Sharks kvar efter seger i match 5

San Jose Sharks låg under med 3-1 i matcher mot Vegas Goden Knights. Då visade laget styrka och vann match 5 med 5-2 hemma i SAP Center.

Efter fyra matcher hade Vegas satt sig i förarsätet i matchserien och Sharks var piskat att vinna om säsongen inte skulle ta slut. Matchen kunde knappast ha börjat bättre för hemmalaget som redan efter 1:16 hade 1-0 sedan Tomas Hertl hittat rätt på Marc-Andre Fleruy. Den ledningen dubblerades efter 11 minuter genom Logan Couture. Erik Karlsson noterades för passningspoäng på båda Sharks mål och har nu sju totalt under slutspelet.
- Vi pratade om starten, och i dag inledde vi riktikgt bra. Vi tog ledningen, fick första målen. Det är bättre om du slipper jaga från minut ett, säger målskytten Hertl.
Sharks såg då bäst ut, men Vegas jobbade sig tillbaka och fick in ett reduceringsmål genom Reilly Smith med 30 sekunder kvar av öppningsperioden.

SJS-VGK, M5: Sharks tar tidig ledning genom Hertl

Sharks ökade på till 3-1 i den andra, men fick jobba ordentligt för segern i den tredje. Jonathan Marchessault utnyttjade ett powerplay efter 11:36 och strax efter ledningsmålet skapade gästerna flera heta chanser. Men Martin Jones, som var tillbaka i Sharks-kassen efter att ha blivit utbytt i match 4, var bra. Målvakten gjorde 30 räddningar varav många matchavgörande i den tredje perioden.
- Vi spelde bra. Jag har inte gjort något drastiskt annorlunda. Jag försökte bara spela avslappnat och ta det som kom emot mit, säger Jones.
Med knappt sex minuter kvar drog Vegas sedan på sig en utvisning när Marchessault via en hög klubba slog ut ett par tänder på Couture. I det efterföljande powerplay-spelet sprätte Hertl in sitt andra i matchen vilket innebar spiken i kistan. Joe Pavelski fastställde slutresultatet i tom kasse.
[Här kan du läsa allt från serien SJS-VGK]
William Karlsson (Vegas) noterades för två och Gustav Nyquist för en målgivande passning i matchen.
Sharks har fortfarande kniven på strupen och måste fortsätta vinna. Vegas får en ny chans att avgöra på söndag. Då i Vegas.
- Vi kommer defintivt att försöka stänga det här på hemmaplan. Vi försökte i kväll, men vi mötte ett lag som spelade ganska bra. Vi har några dagar att vila nu, vilket är bra för vårt lag. Vi måste bli redo för matchen på söndag, säger Vegas coach Gerard Gallant