FLA-VGK: Stone nätar högt efter att ha dykt på mål

Mark Stone noterade sin tredje fempoängsmatch i karriären när hans Vegas Golden Knights besegrade Florida Panthers med hela 7-2 på bortaplan i BB&T Center under natten mot fredagen. Matchen var den åttonde raka på bortaplan för Vegas, som avslutade sin ovanligt långa bortaturné med noteringen 4-3-1.

Stone öppnade målskyttet 2:15 in på första perioden med sitt 19:e mål för säsongen. 1:41 in på andra perioden gav han åter Golden Knights ledningen (2-1) med sitt 20:e. Framspelningarna var i sin tur nummer 31, 32 och 33 för säsongen och kom på 3-2, 6-2 och 7-2-målen för gästerna.
- Ibland har du matcher där du knappt rör pucken och så händer matcher som dessa, säger Stone till NHL.com/sv. Alla som klev ut på isen för oss ikväll var med och kontrollerade matchen på ett bra sätt.
Marc-Andre Fleurys säsongslånga kamp med Henrik Lundqvist på listan över mest målvaktsvinster genom tiderna i NHL fick ett nytt kapitel när Fleury i ensamt majestät klev upp på femteplats med 460.
Kommer ett svar från Lundqvist?
Nedan följer en summering av omgångens övriga elva matcher:
Buffalo Sabres - Detroit Red Wings 3-4 STR (0-2, 0-0, 3-1, 0-0, 0-1)
Red Wings seger mot Sabres var efterlängtad då den bröt en nio matcher lång (0-8-1) förlustsvit. Dylan Larkin noterade två mål för gästerna. Red Wings såg ut att kunna gå mot segern på ordinarie tid men Evan Rodrigues kvitterade med 47 sekunder kvar att spela. Larkin och Andreas Athanasiou gjorde sedan mål i straffläggningen.

BUF-DET: Larkin gör sitt andra mål i första perioden

Tampa Bay Lightning - Pittsburgh Penguins 4-2 (2-0, 1-1, 1-1)
Med hjälp av sina 29 räddningar - och givetvis fyra mål framåt från lagkamraterna i Lightning - blev Andrei Vasilevskiy den nionde målvakten de senaste 40 åren att ha tagit poäng i 17 raka matcher. Noteringen etablerar dessutom ett nytt rekord i Lightnings klubbhistoria.
Nikita Kucherov stod för ett mål och en assist i sin 500:e match, vilket förde hans totala karriärspoäng upp till 527 (213+314). Endast fem ryska spelare har noterat mer poäng under sina första 500 matcher än Kucherov: Alex Ovechkin (633), Evgeni Makin (611), Alex Mogilny (590), Sergei Fedorov (588) och Pavel Bure (569).
Montreal Canadiens - Anaheim Ducks 3-2 ÖT (1-0, 1-1, 0-1, 1-0)
Canadiens tog sin sjätte vinst de senaste åtta matcherna. Efter att ha förlorat åtta raka matcher är Montreal nu 8-3-0 sina senaste elva matcher. Carey Price stod för 35 räddningar och var återigen tungan på vågen hemma i Bell Centre. Ilya Kovalchuk noterade en assist och har nu elva poäng (5+6) på 14 matcher för Canadiens.

MTL-ANA: Petry nätar med handledsskott på övertid

New York Islanders - Los Angeles Kings 5-3 (0-2, 2-1, 3-0)
Det mesta såg bra ut för Kings efter att man gått ifrån till en 2-0-ledning i första perioden mot Islanders. Trots att Islanders långsamt började krypa ikapp genom att vinna andra perioden med 2-1 fanns det ändå chans för gästerna att lämna Barclays Center med en vinst. Men i tredje perioden lade hemmalaget i en högre växel, stod för tre mål och plockade hem två poäng. 21-årige Kieffer Bellows gjorde sin andra NHL-match för Islanders och noterade sina två första mål. Totalt har rookien stått för tre poäng (2+1) på två matcher.
Philadelphia Flyers - New Jersey Devils 0-5 (0-1, 0-1, 0-3)
Mackenzie Blackwood gjorde allt och lite till för sitt Devils i lagets övertygande bortaseger mot Flyers. Inte nog med att han stod för 46 räddningar och höll nollan - han noterades dessutom för sin första NHL-assist. Vidare stod Miles Wood för två av Devils fem mål.

PHI-NJD: Wood bryter genom försvaret, gör sitt andra

Ottawa Senators - Colorado Avalanche 1-4 (1-1, 0-2, 0-1)
Cale Makar stod för ett mål och en assist och blev därmed förste rookie den här säsongen att nå 40 poäng. Även Andre Burakovsky nådde 40 poäng för första gången i karriären tack vare en assistpoäng mot Senators. Vinsten var Colorados femte de senaste sex matcherna. Ottawa har nu förlorat fyra raka.
St. Louis Blues - Winnipeg Jets 2-4 (0-1, 2-1, 0-2)
Efter elva matcher i rad med minst ett poäng inkasserat på hemmaplan tvingades St. Louis Blues lämna Enterprise Center lottlösa. Man hade dock chansen att förlänga sviten. Inför tredje perioden var ställningen 2-2 efter att Blues hämtat upp underläge 0-2, men mål från Andrew Copp och Nikolaj Ehlers fällde avgörandet.
Minnesota Wild - Vancouver Canucks 4-2 (3-0, 0-1, 1-1)
Utan skadade Elias Pettersson drabbades Canucks av sin tredje raka förlust. Brad Hunt och Kevin Fiala agerade segerorganisatörer för Wild hemma i Xcel Energy Center genom att stå för ett mål och en assist vardera.
Calgary Flames - Nashville Predators 2-3 (1-2, 1-1, 0-0)
I sin första match utan långtidsskadade kaptenen Mark Giordano föll Flames tungt hemma mot Predators. För Nashville var segern deras femte de senaste sju matcherna. Mikael Granlund och Kyle Turris noterade ett mål och en assist vardera medan Roman Josi stod för två framspelningar. Juuse Saros räddade 37 av 39 skott.
Arizona Coyotes - Carolina Hurricanes 3-5 (1-0, 1-3, 1-2)
Coyotes kräftgång fortsätter. I och med nattens hemmaförlust mot Hurricanes har klubben nu gått 2-6-3 sina senaste elva matcher. Bovarna i dramat denna gång var framförallt gästernas Andrei Svechnikov och Sebastian Aho som båda stod för två mål och en assist.
Edmonton Oilers - San Jose Sharks 3-6 (2-2, 0-2, 1-2)
Utfallet av nattens drabbning innebar en andra raka förlust för Oilers och en andra raka seger för Sharks. Timo Meier stod för två mål och en assist för ett Sharks som lyckades vända underläge 0-2 till seger 6-3.

EDM-SJS: McDavid visar sin fart och nätar högt

SÅ GICK SNACKET:
"Han är världens bästa målvakt i mina ögon. Han jobbar otroligt hårt för att utvecklas varje träning. Han är fantastisk för oss." - Lightnings back Mikhail Sergachev om Andrei Vasilevskiy.
"Till syvende och sist kan man säga att allt som fysiskt kunde gå fel, gjorde det." - Flyers coach Alain Vigneault om 0-5-förlusten mot Devils.