swe perf

Svenskarna i NHL blir allt fler. Men vilka har gjort mål, vilka målvakter storspelade, vilka har poängsviter värt att notera? I Svenskkollen tar vi ett lite djupare grepp på omgångens svenska insatser.
Det blev bara två svenskpoäng producerade i de två matcher som utgjorde nattens spelschema i NHL.

Båda tillkom i drabbningen i Capital One Arena där hemmalaget Washington Capitals besegrade Anaheim Ducks med 5-2.
Bäckström vann en tekning nere i Capitals och rafsade pucken till John Carlsson som i sin tur tog sig ner bakom det egna målet och skickade pucken i planket för att rensa zonen då Ducks jagade en reducering med en extra utespelare på isen. Vid den blåa linjen touchade Tom Wilson pucken och dirigerade den förbi Anaheim-backen Michael Del Zotto och in i det öppna målet. I och med assisten har Bäckström nu gjort poäng i tre raka matcher (0+3) och har sammantaget den här säsongen svarat för 18 poäng (4+14) på 23 matcher.
Rickard Rakell är efter nattens assist-poäng också han inne i en tre matcher lång svit med poäng (1+3). Med knappa två minuter kvar av den tredje perioden drev Ryan Getzlaf upp pucken för Ducks. Innanför blå la han pucken bakom ryggen till Rakell som drog sig ut mot vänstersidan innan han frispelade en framstormande Nicolas Deslauriers som lyckades pilla in pucken mellan benskydden på Braden Holtby. Totalt har det blivit 15 poäng (6+9) på 22 matcher för Rakell den här säsongen.
Ducks Jakob Silfverberg och Jacob Larsson var också igång mot Caps. Silfverberg spelade -1 och avlossade två skott på mål efter 17:28 minuters istid. Larsson klockade in på 16:35 minuters speltid, ett skott på mål och +/- 0 i matchen. Sammantaget den här säsongen har det blivit 17 poäng (9+8) på 22 matcher för Silfverberg och två poäng (1+1) på 20 matcher för Larsson.
Matchen mellan Arizona och Los Angeles i Gila River Arena innehöll tre svenska aktörer: Adrian Kempe i Kings samt Coyotes Carl Söderberg och Oliver Ekman Larsson.
"OEL" gjorde en solid insats och spelade mest av alla i hemmalaget då Yotes fick stopp på LA:s tre matcher långa segersvit. Arizona-kaptenen klockades för 24:54 minuter på isen, varav 4.35 var i powerplay och 5:20 var i boxplay. Han spelade +1, sköt två skott på mål och täckte undan tre avslut. Totalt har det blivit nio poäng (2+7) på 22 matcher den här säsongen för Oliver Ekman-Larsson.
Söderberg spelade 16:31 i matchen, varav 2:29 i PP och 2:47 i PK. Han hade ett skott på mål och delade ut tre tacklingar. Totalt har han gjort tio poäng (6+4) på 22 matcher den här säsongen.
Adrian Kempe spelade 15:49 minuter i matchen, varav 4:30 i numerärt överläge och 49 sekunder med en man mindre på isen. Han spelade +/- 0 och hade två skott på mål. Totalt har han gjort sex poäng (2+4) på 20 matcher den här säsongen.