COL-TOR: Matthews prickskjuter in pucken

NHL bjöd natten mot söndagen återigen på uppdukad buffé av ishockey när 14 matcher avhandlades. Känslosamma återseenden i mötet Avalanche-Maple Leafs, en otrolig vändning i matchen mellan Canadiens och Rangers samt ny show från McDavid och Draisaitl i Golden Knights-Oilers var några av delikatesserna på omgångens smörgåsbord.
Nedan följer en summering av omgångens fjorton matcher:

Colorado Avalanche - Toronto Maple Leafs 3-5 (1-4, 1-0, 1-1)
Hemkomsten till Pepsi Center blev en speciell sådan för Tyson Barrie som noterades för ett mål och en assist när hans Toronto Maple Leafs bortaslog backens tidigare lag Colorado Avalanche med 5-3. Barrie hyllades med ett montage på jumbotronen 7:42 in på första perioden.
- Jag var osäker på hur det skulle kännas att vara tillbaka på en sådan speciell plats, mitt hem de senaste åtta åren, men det (montaget) gjorde susen, säger Barrie till NHL.com/sv. Det kommer alltid vara speciellt för mig och fansen är underbara.
Även Nazem Kadri, som gick åt andra hållet i bytesaffären som tog Barrie till Toronto, var på spelhumör mot sin gamla klubb och assisterade på två av Colorados tre mål. Maple Leafs har nu vunnit sina första två matcher under nye tränaren Sheldon Keefe.

BOS-MIN: Pucken styrs in på Rasks skridsko

Boston Bruins - Minnesota Wild 5-4 ÖT (0-1, 2-2, 2-1, 1-0)
Wild hade ordnat sig ett utmärkt utgångsläge inför slutminuterna mot Bruins. Victor Rask, Eric Staal, Jason Zucker och Kevin Fiala hade gjort mål och klubben såg ut att gå mot en meriterande bortaseger. Men David Krejci och Patrice Bergeron ville annat. Duon kombinerade för två mål i matchens sista två minuter, båda gångerna med Tuukka Rask på bänken och målskytt Krejci vid båda tillfällena, och tog matchen till förlängning. Väl där bjöd Torey Krug på en läcker enmansshow när han tog pucken från egen zon och nätade via en backhand som slank igenom målvaktens benskydd. Totalt stod Krug för tre poäng (1+2) i sin comeback efter fem matchers skadefrånvaro.
- Jag blev lite stressad där, säger Krug. Känslan var hela vägen att jag skulle gå backhand, men jag tänkte att jag hade tillräckligt hög fart för att kunna skicka in pucken mellan benskydden. Som tur var gick den in. Riktigt härligt att kunna avgöra matchen.
Bergeron noterades totalt för fyra assist.

WSH-VAN: Pettersson klappar till direkt

Washington Capitals - Vancouver Canucks 1-2 STR (1-1, 0-0, 0-0, 0-0, 0-1)
Veckans European Game of the Week blev en målsnål historia där kanonträffar från Jakub Vrana och Elias Pettersson i första perioden blev matchens enda mål under ordinarie tid. En stor del av äran för det låga antalet mål bör tillskrivas Jacob Markström (32 räddningar) och Braden Holtby (32 räddningar) som båda var utmärkta mellan sina respektive stolpar. Canucks nöp extrapoängen i straffläggningen efter att Bo Horvat skickat in ett rappt skott. Alexander Edler utgick skadad tidigt i matchen och återvände ej.
Philadelphia Flyers - Calgary Flames 2-3 STR (0-0, 1-0, 1-2, 0-0, 0-1)
Flames var i stort behov av en seger för att stoppa sin förlustsvit vid sex matcher (0-5-1). Tack vare mål från Andrew Mangiapane (assist Mikael Backlund) och Elias Lindholm (assist Rasmus Andersson), samt 36 räddningar på 38 skott från David Rittich, ordnade man den borta mot Flyers. Straffhjälte blev Matthew Tkachuk.
Los Angeles Kings - Arizona Coyotes 2-3 (0-1, 1-1, 1-1)
Målvaktsspelet fortsätter att göra skillnad för Coyotes. I natt bröt laget Kings fem matcher långa vinstsvit på hemmaplan genom att stjäla en 3-2-seger - mycket tack vare insatsen från Antti Raanta mellan stolparna. Finländaren räddade 43 av 45 skott och blev också matchens första stjärna. Coyotes mål gjordes av Phil Kessel, Lawson Crouse och Christian Fischer.
Vegas Golden Knights - Edmonton Oilers 2-4 (1-2, 1-1, 0-1)
Idel bortasegrar denna NHL-afton, där även Edmonton Oilers drog sitt strå till stacken genom att ta två poäng borta i T-Mobile Arena. En vanlig fråga när Oilers spelar, vinner och har gjort flera mål är; hur många poäng gjorde Connor McDavid och Leon Draisaitl? Svaret denna gång blev två och tre. McDavid både öppnade och stängde målskyttet för Oilers med sina 17:e och 18:e mål, medan Draisaitl plockade upp tre primära assist. Duon har nu kombinerat för 93 poäng den här säsongen; McDavid 46 (18+28) och Draisaitl 47 (16+31).
St. Louis Blues - Nashville Predators 2-4 (1-3, 0-0, 1-1)
Nashville Predators är äntligen vinnare igen. Efter sex matcher utan förlust tog laget en välbehövlig seger borta mot St. Louis Blues. Filip Forsberg gav Preds en lysande start genom att göra 1-0 efter 20 sekunder, varpå Mattias Ekholm ökade på ledningen efter 3:40. Klim Kostin reducerade för Blues genom att göra sitt första NHL-mål men Colton Sissons återställde tvåmålsledningen innan perioden var slut. Lagen utbytte mål i slutminuterna av tredje perioden (Alex Pietrangelo, Calle Järnkrok) men Predators höll undan och kunde bärga två poäng.

