NSH-CHI: Toews spelar fram Alexander Nylander

Svenskarna i NHL blir allt fler. Men vilka har gjort mål, vilka målvakter storspelade, vilka har poängsviter värt att notera? I Svenskkollen tar vi ett lite djupare grepp på omgångens svenska insatser.

Det var ett digert matchschema i NHL under natten mot söndag med hela 15 rafflande matcher och med det givetvis också en drös nya svenskpoäng.
I Nashville hade Chicago Blackhawks en trevlig kväll när Predators besegrades med 7-2.
Alexander Nylander gjorde de två avslutande Blackhawks-målen, hans tredje och fjärde fullträff för säsongen.
14:02 in i den tredje perioden avslutade han ett tjusigt samspel med Jonathan Toews och Brandon Saad då han hittade nättaket bakom inbytte Juuse Saros.
Tre minuter senare snappade han upp en ny passning från Saad i den högra tekningscirkeln och tryckte in ett handledsskott vid den bortre stolpen.

NSH-CHI: Nylander sätter pucken från cirkeln

De båda målen innebär att Alex Nylander den här säsongen gjort nio poäng (4+5) på 18 matcher.
- Vi har hela tiden haft ett bra lag men vi hade det lite motigt i början, säger Alexander Nylander till NHL.com/sv. Nu har bitarna fallit på plats och vi skapar fler lägen.
Erik Gustafsson inledde målfesten för Blackhawks då han direkt på en tekningsvinst av Jonathan Toews överlistade, en av Nylander skymd, Pekka Rinne med ett rappt skott från blå.
Det var Gustafssons andra mål för säsongen och den sjätte poängen (2+4) på 18 matcher den här säsongen.
Robin Lehner gjorde en ny stabil insats och räddade 39 av 41 skott, 0,951%. Hans femte vinst på tio starter den här säsongen och tredje på de fyra senaste.
- Det var en skön seger, säger Robin Lehner. Matchbilden var lite märklig då Nashville tryckte ordentligt i början av alla tre perioderna och skapade mycket lägen. Men vi kunde rida ut stormen hela tiden och ta över allt eftersom. Vi krigade bra mot ett starkt offensivt lag och vann välförtjänt.
Här är en genomgång av övriga svenska insatser från natten:
BURAKOVSKY OCH EDLER MÅLSKYTTAR
Såväl Alexander Vancouvers Alexander Edler som Colorados Andre Burakovsky stod för ett mål och en framspelning Avalanche besegrade Canucks med 5-4 efter förlängning.
Burakovsky stänkte in sitt åttonde mål för säsongen efter att Nathan MacKinnon tagit en sväng runt Canucks-kassen och slagit en öppnande passning 6:09 in i den tredje perioden, ett mål som betydde 4-2 till Avs.
Burakovsky plockade också upp en assist vid MacKinnons 2-1-mål i den andra perioden och står därmed på 16 poäng (8+8) på 20 matcher den här säsongen.
Edler gjorde sitt fjärde mål för säsongen då han reducerade till 3-4, 17:23 in i den tredje perioden. Vancouver spelade med en extra utespelare då Edler smög upp vid den vänstra stolpen och stötte in Quinn Hughes fina passning.
Edler assisterade vid Canucks 1-0 mål genom Adam Gaudette och har gjort 14 poäng (4+10) på 21 matcher den här säsongen.
Elias Pettersson assisterade därefter vid Canucks 4-4-mål då han sköt skottet som Brock Boeser lyfte in returen på.
Pettersson har gjort 25 poäng (8+17) på 21 matcher den här säsongen.

VAN-COL: MacKinnon och Burakovsky i fint samarbete

WILLIAM KARLSSON MÅLADE DÅ VEGAS FÖLL
William Karlsson gjorde sitt sjätte mål för säsongen då Vegas Golden Knights förlorade borta mot Los Angeles Kings med 3-4.
Max Pacioretty la upp för Karlsson efter att pucken studsat i plexiglaset och in vid sidan av målet. Karlsson nöp till direkt och hittade krysset ovanför plocken på Jonathan Quick.
Karlsson, som också noterades för en målgivande passning i matchen, har gjort fyra poäng på de två senaste matcherna (2+2) och står sammanlagt på 20 poäng (6+14) på 21 spelade matcher den här säsongen.
Kings Adrian Kempe slog den målgivande passningen då Kings, i numerärt underläge, tog ledningen med 1-0. Kempes tappade dragning blev till en perfekt passning till Blake Lizotte som kunde lägga in pucken i öppen bur.
Kempe har gjort sex poäng (2+4) på 19 matcher den här säsongen.

VGK-CHI Karlsson nätar med backhand i PP

ERIK KARLSSON MÅLSKYTT I SIN 700 MATCH
Erik Karlsson blev målskytt för sitt San Jose Sharks när Detroit Red Wings besegrades med 4-3 efter straffar. Matchen var svenskbackens 700:e i NHL.
Karlsson dundrade in sitt andra mål för säsongen efter att Sharks skapat ett massivt tryck mot Jimmy Howard i Red Wings-kassen. Kevin Labanc la upp pucken bakom ryggen på sig själv till Karlsson som nöp till direkt.
Med målet har Erik Karlsson gjort 16 poäng (2+14) på 20 matcher den här säsongen. På de tre senaste matcherna har Karlsson gjort fem poäng (1+4).

