Karlsson_1

Ottawa Senators vann den första matchen i den andra rundan av Stanley Cup-slutspelet mot New York Rangers med 2-1.
Matchvinnare blev Senators kapten Erik Karlsson som med 4:11 kvar av den tredje perioden fick in pucken bakom Henrik Lundqvist.
Match var tät och intensiv, men det var Ottawa som hade de flesta lägena i matchen och tvingade Henrik Lundqvist till en handfull fina parader.

Den första perioden slutade mållös efter att Sens vunnit skotten med 21-12.
De 21 räddningarna för Henrik Lundqvist är enligt Elias Sports Bureau det största antal skott han stoppat under en period i en playoffmatch.
- Vi vet att om vi ska kunna få hål på Henrik Lundqvist så gäller det att vräka på med skott. Han är i fantastisk form och en skicklig målvakt, säger Ottawas coach Guy Boucher.
Rangers tog ledningen efter 7:10 i den andra perioden. I numerärt överläge fick Ryan McDonagh pucken vid den blåa linjen och fick iväg ett handledsskott som slank in bakom en skymd Craig Andersson i Ottawas mål. Mats Zuccarello fick en assistpoäng.
Med 1:21 kvar av den andra perioden kvitterade hemmalaget. Också det målet kom i powerplay. Alexandre Burrows vräkte iväg ett högt skott som tog i axelpartiet på Henrik Lundqvist i Rangers-målet. Returen studsade till Ryan Dzingel som höll i pucken en extra sekund innan han lyfte in den över Lundqvist.
1-1 efter två perioder.
I den tredje blev det något mer avvaktande under periodens första halva. Därefter började lagen gå efter ett segermål.
Det målet skulle alltså komma från Senators-kaptenen.
Erik Karlsson sköt in pucken mot Henrik Lundqvist från det högra sarghörnet bakom den förlängda mållinjen. Skottet gick via axeln på Lundqvist och Karlsson noterades för sitt första mål i slutspelet.
- Vi har sett honom göra det där tidigare, säger coach Boucher. Men det hade inte fungerat om inte de andra på isen satt press på Lundqvist och stört runt målet. Men det är ett fantastiskt mål och det är nästan så att jag inte förundras längre av vad han kan göra. Han gör otroliga saker varje dag.
Med 39,9 kvar fick Rangers chansen att spela 6 mot fyra, men Ottawa kunde hålla undan och vinna den första matchen i serien.
Nästa match mellan Rangers och Senators spelas på lördag, också den i Ottawa.
- Då ska vi vara redo igen för vi vet att Rangers kommer att komma ut och ge oss en ordentlig match igen, avslutar Sens-coachen Boucher.