malich2

New York Rangers får fortsätta att leta efter vinstformen. Även om det blev förlust med 4-5 efter förlängning mot Pittsburgh Penguins såg det ändå något bättre ut än vad de gjort under de tre raka förlusterna de hade med sig in till matchen i Madison Square Garden.
Målen Henrik Lundqvist släppte in var inte mycket att säga om. Phil Kessel och Carl Hagelin dunkade in två otagbara skott i den första perioden vilket resulterade i 0-2. Men tre Rangers-mål inom loppet av 2.30 från David Desharnais, Pavel Buchnevich och J.T. Miller i mittperioden vände på steken.

Patric Hörnqvist styrde in 3-3 med två minuter kvar av perioden men Rangers satte sig åter i förarsätet när Michael Grabner gjorde 4-3 efter snyggt samarbete med Desharnais efter åtta minuter av den tredje perioden. Med 56 sekunder kvar att spela kvitterade dock Penguins turligt genom Sidney Crosby som från bakom mållinjen på något märkligt sätt fick pucken bakom Lundqvist.

I förlängningen gav Rangers lagkapten Ryan McDonagh bort pucken till Phil Kessel som kallt spelade fram Evgeni Malkin till öppet mål och avgörande 4-5. Malkin hade dessutom tre målgivande passningar i matchen.
På andra sidan Hudsonfloden i Prudential Center, New Jersey, spelades ett tidigt toppmöte mellan hemmalaget Devils och gästande Tampa Bay Lightning. En av förhandssnackisarna var om Nikita Kucherov skulle bli den sjätte spelaren i modern tid (sedan 1943-44) att göra mål var och en av hans lags sju första matcherna? Och visst skulle han det.
Ryssen gjorde sitt åttonde mål för säsongen när han i den andra perioden fick pucken av radarpartnern Steven Stamkos och dunkade in 3-3 via den ena stolpen.
De andra spelarna som klarat bedriften är Mario Lemieux, Mike Bossy, Wayne Gretzky, Ken Hodge och Tony Tanti.
Kucherov hade även en assist i matchen. I en första period där målen duggade tätt hade Devils först tagit ledningen med 1-0 genom Drew Stafford innan Kucherov spelade fram Vladislav Namestnikov till 1-1. Ondrej Palat gav sedan Tampa ledningen med 1-2 innan Kyle Palmieri och Brian Gibbons vänder för hemmalaget
Stamkos gjorde 3-4 innan mittperioden hann ta slut men matchen gick till en mållös sudden death tack vare Staffords 4-4-puck i slutet av tredje perioden. I den efterföljande straffläggningen avgjorde Palmieri. Devils är nu 5-1-0 den här säsongen.
Här är en djupare sammanfattning av nattens matcher:
Philadelphia Flyers - Florida Panthers 5-1 (0-0, 4-0, 1-1)
Andra raka hemmamatchen och andra raka storsegern för Flyers. Den här kvällen grundlades de två poängen i mittperioden då laget gjorde fyra mål och vann skotten med 15-12. Förstakedjan med Claude Giroux, Jakub Voracek och Sean Couturier låg bakom två av målen. Couturier gjorde 1-0 efter 1.05 och Giroux fyllde på till 3-0 efter 13.22. Däremellan hade Shayne Gostisbehere gjort 2-0.
Dale Weise avslutade perioden för 4-0, snyggt framspelad av Nolan Patrick. I den tredje reducerade Jamie McGinn efter 16.10 men då var det för sent. Slutresultatet skrevs till 5-1 efter att Panthers Nick Bjugstad tekat pucken in i eget mål, som då var tomt i hopp om att få till en reducering.

Claude-Giroux-Celebrates-10-17-17

Washington Capitals - Toronto Maple Leafs 0-2 (0-0, 0-0, 0-2)
I en jämn, tät och målsnål tillställning i Capital One Arena tog Frederik Andersen 30 skott och höll nollan för Maple Leafs.
Matchen var mållös genom två perioder innan Leafs till slut spräckte målnollan. Morgan Rielly sköt och Connor Brown såg till att pucken letade sig in bakom Braden Holtby i Capitals-kassen. Nazem Kadri gjorde sedan matchens andra mål när han i tom bur satte 2-0 med 22 sekunder kvar att spela.
Ottawa Senators - Vancouver Canucks 0-3 (0-1, 0-1, 0-1)
Erik Karlssons återkomst till laguppställningen blev ingen succé även om backen stod för många briljanta saker under matchen. Kvällen tillhörde istället Canucks som gjorde ett mål i var och en av matchens tre perioder.
Brock Boeser bökade in pucken i den första perioden i ett numerärt överläge. Alexander Burmistrov styrde in 0-2 på samme Boesers skott i slutet av den andra. Thomas Vanek fastställde slutresultatet i den tredje perioden efter att Karlsson träffat stolpen bara sekunder innan för Senators.
I Vancouver Canucks kasse höll Anders Nilsson nollan med 32 räddningar i sin första match för Canucks.
Allt var dock inte frid och fröjd i Canucks som under gårdagen fick reda på att Loui Eriksson missar 4-6 veckor med en knäskada.
32-årige Eriksson skadade sig i 5-2-förlusten mot Calgary Flames i lördags. Han har gjort en assist på fyra matcher den här säsongen.

