WSH-VGK: Bäckström utökar Capitals ledning

Ligaledarna Washington Capitals utökade avståndet till konkurrenterna, Sidney Crosby utgick skadad för Pittsburgh Penguins, Tampa Bay Lightning visade prov på självförtroende när de svepte Global Series - och rookiefenomenet Cale Makar ledde sitt Colorado Avalanche till lagets andra raka seger utan Gabriel Landeskog och Mikko Rantanen.

Det, och mycket mer, när vi går igenom nattens elva NHL-matcher.
Nedan följer en summering av omgångens matcher:
Washington Capitals - Vegas Golden Knights 5-2 (2-1, 1-1, 2-0)
Det mesta har handlat om John Carlson och Alex Ovechkin för Capitals anno 2019-20. I mötet med Golden Knights - Capitals sjätte raka seger och elfte raka match med poäng - gjorde Carlson visserligen två assist, men i övrigt visade laget prov på bredd då Jakub Vrana (två assist), Jonas Siegenthaler (första NHL-målet i karriären), Evgeny Kuznetsov (mål, assist) och Nicklas Bäckström (ett mål, en assist) klev fram.
- Vi jobbar tillsammans och drar åt samma håll, säger Bäckström till NHL.com/sv. Vi är väldigt noga med detaljerna och försöker följa det system coacherna vill att vi ska spela. Vi har bra självförtroende just nu och försöker bara bli bättre och bättre för var dag som går.
Tampa Bay Lightning - Buffalo Sabres 5-3 (1-1, 2-0, 2-2)
För andra Global Series-mötet på två dagar stod Lightning som segrare och Sabres som förlorare. Victor Hedman fick bli målskytt på hemmaplan men nyckeln till Tampa Bays seger den här gången var lagets fjärdekedja med Cedric Paquette (två assist), Pat Maroon (två mål) och Yanni Gourde (mål, assist).
- Det visar vilket djup Tampa Bay har, säger Sabres tränare Ralph Krueger. Om deras toppspelare inte öser in poäng har de andra spelare som kliver fram. Det är något vi också vill sträva efter och jobba mot.

TBL-BUF: Hedman pangar in pucken från blå

Colorado Avalanche - Columbus Blue Jackets 4-2 (1-2, 2-0, 1-0)
Dubbla mål från succérookien Cale Makar gjorde skillnaden för Avalanche i täta mötet med Blue Jackets.
- Jag vet inte om jag spelade särskilt bra egentligen, säger Makar. På båda målen ska mina lagkamrater ha mycket av äran.
Efter att inledningsvis ha haft det tungt i samband med skadorna på Gabriel Landeskog och Mikko Rantanen har Colorado nu vunnit två matcher i rad.

COL-CBJ: Makar skickar upp pucken i nättaket

Pittsburgh Penguins - Chicago Blackhawks 3-2 STR (0-0, 1-2, 1-0, 0-0, 1-0)
Straffsegern mot Blackhawks blev en dyrköpt sådan för Penguins som förlorade Sidney Crosby till skada i tredje perioden. Klubben har sedan tidigare Kris Letang och Patric Hörnqvist på skadelistan.
- Du får svar på många frågor om bredden i ditt lag när du drabbas av skador på det här sättet, säger Penguins tränare Mike Sullivan. Jag tycker de spelare vi satt in i laguppställningen levererat när de fått chansen. De har gjort ett bra jobb.
New York Islanders - Florida Panthers 2-1 (1-0, 0-0, 1-1)
Ett mål och en assist från Mathew Barzal räckte för att Islanders skulle ordna segern hemma mot Panthers. Thomas Greiss klev fram och räddade 37 av 38 skott för hemmalaget. Islanders har nu gått 11-0-1 sina senaste 12 matcher.
Toronto Maple Leafs - Philadelphia Flyers 2-3 STR (0-2, 1-0, 1-0, 0-0, 0-1)
Flyers ordnade en 2-0-ledning i första perioden via mål från Philippe Myers och Oskar Lindblom, men Maple Leafs åt sig långsamt tillbaka in i matchen tack vare mål från Travis Dermott i andra perioden (hans första för säsongen) och William Nylander i den tredje. 2-2 stod sig genom ordinarie tid och övertid, varpå Flyers knep extrapoängen i straffläggningen.

TOR-PHI: Nylander nätar på Matthews framspelning

Montreal Canadiens - Los Angeles Kings 3-2 (3-0, 0-1, 0-1)
Hemmalagets hårdskjutande back Shea Weber hade uppvisning i första perioden när han dunkade in två fullträffar i nät, varav den ena innebar hans 100:e mål i powerplay under NHL-karriären. Gästande Kings försökte gräva sig ur det 0-3-underläge de skapat för sig själva efter första perioden, men kom inte närmare än 3-2 - seger och två poäng för Canadiens.
Ottawa Senators - Carolina Hurricanes 4-1 (3-0, 0-1, 1-0)
Nattens hemmaseger mot Hurricanes såg Senators sätta ett nytt klubbrekord när Vladislav Namestnikov och Jean-Gabriel Pageau nätade med fyra sekunders mellanrum i första perioden. Andrei Svechnikov tröstmålade för Hurricanes.

OTT-CAR: Pageau och Namestnikov slår till blixtsnabbt

San Jose Sharks - Nashville Predators 2-1 STR (0-0, 0-1, 1-0, 0-0, 1-0)
Filip Forsbergs fullträff i andra perioden såg länge ut att räcka för Predators, men Sharks kvitterade i tredje perioden genom Tomas Hertl. Efter en mållös förlängning blev det Timo Meier som sköt hem segern till hemmalaget i straffläggningens sjunde runda.
Arizona Coyotes - Minnesota Wild 3-4 (2-0, 1-3, 0-1)
Underläge 3-1 halvvägs in på andra perioden vändes till seger 4-3 för Minnesota Wild. Avgörandet i tredje perioden stod Ryan Hartman för.
Calgary Flames - St. Louis Blues 2-3 ÖT (0-1, 0-1, 2-0, 0-1)
David Perron såg med sitt övertidsavgörande till att ordna St. Louis Blues sjunde raka seger.