kruger

John Tavares gjorde två mål i sin första match på hemmais och tre svenskar - däribland Marcus Krüger - hamnade i målprotokollen. Här är summeringen från nattens försäsongsmatcher.
I Torontos 5-3-hemmaseger mot Buffalo Sabres nätade inte bra Tavares utan också Ljungbyfödde Pierre Engvall. Nicklas Bäckström stod för Capitals enda mål i 1-5-förlusten mot Carolina Hurricanes. Och när Chicago Blackhawks vände och vann mot Ottawa Senators noterades Marcus Krüger för ett mål och en assist.

Toronto Maple Leafs - Buffalo Sabres 5-3 (3-2, 1-1, 1-0)
Matchen i Toronto rivstartade och bjöd på fyra mål redan innan den blivit fyra minuter gammal. Pierre Engvall satte 2-1 efter 1:11 efter att Colin Greening serverat honom fri genom slottet. Målet gladde förstås hemmapubliken, men desto högre jubel blev det när John Tavares nätade sina två första mål på hemmaplan för sin nya klubb.
Tavares satte 3-1 efter 3:43 på en retur på skottet från Timothy Liljegren. Sommarens free agent-signing dök upp från nära håll och tryckte in sitt tredje mål på försäsongen.
Efteråt hyllade han sina nya hemmafans:
- Det var riktigt härlig stämning för att vara en försäsongsmatch. Det var riktigt kul att spela i en sådan atmosfär, sa Tavares.
Den nyanlände Toronto-stjärnans andra mål kom med 44 sekunder kvar att spela då han satte pucken i tom kasse.
I Buffalos mål stod Linus Ullmark. Han noterades för totalt 27 räddningar.

TOR-BUF: Första målet på hemmaplan för Tavares

Ottawa Senators - Chicago Blackhawks 2-5 (2-1, 0-1, 0-3)
Krüger var inte ensam om att stå för en "ett mål och en assist-meny". Även Dominik Kahun, Andreas Martinsen och Luke Johnson gjorde som svensken. Men först fick de se Senators öppna matchen genom att ta ledningen med 0-2. Alex Formenton fixade ledningsmålet innan Matt Duchene ökade på den halvvägs in i första perioden.
Johnson satte sedan 1-2 i powerplay efter assist från bland annat Erik Gustafsson.
Kahun blev ensam målskytt i mittperioden innan Krüger, som är tillbaka i Chicago till den här säsongen, presenterade sig i den tredje. Precis efter ett avslutat boxplay drog svensken och norrmanen Martinsen i väg på i en två-mot-etta. Martinsen spelade i sidled till Krüger som trycke in pucken med ett direktskott.
Lite senare letade Krüger fram pucken till Martinsen i slottet som hittade rätt bakom inbytte Filip Gustavsson i Ottawa-kassen. Gustavsson ersatte Mike Condon i Senators kasse och släppte tre puckar på 17 skott.
- Vi blev mycket bättre ju längre matchen led. Vi hade det jobbigt i den första, men i den andra och tredje rörde vi oss på ett mycket bättre sätt, tyckte Blackhawks coach John Quenneville.
John Hayden blev matchens sista målskytt.

OTT-CHI: Krüger fixar 3-2 för Blackhawks

Philadelphia Flyers - New York Islanders 2-3 (1-0, 1-1, 0-1, 0-1)
Flyers lämnade sin ordinarie hemmaarena för en kväll och tog emot Islanders i PPL Center i Allentown, Pennsylvania. Matchen blev en målmässigt jämn historia där gästerna drog det längsta strået i sudden death. Ryan Pulock avgjorde i powerplay med bara en minut kvar att spela.
Shayne Gostisbehere gjorde 1-0 för Flyers i den första perioden. I mittakten kvitterade Jan Kovar till 1-1 innan Travis Konecny sent satte 2-1. Isles kom tillbaka i den tredje och kvitterade till 2-2 genom Ross Johnston efter 2:16.
Robin Lehner vaktade målet för Islanders och svarade för totalt 25 räddningar.
Carolina Hurricanes - Washington Capitals 5-1 (3-1, 0-0, 2-0)
Hurricanes fortsätter visa form på försäsongen och efter ännu en målrik match gick laget segrande från hemmamötet med regerande mästarna. Carolina tog en tidig ledning i matchen och spädde ut den till två innan Bäckström satte sin reduceringspuck efter 12 minuter. Svensken sattes upp till höger i anfallszon och nöp till direkt mot en chanslös hemmamålvakt.
Målet hjälpte däremot inte. Och innan pausvilan hade Jordan Martinook fixat 3-1 för Hurricanes.
Efter en mållös andraperiod ordnade Jaccob Slavin och rookien Martin Necas 4-1 och 5-1 sent i den tredje vilket säkrade slutresultatet. Slavvin hade för övrigt också två målgivande passningar i matchen.

CAR-WSH: Bäckström sätter pucken med ett direktskott

Nashville Predators - Tampa Bay Lightning 1-5 (0-3, 1-1, 0-1)
Rookien Adam Erne fick en skön start på matchen när han under dens nio första minuter fixade två mål för Tampa som till slut vann med 5-1 i Bridgestone Arena. Erne satte 1-0 efter 7:18 innan han ökade på till 2-0 efter 9:06. Tampa hade 3-0 innan första pausvilan sedan Boris Katchouk satte trean bara 18 sekunder efter Ernes andra kasse.
Filip Forsberg hade en assist när Roman Josi reducerade i powerplay en bit in i andra perioden, men närmare än så kom inte Nashville. Andy Andreoff och Dominik Masin gjorde Tampas två sista mål.
St. Louis Blues - Columbus Blue Jackets 3-0 (2-0, 0-0, 1-0)
Blues hade en storspelande Chad Johnson i mål, vilket räckte för att nolla gästande Blue Jackets. Johnson gjorde totalt 20 räddningar i matchen. Framåt visade Sammy Blais, nyförvärvet Pat Maroon och Robert Bortuzzo vägen via varsitt mål.
Få de senaste nyheterna från NHL på Twitter via [@NHLsv]
Winnipeg Jets - Calgary Flames 4-3 (0-1, 2-2, 1-0, 1-0)
Ett reservbetonat Flames tog matchen till sudden i Bell MTS Place. Där avgjorde backen Dustin Byfuglien med sitt andra mål i matchen. Den hårdskjutande backen hade nämligen i slutet av andra perioden reducerat till 3-2 för hemmalaget.
Gästerna öppnade bäst och hade 1-0 efter den första perioden med sig in i den andra. Där satte Dillon Dube 2-0 i inledningen, vilket gjorde att Jets fick jobba sig tillbaka. De lyckades få hål på Calgary genom Blake Wheeler efter 6:53, men Flames drygade ut ledningen igen knappt fyra minuter senare genom Alan Quine.
I den tredje kvitterade Bryan Little till 3-3 i powerplay med minuten kvar att spela.