Nashville Predators - Colorado Avalanche 4-1 (0-0, 3-1, 1-0)
Pekka Rinne stod för 20 räddningar, Roman Josi för ett mål och svenskarna Viktor Arvidsson, Filip Forsberg för totalt fyra poäng i Predators 4-1-seger hemma i Bridgestone Arena.
Arvidsson kvitterade till ett lika efter 7.07 i mittperioden efter att Forsberg flippat fram honom pucken. Målet var Arvidssons tredje för säsongen.
Josi, som missat tre matcher på grund av skada, gjorde 2-1 till Preds i powerplay efter inbladning från båda svenskarna. Forsbergs assist innebar att han nu har 200 poäng på 270 matcher.
Colton Sissons blev siste målskytt i den målrika mittperioden med sitt 3-1-mål.
I den tredje perioden fastställde Austin Watson slutresultatet till 4-1 och Preds är fortfarande obesegrade på hemmaplan.
Colorados mål gjordes av Nathan MacKinnon.

Winnipeg Jets - Columbus Blue Jackets 2-5 (0-0, 1-4, 1-1)
Blue Jackets tog sin fjärde raka seger tack vare ett målfyrverkeri i den andra perioden. Cam Atkinson gjorde 0-1 redan efter 36 sekunder, Nick Foligno bjöd sedan hela Bell MTS Place på ett cirkus-nummer när han snurrade upp hela hemmaförsvaret inklusive Steve Mason.
Kyle Connor reducerade till 1-2 men innan perioden var slut hade Jack Johnson och Lukas Sedlak drygat ut gästernas ledning till 1-4. Werenski gjorde 1-5 i den tredje innan Joel Armia snyggade till siffrorna i slutminuterna.
Dallas Stars - Arizona Coyotes 3-1 (1-0, 1-1, 1-0)
Radek Faksa, Dan Hamhuis och Alexander Radulov såg till att dryga ut Coyotes förlust rad till sex raka.
Mattias Janmark gjorde visserligen det mesta av jobbet på Faksas mål, som betydde 1-0 i den första perioden. Janmark tog pucken in i anfallszon, åkte en sväng runt målet i ett misslyckat försök att göra mål köksvägen och istället fick Faksa slå in returen.
Hamhuis tryckte in 2-0 halvvägs in i den andra perioden innan Jason Demers reducerade till 2-1 efter 14.40.
Radulovs första som Stars-spelare kom med 52 sekunder kvar då Coyotes tagit ut målburen för att försöka få till en kvittering.
För Oliver Ekman-Larsson var matchen den 500:e i NHL-karriären.
Edmonton Oilers - Carolina Hurricanes 3-5 (0-3, 1-0, 2-2)
Hurricanes kan tacka målvakten Cam Ward för de två poängen i Rogers Place. Målvakten stod närmare bestämt för 48 räddningar i matchen.
Från sin position mellan stolparna fick han i sin tur se Teuvo Teräväinen göra både 0-1 och 0-2 under matchens första fem minuter. Elias Lindholm såg dessutom att det stod 0-3 innan pausvilan med sitt första mål för säsongen.
Mark Letestu reducerade till 1-3 i den andra perioden men målet gav inte Oilers den energi de behövde även om det var nära. I slutperioden utökade Jordan Staal Carolinas ledning till 1-4 i numerärt underläge innan Ryan Strome och Milan Lucic minskade avståndet till ett mål med mer än halva perioden kvar att spela.
Oilers kvitteringsplaner grusades dock 2,5 minut senare när Jaccob Slavin satte matchavgörande 3-5.
Förlusten var Oilers fjärde på lika många matcher.

Vegas Golden Knights - Buffalo Sabres 5-4 (1-1, 2-0, 1-3, 1-0)
Sabres höll på att stå för säsongens vändning i den tredje perioden i T-Mobile Arena. En bit in i perioden ledde hemmalaget med 4-1 efter mål från Oscar Lindberg, Alex Tuch, Reilly Smith och David Perron men Sabres gav sig inte.
Ryan O´Reilly, som också gett Sabres ledningen i matchen i den första perioden, gjorde 4-2 i powerplay efter 10 minuter. 4-3 kom med två minuter kvar att spela när Sam Reinhart styrde in Rasmus Ristolainen skott, även det i powerplay.
Med 8,9 sekunder kvar kvitterade Evander Kane till 4-4, men först efter videobedömning då hans klubba var på gränsen till att vara hög.
Vegas skulle dock få extrapoängen sedan David Perron avgjort matchen med ett rykande handledsskott i förlängningen.

San Jose Sharks - Montreal Canadiens 5-2 (1-1, 3-1, 1-0)
Sist ut under natten var mötet i SAP Center där Canadiens letade efter målformen. Det blev bara två den här kvällen (Jonathan Drouin och Shea Weber) och istället kunde Sharks ta sin andra seger för säsongen.
Sharks "Big Three" på forwardssidan, Logan Couture, Joe Pavelski och Joe Thornton, var högst involverade i segern. Couture blev tvåmålsskytt och hade dessutom två assist, Joe Pavelski gjorde ett och spelade fram till ett precis som Thornton.
Tomas Hertl gjorde även han ett mål i matchen.
Sharks har spelat samtliga av sina fem matcher hemma hittills och nu väntar en bortaturné med start i New Jersey på fredag. För Canadiens väntar möte med Los Angeles Kings redan i natt.
Så går snacket:
"Det är väldigt frustrerande och en stor besvikelse. Jag tyckte vi krigade på bra i den här matchen, vi gjorde en bra match. Att sitta här med bara en poäng, på sättet vi spelade, gör ont" - Henrik Lundqvist, New York Rangers
"Att hålla en nolla gör ingenting. Det är roligt för laget och för mig själv att ha en match där puckarna inte slinker förbi" - Frederik Andersen, Toronto Maple Leafs
"Skönt att vara tillbaka. Man saknar alltid att spela när man är skadad. Det kändes bra att få spela igen och viktigast av allt, vi vann" - Roman Josi, Nashville Predators.