CHI-WPG: Wheeler till Scheifele på övertid

Svenskarna i NHL blir allt fler. Men vilka har gjort mål, vilka målvakter storspelade, vilka har poängsviter värt att notera? I Svenskkollen tar vi ett lite djupare grepp på omgångens svenska insatser.
Hela 14 matcher spelades runt om i NHL under lördagen och givetvis producerades gott om blågula poäng.

I matchen mellan Chicago Blackhawks och Winnipeg Jets gjorde dessutom Robin Lehner sin första start för säsongen efter att i de två första matcherna på säsongen fått stå åt sidan för Corey Crawford. Chicago hade ledningen med 2-0 efter den första perioden, men Winnipeg kom tillbaka och vann matchen med 3-2 efter Mark Scheifeles suddenavgörande.
- Det kändes bra för egen del, säger Lehner till NHL.com/sv efter matchen. Jag tycker att jag rörde mig bra i målet, såg skotten komma och hanterade returerna som jag skulle. Det första målet är lite olyckligt att pucken klämmer sig igenom. Jag var där jag ville vara positionsmässigt, men på något sätt gick den in ändå. Jag får försöka städa bort det där.
Lehner gjorde 30 räddningar i matchen för Chicago som, tre matcher in på säsongen, förlorat alla matcher med uddamålet.
Få de senaste nyheterna från NHL på Twitter via [@NHLsv]
- Vid deras tredje mål dyker pucken bara. Han missade skottet. Annars gjorde jag ett antal riktigt bra räddningar och jag kände mig bekväm i målet. Vi fick i alla fall med oss en poäng. Det är i alla fall något.
\\\\*
BURAKOVSKY AVGJORDE I SUDDEN
Det vackra matchavgörande målet i torsdags verkar ha gett Andre Burakovsky en boost.
I nattens sudden-seger, 3-2 mot Arizona Coyotes, var det den 24-årige skånepågen som återigen höll sig framme och sköt segern till sitt nya lag. Och ännu en gång var det ett riktigt tjusigt mål.
Burakovsky höll i pucken i anfallszon under förlängningsspel och bröt in framför mål frän vänstersidan. Avslutet var stenhårt och satt i det första krysset bakom Coyotes-keepern Antti Raanta.
- Jag försökte ha tålamod och vänta på att läget skulle dyka upp, säger Burakovsky om målet. Jag vet inte riktigt vad deras spelare gjorde. Det blev en gata och jag fick kliva rakt in på mål.
Burakovsky, som utsågs till matchens tredje stjärna, har nu gjort tre poäng (2+1) på sina fyra inledande matcher med Avs.
Colorado Avalanche har inlett säsongen med fyra raka hemmasegrar och ger sig nu ut på en sex matcher lång bortaturné.
Från samma match noteras även att Arizona-kaptenen Oliver Ekman-Larsson gjorde sin första insättning på poängkontot för säsongen då han assisterade vid Michael Grabners 1-2 mål i den tredje perioden.
Coyotes Niklas Hjalmarsson utgick skadad i den första perioden och kom inte tillbaka i spel under matchen. Ännu finns inget besked om vad som hänt med den rutinerade backen.

COL-ARI: Burakovsky prickskjuter in avgörandet

1+1 FÖR DE LA ROSE
Jacob de la Rose stod för ett mål, hans första för säsongen, och en assist då hans Detroit Red Wings föll med 2-5 hemma i Little Caesars Arena.
De la Rose vräkte sig fram och tryckte in en backhand 3:44 in i den första perioden och gav Detroit ledningen med 1-0. Patrik Nemeth stod för förarbetet (hans första poäng för säsongen).

DET-TOR: de la Rose hittar rätt tidigt

I den tredje perioden skrev de la Rose in sig i matchprotokollet igen då han assisterade vid Darren Helms 2-3-mål. De la Rose har nu gjort tre poäng 1-2 på fem matcher den här säsongen.
I Toronto stod Dmytro Timashov för två målgivande passningar, hans andra och tredje poäng för säsongen.
SÄSONGENS FÖRSTA MÅL FÖR KLEFBOM
I Edmonton Oilers 4-1-seger borta i Madison Square Garden mot New York Rangers gjorde Oscar Klefbom sitt första mål för säsongen. Klefbom gjorde 2-0 i den andra perioden då han svepte iväg pucken direkt på Ryan Nugent-Hopkins vunna tekning i offensiv zon. Skottet smet in till vänster om en skymd Henrik Lundqvist i Rangers-kassen.
Klefbom noterades också för en assist vid Oilers 3-0 av Connor McDavid och har nu sammantaget efter fem spelade matcher gjort sju poäng (1+6).
I Rangers spelade Mika Zibanejad 24:22 minuter i matchen och slutade -3 för kvällen. Lias Andersson spelade 7:16, Jesper Fast 16:13 och Henrik Lundqvist räddade 23 av 26 skott (0,885 räddningsprocent).

