sedin1

Daniel Sedin gjorde i natt brorsan Henrik sällskap i gruppen av spelare som nått 1000 poäng i NHL när hans Vancouver Canucks besegrade Nashville Predators med 5-3 på bortais.

Daniel var två poäng ifrån men gjorde tre för att vara på säkra sidan. Han sköt skottet som Loui Erikssons slog in returen på till 2-2-mål i den andra perioden, satte själv 3-3 via Viktor Arvidssons klubba i powerplay i mitten av den tredje och fullbordade sin milstolpekväll med att återigen förarbeta till Eriksson som satte slutresultatet 5-3 i tom kasse i slutminuten.

Filip Forsberg gjorde ett av Predators mål, men det här var Daniel Sedins kväll. Daniel är den 87:e spelaren i NHL:s historia att nå över 1000 poäng.
- Jag sa det innan, att det vore kul om det blev efter ett mål och att vi dessutom kunde vinna, säger Sedin.
Här är summeringen från nattens matcher:
Washington Capitals - Los Angeles Kings 2-5 (1-1, 1-2, 0-2)
Marian Gaborik gjorde säsongens två första mål när Kings visade sig vara det starkare laget i Capital One Arena. Slovaken gjorde 1-1 i mitten av den första perioden och slog även in 2-4 i tom bur i slutet av den tredje. Gaborik gjorde sin blott fjärde match efter att ha missat de 22 första med en underkroppsskada.
Men segerrycket kom redan i den andra perioden när Johnny Brodzinkski och Jussi Jokinen gjorde varsitt mål inom loppet av nio sekunder och därmed säkrade två poäng till gästerna.
Adrian Kempe gjorde en assist i matchen för Kings. Evgeny Kuznetsov gjorde målen för Capitals.

Detroit Red Wings - Montreal Canadiens 3-6 (2-1, 0-3, 1-2)
Montreal tog fjärde raka segern med Carey Price mellan stolparna. Price gjorde 28 räddningar och såg till att Red Wings förlorade för sjätte matchen i följd. Brendan Gallagher stod för två mål och en målgivande passning.
Gästernas ryck kom i andra perioden då laget gjorde tre raka mål. Jacob de la Rose stod för säsongens första poäng när han spelade fram Alex Galchenyuk till 2-4 i slutet av den.
I Red Wings stod Gustav Nyquist och Nicklas Kronwall för varsin assistpoäng.
Minnesota Wild - Vegas Golden Knights 4-2 (0-0, 1-0, 3-2)
I en händelserik tredje period lyckades Minnesota dra längsta strået efter att ha vänt tillbaka ett 1-2-underläge mot Vegas. Wild hade ledningen inför sista akten efter Mikael Granlunds 1-0-mål men tappade den till Vegas som gjorde två snabba mål genom Brayden McNabb och Jonathan Marchessault.
Jonas Brodin kvitterade matchen med sitt andra mål för säsongen efter 5:27 och efter det klev Eric Staal fram och noterade sitt nionde och tionde mål för säsongen, det sista i tom kasse.
William Karlsson noterades för en assist för Vegas som innan matchen meddelande att de aktiverat backen Luca Sbisa från injured reserve och istället placerat forwards David Perron och William Carrier.

Chicago Blackhawks - Dallas Stars 3-4 (1-2, 1-1, 1-0, 0-1)
Mattias Janmark gjorde två mål varav ett det matchavgörande i sudden när hans Dallas tog två tunga poäng i United Center. Janmark öppnade målskyttet i den första perioden genom att trä in pucken via köksvägen. Han avgjorde sedan med att ta pucken i mittzon, trycka sig förbi en Chicago-back och lyfta in pucken bakom Corey Crawford.
Radek Faksa och Remi Elie gjorde Dallas övriga mål. I Chicago nätade Alex DeBrincat, Artem Anisimov och Patrick Kane.

Calgary Flames - Arizona Coyotes 3-0 (0-0, 1-0, 2-0)
Mike Smith stod för 28 räddningar och höll nollan mot sitt förra lag, Arizona Coyotes. Han hade mest att göra i den första perioden då han fick 16 skott mot sig men Arizona lyckades in överlista honom och skulle därför förlora för tredje matchen i följd.
Flames mål gjordes av tvåmålsskytten Mark Jankowski och Mikael Backlund som med sitt 2-0-mål skickade in sin sjunde fullträff för säsongen. Backlund fick pucken i slottet av Matthew Tkachuk och tryckte till direkt.

Edmonton Oilers - Toronto Maple Leafs 4-6 (1-3, 2-1, 1-2)
Ett dråpligt självmål sänkte Edmonton Oilers vinstchanser mot Toronto Maple Leafs. Backen Kris Russel skulle rensa pucken från det egna slottet men hade inte riktigt koll på var målet stod och satte istället pucken bakom Laurent Brossoit.
William Nylander var annars den spelare i Toronto som bäddade för segern. Han gjorde två passningspoäng, för fjärde matchen i rad och så fick han äntligen näta efter sex matchers måltorka. Nylanders mål kom efter ett mäktigt handledsskott i powerplay i slutet av den andra perioden.
Det är tungt för Edmonton just nu och det blir inte lättare av att målvakten Cam Talbot igår sattes på injury reserve med en överkroppsskada.