STL-NSH: Forsberg ger Predators ledningen tidigt

Dallas Stars - Chicago Blackhawks 2-1 STR (1-1, 0-0, 0-0, 0-0, 1-0)
John Klingberg var tillbaka i spel för Dallas och noterades direkt för en assist på Roope Hintz ledningsmål i första perioden. Olli Määttä kvitterade sedan för Blackhawks - ett resultat som kom att stå sig över 60+5 minuter, innan hemmalaget drog det längsta strået i straffläggningen.
San Jose Sharks - New York Islanders 2-1 ÖT (0-0, 1-1, 0-0, 1-0)
Islanders stod för en taktiskt väl genomförd bortamatch när man fick med sig en poäng i SAP Center. Mål från Marcus Sörensen och Casey Cizikas med 27 sekunders mellanrum i andra perioden blev matchens enda under ordinarie tid. Logan Couture avgjorde övertidsperioden, framspelad av en vilt kämpande Evander Kane.
Carolina Hurricanes - Florida Panthers 4-2 (2-2, 1-0, 1-0)
Andrei Svechnikov och Dougie Hamilton stod för ett mål och en assist vardera när Hurricanes vände 0-2-underläge till seger 4-2 hemma i PNC Arena. Carolina har nu gått 5-1-0 sina senaste sex matcher.
Montreal Canadiens - New York Rangers 5-6 (3-0, 1-3, 1-3)
Hemmapubliken i Bell Centre såg ut att få en fantastisk kväll. Innan den inte såg lika fantastisk ut längre. Överläge 4-0 för Montreal förvandlades hastigt och lustigt till förlust 5-6 när New York stormade tillbaka. Segern var Rangers fjärde genom tiderna efter att de legat under med fyra mål och första gången sedan säsongen 1991-92.
- Helt otroligt hur killarna krigade tillbaka, ingen gav upp, säger Rangers målvakt Alexandar Georgiev. Det är väldigt sällsynt att komma tillbaka från 4-0. En mental seger.

MTL-NYR: Lemieux får igång Rangers med två mål

Tampa Bay Lightning - Anaheim Ducks 6-2 (1-1, 3-1, 2-0)
Ducks kräftgång fortsätter. Mot Lightning åkte Kalifornien-laget på en rejäl smäll och sjönk till 1-5-3 i sina senaste nio matcher. Stora segerorganisatörer för hemmalaget blev Brayden Point (två mål), Nikita Kucherov (ett mål, en assist) och Andrei Vasilevskiy (36 räddningar). Victor Hedman noterades för två assist.
New Jersey Devils - Detroit Red Wings 5-1 (0-0, 1-1, 4-0)
Mål från Taro Hirose och Kyle Palmieri såg till att ställningen var 1-1 mellan Devils och Red Wings när lagen gav sig in i tredje perioden. Väl där bjöd hemmalaget på en ursinnig urladdning med fyra mål. Will Butcher, Taylor Hall och Blake Coleman två gånger om såg till att ge Devils en välbehövlig och efterlängtad seger. Detroit har nu gått 0-3-2 sina senaste fem matcher och som om inte det vore nog tvingades Anthony Mantha utgå skadad i nattens match.
Winnipeg Jets - Columbus Blue Jackets 4-3 (1-1, 2-2, 1-0)
En svängig match där lagen bytte ägandeskap av ledningen vid tre tillfällen slutade till sist med seger för Jets efter att Andrew Copp stått för tredje periodens enda mål.