SJS-DET: Karlsson nätar i sin 700:e NHL-match

YOTES SÖDERBERG MED DISTINKT MÅL MOT FLAMES
Carl Söderberg stod för ett mål då Arizona Coyotes nollade Calgary Flames hemma i Gila River Arena och vann med 3-0.
Söderbergs sjätte fullträff för säsongen kom 8:22 in i den andra perioden efter att Phil Kessel vallat ut pucken ur egen zon och Lawson Crouse slagit den öppnade passningen. Söderberg avslutade distinkt under stöten på David Rittich.
Sammantaget har det blivit tio poäng (6+4) på 21 matcher för Söderberg i Coyotes den här säsongen.

ARI-CGY: Söderberg avslutar en spelvändning

1+1 FÖR FLYERS BÄSTA MÅLSKYTT
Oskar Lindblom stod för ett mål och en assist då Philadelphia Flyers föll med 3-4 mot New York Islanders efter straffar.
Lindblom gjorde 3-0 för Flyers 12:20 in i den andra perioden då han avlossade ett handledsskott från vänsterkanten. Ett avslut Thomas Greiss möjligen borde ha kunnat fånga i sin plockhandske.
Lindblom är Flyers bästa målskytt så här långt i år och ligger tvåa i den interna poängligan med sina 16 poäng (9+7) på 20 spelade matcher.

MÅL OCH ASSIST GER SJUNDE POÄNGEN PÅ FYRA MATCHER FÖR HEDMAN
Victor Hedman gjorde ett av målen när Tampa Bay Lightning föll med 3-4 hemma mot Winnipeg Jets.
Hedman bröt en diagonalpassning i offensiv zon, följde upp returen på sitt eget avslut och lyfte in sitt fjärde mål för säsongen.
Hedman noterades också för en målgivande passning i matchen, vilket innebär att backstjärnan gjort sju poäng på de fyra senaste matcherna (2+5).
Totalt har det blivit 16 poäng (4+12) på 15 matcher den här säsongen för Hedman.

TBL-WPG: Hedman utnyttjar en retur

NHL-DEBUT FÖR RASMUS ASPLUND DÅ SABRES VANN
Rasmus Dahlin och Victor Olofsson plockade upp varsin målgivande passning då Jack Eichel gjorde alla Buffalo Sabres fyra mål i 4-2-vinten mot Ottawa Senators.
Dahlin har med det gjort 13 poäng (1+12) på 19 matcher i år, Olofsson har gjort poäng i fyra raka matcher och står på 14 poäng (7+7) så här långt i år.
I Buffalo gjorde Rasmus Asplund NHL-debut då han fyllde luckan efter Johan Larsson (dag till dag) som skadade sig i matchen mot Carolina Hurricanes i torsdags. 12:13 istid, 2 skott på mål, 2 tacklingar, vann 5 av 9 tekningarna 56% av tekningarna
Linus Ullmark vaktade Buffalo-buren och räddade 21 av 23 skott. Hans fjärde vinst på åtta starter den här säsongen.
ASSISTPOÄNG FÖR BRODIN, RASK
I mellan Minnesota Wild och Carolina Hurricanes (4-3 till Canes efter förlängning) stod Jonas Brodin och Victor Rask för varsin fin framspelning.
Brodin klev ner från sin backplats och hittade en ledig Luke Kunin som kunde direktskjuta in 1-2-reduceringen i början av den andra perioden.
Rask spelade fram Carson Soucy till 3-3-målet i slutet av mittrundan då han vände bort sin bevakning vid sargen på högersidan och hitta rätt med en öppnande diagonalpassning.
Brodin har den här säsongen gjort fem poäng (0+5) på 20 matcher och Rask har gjort tre poäng (1+2) på elva spelade matcher.
ÖVRIGA SVENSKA NOTERINGAR FRÅN NATTEN:
* Nicklas Bäckström stod för en assist och ett mål i straffläggningen då Washington Capitals bortabesegrade Boston Bruins med 3-2.
Bäckström har den här säsongen gjort 17 poäng (4+14) på 22 matcher den här säsongen.
* Henrik Lundqvist vaktade kassen då Rangers föll mot Panthers med 3-4 på bortaplan.
Lundqvist räddade 26 av 30 skott 86,7%.
Mika Zibanejad saknades fortfarande i Rangers trupp. Han spelade senast den 27:e oktober mot Boston Bruins då han drog på sig en överkroppsskada.
* Rickard Rakell noterades för en assist då Anaheim Ducks besegrade St. Louis Blues med 4-1.
Rakell har med det gjort 14 poäng (6+8) på 21 matcher den här säsongen och fem poäng (3-2) på de fem senaste.
* Oscar Klefbom stod för en assist då Oilers föll mot Stars med 4-5 efter förlängning.
Klefbom har gjort sex poäng (0+6) på de fem senaste matcherna och totalt 15 poäng (1+14) på 22 matcher den här säsongen.