Dansk

Natten innehöll hela 11 matcher och i tre av dem briljerade tre svenska målvakter. Robin Lehner och Anders Nilsson höll varsin nolla för Buffalo Sabres och Vancouver Canucks medan Oscar Dansk vann i sin första start när Vegas Golden Knights besegrade Chicago Blackhawks med 4-2 (2-1, 1-0, 1-1)
Dansk, som fått något av en gratischans med tanke på alla de skador Vegas har på målvaktssidan, stod för 29 räddningar och fick publiken att jubla ordentligt ett par gånger. Han blev för det utsedd till matchens första stjärna.
Vegas mål gjordes av William Karlsson, Tomas Nosek, Pierre-Edouard Bellemare och Jonathan Marchessault. Chicago gjorde matchens första mål genom John Hayden och matchens sista genom Patrick Kane. Men kvällen tillhörde Dansk och Vegas som tog sin fjärde raka seger och fortsätter succéstarten.

Det krävdes bara ett mål i KeyBank Center där Buffalo Sabres tog emot Detroit Red Wings och vann med 1-0 (0-0, 1-0, 0-0).
Matchens enda mål kom i den andra perioden och det var hemmalaget som gjorde det.
Benoit Pouliot samlade upp en retur bakom mål, tog köksvägen och snurrade in 1-0, då stod klockan på 9.45.
Skotten blev 32-32 och målvakterna Robin Lehner och Jimmy Howard gjorde bra insatser på sina respektive sidor av isen. Lehners kanske bästa räddning i matchen kom med 3.26 kvar av mittperioden när Martin Frk försökte överlista honom med ett direktskott i slottet.
Men Lehner stängde igen och höll säsongens första nolla och totalt sjätte i karriären.
Minnesota Wild vann med 0-1 (0-0, 0-0, 0-1) mot Vancouver Canucks i Excel Energy Center och Anders Nilsson som växelspelar med Jacob Markström, tog 29 puckar för Canucks och höll sin andra nolla den här säsongen.
Publiken fick vänta länge på matchens enda mål.
Efter 10.07 i den tredje perioden snodde Jake Virtanen pucken i mittzon, tog sig in i anfallszon och avlossade ett skott som täcktes av en Wild-back. Virtanen fick däremot tillbaka pucken och kunde skicka in den högt bakom en felpositionerad Devan Dubnyk.

Här är en sammanfattning av resten av nattens matcher:
New York Islanders - Arizona Coyotes 5-3 (0-1, 2-0, 3-2)
Efter Islanders senaste match sa John Tavares att han är den spelaren som ska producera. De orden stod han bakom med råge när Islanders vann hemma i Barclays Center.
Tavares stod för ett hat trick och hade dessutom en assist i matchen. Målen kom alla efter styrningar från 27-åringen som verkligen var på rätt ställe på rätt tidpunkt den här kvällen.
Hans mål betydde 1-1, 2-1 och 4-3 i matchen, Islanders övriga mål gjordes av Brock Nelson och Scott Mayfield.
Mario Kempe gjorde sitt andra mål för säsongen när han kvitterade till 2-2, Anthony Duclair och Nick Cousins gjorde de andra bortamålen.
Segern var Islanders femte den här säsongen medan förlusten var Coyotes nionde varav åttonde efter ordinarie tid.

Philadelphia Flyers - Anaheim Ducks 2-6 (1-1, 0-3, 1-2)
Sean Couturier gav Flyers ledningen men sedan gjorde Ducks fem raka mål och vann i Wells Fargo Center.
Målskyttar blev i tur och ordning Ondrej Kase, Brandon Montour, Nick Ritchie, Rickard Rakell och Ryan Getzlaf. Couturier reducerade sedan till 2-5 innan Ondrej Kase stängde målskyttet med sitt andra i matchen på straff med fyra minuter kvar att spela.
Hampus Lindholm, som gjorde comeback efter sin axeloperation spelade 19:48 och noterades för en assist.
Couturiers två mål gör att han nu har 200 totalt i NHL. Jakub Voracek passade fram till bägge vilket gör att han nu står på 500 NHL-assist.
Flyers rookie Nolan Patrick lämnade matchen i den andra perioden med en trolig överkroppsskada och återvände inte mer i matchen.
Pittsburgh Penguins - Edmonton Oilers 2-1 (0-0, 0-0, 1-1, 1-0)
På förhand handlade matchen om duellen mellan Sidney Crosby och Connor McDavid. Matchen i matchen vann McDavid på poäng men själva matchen vann Crosby och Penguins.
McDavid kvitterade till 1-1 i den tredje perioden med sitt fjärde mål för säsongen, assisterad av Pat Maroon och Oscar Klefbom. Dess förinnan hade Ian Cole gett hemmalaget ledningen.
Matchen gick till sudden där Evgeni Malkin friställde Phil Kessel som säkert stänkte in 2-1 bakom Cam Talbot.
Vid ställningen 0-0 gjorde Matt Murray en helt sanslös räddning med klubban vilket lär vevas gång på gång och kanske vara en kandidat till årets räddning.
Oilers Leon Draisaitl (hjärnskakning) och Drake Caggiula var bägge tillbaka i spel, vilket måste vara glädjande trots den tappade poängen.

Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning 1-5 (0-1, 0-1, 1-3)
Steven Stamkos (0+2) och Nikita Kucherov (1+0) stod för nya poäng men i huvudsak var det lagets "secondary scoring" som låg bakom segern mot Hurricanes.
Tyler Johnson gjorde 0-1 efter en retur i den första perioden, Mikhail Sergachev ökade till 0-2 från sin backplats i den andra perioden. Jaccob Slavin reducerade i upptakten av den tredje men Tampa var för bra den här kvällen och gick ifrån till 1-4 genom två mål i tom kasse från Vladislav Namestnikov och Ryan Callahan. Victor Hedman assisterade till Namestnikov som gjorde 1-3 efter 17.27.
Med fyra sekunder kvar prickade Kucherov in 1-5 och sitt 11:e mål för säsongen.
Montreal Canadiens - Florida Panthers 5-1 (0-0, 3-1, 2-0)
När Montreal väl lyckades vinna igen, gjorde de det ordentligt. Efter sju raka förluster, sviktande målskytte och den sämsta inledningen på 76 år lyckades man vända de negativa trenderna på bara 95 sekunder i den andra perioden.
Gästerna var i ledningen tack vare Keith Yandles 0-1-mål efter bara 20 sekunder av mittperioden men efter att Alex Galchenyuk lyckats kvittera efter 16.44 i powerplay rann det iväg.
2-1 kom efter 18.02 när Shea Weber dunkade in pucken i powerplay. Pucken hann sedan knappt släppas innan Brendan Gallagher snappade upp pucken i slottet och pricksköt in 3-1.
Halvvägs in i den tredje perioden hittade Weber rätt med ännu ett slagskott innan Max Pacioretty avslutade målskyttet efter 11.06.
Ottawa Senators - Los Angeles Kings 2-3 (1-1, 0-0, 1-1, 0-0, 0-1)
Adrian Kempe blev segerorganisatör för Kings som straffvann i Canadian Tire Centre.
Kempe, som fått mer speltid i Jeff Carters frånvaro, inledde sin helkväll med att vinna en tekning bak till backen Alec Martinez som inte tvekade utan drog till direkt och satte 0-1 efter bara 24 sekunder.
Dion Phaneuf och Nate Thompson såg sedan ut att fixa segern till Senators genom varsitt mål men Kempe var inte färdig. Med 1.46 kvar att spela kvitterade 21-åringen.
Målvakten Mike Condon misslyckades att spela loss pucken för hemmalaget vilket Kempe påpassligt tog till vara på. Han sög in pucken och la sedan in den under Condon som inte hann tillbaka in i sin målbur.
Kempe såg sedan till att stänga matchen i den efterföljande straffläggningen efter att Michael Cammalleri också satt sin straff.

Nashville Predators - Calgary Flames 2-3 (2-0, 0-0, 0-2, 0-0, 0-1)
Precis som i Ottawa krävdes det straffar för att få ut en vinnare i mötet i Bridgestone Arena.
Matchhjältar för Flames blev Sean Monahan och Matthew Tkachuk som båda gjorde mål i straffläggningen. Men vi tar det från början.
Hemmalaget började bäst och gjorde 1-0 och 2-0 i powerplay i den första perioden. Matchens första mål gjordes av Filip Forsberg som nu har sju fullträffar den här säsongen. Roman Josi blev Predators andra målskytt under ordinarie tid
Efter en mållös andraperiod reducerade Flames genom Tkachuk efter 10.35 av den tredje. Michael Ferland avslutade sedan snyggt en kontring och flippade upp en backhand bakom Pekka Rinne.
I straffläggningen satte Forsberg en straff för Preds men det räckte inte den här kvällen.

Colorado Avalanche - Dallas Stars 5-3 (1-1, 3-1, 1-1)
Matt Nieto gjorde säsongens första tre mål och karriärens andra hat trick vilket gjorde att Avalanche kunde bryta sin svit på tre raka förlusten.
Nieto gjorde 1-1, 2-1 och 5-3 i matchens, hans sista i tom bur med tre sekunder kvar att spela.
Gabriel Landeskog gjorde ett mål och stod för en assist medan Carl Söderberg noterades för två målgivande passningar.
I Dallas, som hade fyra raka segrar, gjorde John Klingberg säsongens första mål, han noterades också för en assist och har totalt sex den här säsongen.
Så gick snacket:
"Det kändes bra ikväll men det var en stor lagseger. Jag tror att killarna framför mig täckte fler skott än vad jag gjorde räddningar ikväll så det var ganska lätt att vara målvakt ikväll" - Anders Nilsson.
"Han ägde pucken ikväll. Han ledde oss och vi behövde hans ledarskap ikväll för jag är inte alls nöjd med hur vi spelade" - Doug Weight, tränare Islanders.
"Jag försöker bara spela mitt spel. Jag får mer självförtroende för varje match som går. Jag försöker åka mycket skridskor och skapa chanser för mina kedjekamrater och spela så som de andra vill att vi ska spela" - Adrian Kempe.