsson assisterade till ett av målen i San Jose Sharks 5-2-seger över Toronto Maple Leafs. Calle Rosén hade en assist för Toronto.