swe

NHL-natten bjöd på fem matcher. I den mellan Vancouver Canucks och San Jose Sharks hade tvillingarna Sedin stor assistshow.
Henrik och Daniel stod som passningsläggare ihop på samtliga tre Canucks-mål under ordinarie tid. Markus Granlund gjorde 1-0 i powerplay efter att Henrik skottpassat Daniel vars styrning sedan tog på Granlund och in i mål.

Granlund gjorde också 2-1 till Canucks sedan Daniels skott hamnat hos Henrik som istället för att skjuta gav Granlund öppen kasse. Sedinarnas samarbete gav sedan rookien Brock Boeser skottläget som resulterade i 3-1 i den andra perioden.

Sharks lyfte sig och reducerade genom Marcus Sörensen som gjorde sitt första mål den här säsongen och kvitterade också i slutet av den tredje genom Brent Burns som också gjorde Sharks första mål i matchen.
I förlängningen avgjorde Sam Gagner för Canucks. Men denna gång var det inte Sedinarna utan Alexander Edler och Jakob Markström som stod för framspelningarna.
Här är resten av nattens sammanfattningar:
Buffalo Sabres-Carolina Hurricanes 4-5 (0-0, 1-1, 3-3, 0-1)
Jack Eichel gjorde sitt första hat trick i NHL-karriären. Men hans tre mål räckte inte, Carolina vann nämligen med 5-4 efter att ha avgjort tillställningen i sudden.
Eichel gjorde sitt första mål när han kvitterade till 1-1 i mitten av den andra perioden. Han spelade sedan också fram till Jake McCabes 2-1-mål i upptakten av den tredje.

Efter tre minuter blankt kvitterade dock Jordan Staal till 2-2 och fyra minuter senare hade Derek Ryan och Elias Lindholm satt dit 2-3 och 2-4.
Men Sabres behövde inte vara i underläge särskilt länge. Eichel reducerade efter 9:24 och bara tio sekunder senare kvitterade han till 4-4 med ett skott från den nedre delen av den högra tekningscirkeln.
I den efterföljande förlängningen avgjorde Jaccob Slavin efter assist från Elias Lindholm.
New Jersey Devils - Dallas Stars 5-2 (2-1, 1-1, 2-0)
Brian Boyle gjorde två mål varav ett visade sig bli matchavgörande och hans 100:e i karriären.
Det speciella målet kom i powerplay i slutet av den andra perioden när Boyle stångade in pucken i röran framför Kari Lehtonen. I den tredje perioden förarbetade Boyle till Nick Lappins 4-2 och satte själv slutresultatet 5-2 i tom kasse med två minuter kvar att att spela.
Dallas mål gjordes av Martin Hanzal och Alexander Radulov. Mattias Janmark noterades för en assist.

New York Rangers - Los Angeles Kings 4-2 (1-0, 1-1, 2-1)
Rick Nash satte det matchavgörande målet och Henrik Lundqvist räddade 33 puckar för Rangers som vann igen efter två raka nederlag. Nash gjorde sitt matchvinnande mål efter 16:33 i den tredje perioden när han bröt sig in i anfallszon och hittade rätt vid Jonathan Quicks första stolpe. Chris Kreider, Kevin Hayes och J.T. Miller gjorde Rangers övriga mål i matchen.
Marian Gaborik, som tidigare spelat 255 matcher med Rangers, gjorde sin 1000:e NHL-match och firade genom att ge Kings ledningen i matchen och sedan också spela fram Torrey Mitchell till lagets 2-2-kvitteringen i den tredje perioden
.

Detroit Red Wings - Toronto Maple Leafs 3-1 (0-1, 2-0, 1-0)
Andreas Borgman gjorde sitt tredje mål för säsongen och första på 19 matcher när han gav Toronto ledningen med ett skott från blå i den första perioden.
Gästernas ledning höll sig en bit in i den andra perioden när Henrik Zetterberg lirade fram Danny DeKeyser till 1-1. Trevor Daley ökade på lite senare i perioden och Red Wings hade greppet om matchens inför den tredje.
Då säkrade Tomas Tatar segern efter ännu en assist från Zetterberg men också för Niklas Kronwall.
Toronto har nu tre raka förluster medan Red Wings vann igen efter att ha förlorat tre i rad.

Så gick snacket:
"Det här var viktigt för oss. Vi hamnade i underläge men krigade oss tillbaka och fick med oss segern. Vi vet att vi är ett bra lag, men resultaten har inte visat det på senare tid. Ikväll fick vi utdelning" - Red Wings Trevor Daley.
"Det var försvarsspelet som ar nyckeln. De boxade ut dem väldigt bra och jag försökte ta det jag skulle. Lämnade jag retur så var där ett par killar som bara väntade på den" - en nöjd Henrik Lundqvist.
"Det var inte perfekt. Vi fick kämpa för segern. Schneider var väldigt bra när vi behövde honom och han gav oss lite extra tid i dag" - Brian Boyle om matchen och sin målvakt som stoppade 28 skott.