NYR-EDM: Klefboms skott letar sig in

PÅPASSLIGT MÅL AV NORDSTRÖM
Joakim Nordström stod för ett av målen då Boston Bruins hemmaslog New Jersey Devils med 3-0. 8:38 in i den första perioden höll han sig framme och lyfte in pucken bakom Cory Schneider i Devils-kassen. Målet var Nordströms första poäng för säsongen.
VIKTOR ARVIDSSON MÅLSKYTT DÅ PREDATORS FÖLL
Det blev förlust för Nashville Predators borta mot Los Angeles Kings med 4-7 trots att laget gick i den tredje perioden hämtade upp ett 1-4-underläge till 4-4. Som vanligt var de svenska spelarna tongivande i Preds. Viktor Arvidsson gjorde sitt tredje mål för säsongen då han påpassligt höll sig framme och tryckte in returen från Ryan Johansens täckta skott. Nashville-forwarden stod parkerad på den bortre stolpen och var hårt uppvaktad, men han fick tillräckligt bra träff på pucken för att den skulle hitta in bakom LA-keepern Jack Campbell. Arvidsson har gjort fem poäng (3+2) på de fem inledande matcherna av säsongen.
I matchen noterades även Filip Forsberg, Calle Järnkrok och Mattias Ekholm för var sin passningspoäng.

LAK-NSH: Arvidsson slår in pucken

FÖRSTA FÖR SÄSONGEN FÖR RASMUS ANDERSSON
Då Calgary föll borta mot Vegas Golden Knights med 2-6 gjorde Flames-backen Rasmus Anderson sitt första mål för säsongen. Den spelskicklige backen följde med i en snabb kontring och fick pucken serverad till sig av Mikael Backlund i den högra tekningscirkeln. Anderssons avslut satt distinkt vid den högra stolpen bakom Marc-Andre Fleury i Knights-buren.
I Golden Knights stod William Karlsson för en målgivande passning då han hittade William Carrier ledig framför mål. Karlsson har gjort fem poäng (0+5) på de fem inledande matcherna av säsongen.

VGK-CGY: Andersson överlistar Fleury

LINDBLOM UTJÄMNADE I TREDJE FÖR FLYERS
Med 5:02 kvar av den tredje perioden utjämnade Oskar Lindblom till 2-2 för sitt Philadelphia Flyers i bortamatchen mot Vancouver Canucks. En match som Canucks tillslut vann med 3-2 efter straffar. Lindbloms andra mål för säsongen kom i powerplay då han fick en perfekt passning av Travis Konecny. 23-åringen har med det gjort tre poäng (2-1) på tre matcher den här säsongen.
I Vancouver knep Jacob Markström sin andra seger för säsongen och räddade 30 av 32 skott och två av tre straffar. Elias Pettersson stod för en målgivande passning och ett mål under straffläggningen.

HÖRNQVIST INLEDDE PENGUINS MÅLFEST
Pittsburgh Penguins tryckte till Minnesota Wild ordentligt då man vann på bortais med 7-4. Patric Hornqvist gav gästerna ledningen 14:54 in i den första perioden då han styrde in Justin Schultz skottpassning i powerplay. Målet var Hörnqvists tredje för säsongen och med den passningspoäng han plockade upp senare i matchen står han nu på fyra poäng (3+1) efter fem spelade matcher.
I Wild gjorde Victor Rask sin första match för säsongen och plockade upp andra-assisten vid Minnesotas 2-5-reducering i den andra perioden.
Även Jonas Brodin stod för en framspelning i matchen, hans första poäng för säsongen.

MIN-PIT: Hörnqvist, Schultz i samarbete

ÖVRIGA NOTERBARA SVENSKA INSATSER
* Alex Wennberg stod för två framspelningar då Columbus Blue Jackets bortabesegrade Carolina Hurricanes med 3-2. Med det har centern gjort tre poäng (0+3) på fem matcher den här säsongen. Gustav Nyquist assisterade vid Pierre-Luc Dubois matchvinnande 3-2-mål i den tredje perioden. Nyqvist har gjort två poäng (1+1) på fem matcher hittills.
* Christian Folin plockade upp sin första poäng för säsongen då han noterades för en assist i Montreal Canadiens 6-3-vinst mot St. Louis Blues.
* Anton Stralman stod för en assist då Florida Panthers förlorade mot New York Islanders med 2-3 efter straffar. Det var Strålmans första poäng i Panthers-dressen.
* Då Washington Capitals besegrade Dallas Stars med 4-1 stock Nicklas Backstrom för en målgivande passning och går upp på fem poäng (1+4) på fem matcher den här säsongen. Stars Mattias Janmark bokfördes också han för en assist och står på fyra poäng (1+4) efter på sex spelade matcher.