McDavdi_54

Borta bra men hemma bäst? Det gäller ofta i hockeyns värld, men knappast i serien mellan Anaheim och Edmonton. Hittills har bortalaget stått som segrare i alla de fyra matcherna. När serien nu vänder tillbaka till Kalifornien för nattens femte match gäller det för Anaheim att bryta den trenden.

• Det är en konstig serie när båda lagen åker ut och vinner två raka bortamatcher. Jag antar att de ser på det som att de nu har fördel av bortaplan. Men vi ska försvara vår hemmaplan, det är vår tur att serva, säger Randy Carlyle till NHL.com.
    Som väntat blev det ännu en holmgång mellan Anaheim och Edmonton i onsdags. Inför ett kokande Rogers Place gick hemmalaget ifrån till 2-0 i den första perioden, innan Anaheim med Ryan Getzlaf i spetsen vände på steken rejält och gjorde tre mål i den andra. Edmonton kvitterade i slutminuterna, men Jakob Silfverberg blev stor hjälte när han sköt det avgörande målet i förlängningen och kvitterade serien till 2-2 i matcher.
    För Anaheim är det här en bekant situation. Förra året hände exakt samma sak i första rundan mot Nashville Predators. Ducks förlorade de två första på hemmaplan, för att sedan åka till Nashville och vinna två raka, precis som nu mot Edmonton.
    Den gången slutade det inte väl. Ducks åkte förvisso hem till Kalifornien och vann den femte matchen, precis som de försöker göra nu. Men fick sedan se sig besegrade i två raka och förlorade den sjunde just på hemmais.
ANA_celebrates

Men det var då. Vad som däremot talar för Anaheim nu är att de åtminstone i de två senaste matcherna i Edmonton som helhet sett bättre ut än de gjorde i de första två på hemmaplan. Men Edmonton är ett mycket starkt bortalag och har tagit fyra av sina sex segrar i slutspelt på bortais. Det finns absolut saker att jobba på för Ducks, menar lagkaptenen Ryan Getzlaf.
- Jag var riktigt besviken på hur vi spelade i första perioden. Vårt penalty kill måste hitta ett sätt att få jobbet gjort och vi måste hugga i och jobba tillsammans. Vi förlorade många närkamper i den perioden, säger Getzlaf till NHL.com.
Getzlaf, ja. Han är kanske hela slutspelets hetaste spelare nu. Med två mål och två assist igår har han nu gjort mäktiga 13 poäng på bara åtta matcher. Han gör de viktiga målen och slår de viktiga passningarna, vilket han visade med sin framspelning till Silfverbergs avgörande mål.

• Det spelar ingen roll vad jag säger i omklädningsrummet. Jag måste gå ut och visa det på isen. I den andra perioden försökte jag göra det och jag fick laget med mig, säger han om sitt eget ledarskap.
    - Han är vår kapten, han är vår ledare, han har gjort en massa saker som inte syns dessutom. I såna här situationer i slutspelet är han killen som står längst fram i ledet, redo att ta tjuren vid hornen, säger Ducks tränare Randy Carlyle om sin kapten till NHL.com.
    Och efter att ha straffat Edmonton i två raka matcher lär Oilers ha lärt sig läxan att hålla ordning på Getzlaf. Men efter att återigen ha kommit tillbaka i matchen och kvitterat i slutskedet har Oilers ändå med sig en god känsla inför fortsättningen.
Getzy_54
  • Så här är det i slutspelet. Momentum kan svänga när som helst, en enskild situation kan vända en hel match. Men vi har lärt oss att momentum inte följer med till nästa match. Det står 0-0 när den femte matchen börjar i Anaheim och det står 2-2 i serien, säger kvitteringsskytten Drake Caggiula till NHL.com.
    - Vi har inte vunnit något än, det enda som hände i och med den här segern är att vi fick tillbaka vår hemmais. Vi måste fortsätta framåt som grupp, andas ut lite nu och vara laddade för nästa match, säger Getzlaf till NHL.com.
    Matchen må spelas i Honda Center i Anaheim, men det betyder inte att arenan i Edmonton står tom. Oilers kommer att visa matchen på storbildsskärmen i Rogers Place, och det råder ingen tvekan om att slutspelsfebern är monumental i staden just nu.
    De 18 000 biljetterna sålde slut på 25 minuter…