DET-NYI: Eberle gör sitt första mål för 2019-20

Han är en van poängproducent som stått för totalt 96 poäng (44+52) de senaste två säsongerna med New York Islanders. I år har dock Jordan Eberle haft det svårt att få spelet att stämma. Han gjorde visserligen tre poäng (alla assist) på fem matcher innan en skada tvingade honom till vila från mitten av oktober till mitten av november. Men sedan återkomsten har poängen lyst med sin frånvaro. Inför nattens möte med Detroit Red Wings stod Islanders-forwarden på noll mål och fem assist på 14 matcher - inget lysande facit för någon som skrev på ett femårskontrakt värt 27,5 miljoner dollar så sent som i somras.

Tur då att han slog till med sina två första fullträffar för säsongen i 4-1-segern borta mot tabelljumbon Red Wings i natt.
- Det har känts som jag haft hur många chanser som helst sedan jag kom tillbaka från skadan men inget har gått in, säger Eberle till NHL.com/sv. Det händer att du blir frustrerad och kramar klubban lite för hårt, men det är bara fortsätta jobba. Det är konstigt ibland; du går så länge utan att göra mål och sedan får du två med dig.
Utöver Eberles mål nätade även Anthony Beauvillier och Anders Lee för Islanders. Dylan Larkin bjöd Red Wings-fansen på ett tröstmål. Hur mycket tröst det gav går dock att diskutera. Förlusten mot Islanders var Red Wings åttonde raka på ordinarie tid och tabelljumbon har nu gått tio raka matcher utan att vinna.
- Ytterligare en match där vi skapar chans på chans och sedan vänder spelet och de gör mål, säger en frustrerad Dylan Larkin. Vi behöver hitta sätt att göra mål, betydligt mer än vad vi gör nu. Det är något vi forwards måste ordna.
Nedan följer en summering av omgångens övriga fyra matcher:
Buffalo Sabres - New Jersey Devils 7-1 (5-0, 2-1, 0-0)
Hemmalaget rivstartade och gav egentligen aldrig gästerna någon chans. Mål från - i tur och ordning - Jack Eichel, Jeff Skinner, Conor Sheary två gånger om och Rasmus Asplund (hans första fullträff i NHL) såg till att Buffalo Sabres hade ledningen med 5-0 efter 20 spelade minuter och ungefär där var matchen över. Något Devils stjärnforward Taylor Hall inte var särskilt nöjd över:
- Jag börjar få slut på saker att säga gällande vad vi håller på med. Det är tufft, riktigt tufft att svälja och det är på alla här inne. Vi har truppen för att kunna spela betydligt bättre än såhär. Vi måste höja oss.
För att strö salt i såren pangade Victor Olofsson in 6-0 innan Nico Hischier kunde reducera till 6-1. Kort därefter spelade dock samme Olofsson fram Henri Jokiharju till 7-1 så den minimala glädjen hos Devils blev även den kortvarig.
New Jersey Devils har nu förlorat fem av sina senaste sju matcher.

BUF-NJD: Sabers kopplar greppet direkt om Devils

Chicago Blackhawks - St. Louis Blues 4-0 (2-0, 0-0, 2-0)
Jake Allen bjöd på 38 räddningar när Blues stängde ner Blackhawks framför hemmafansen i United Center. Mackenzie MachEachern inledde målskyttet med sitt fjärde mål för säsongen redan 2.34 in på perioden och Jaden Schwartz såg till att utöka till 2-0 efter 14.22. Andra perioden passerade utan några röda lampor tända från något av lagen varpå mål från Brayden Schenn (hans 14:e) och Tyler Bozak (hans tredje) fastställde slutresultatet i tredje perioden. Det faktum att Blackhawks blev nollade innebär även att Patrick Kanes 15 matcher långa poängsvit tog slut.
New York Rangers - Vegas Golden Knights 1-4 (0-2, 1-2, 0-0)
Golden Knights svepte in och plockade två poäng i samband med ett sällsynt besök i Madison Square Garden. Alex Tuch ordnade på egen hand en 2-0-ledning i första perioden via sitt tredje och fjärde mål för säsongen innan Reilly Smith (friläge) och Max Pacioretty (powerplay) utökade bortalagets ledning till 4-0. Rangers enda mål kom från Brendan Lemieux klubba. Henrik Lundqvist räddade 28 av 32 skott mellan stolparna.

NYR-VGK: Tuch utökar ledningen

Anaheim Ducks - Los Angeles Kings 4-2 (2-0, 1-2, 1-0)
Ytterligare en dag, ytterligare ett Kalifornien-derby mellan Ducks och Kings. Den här gången stod hemmalaget som segrare med totat 4-2, mycket tack vare lagets svenskar. Jakob Silfverberg avlossade ett ruggigt direktskott och gjorde 2-0 för Ducks i första perioden, framspelad av Rickard Rakell och Hampus Lindholm. Backen Lindholm bjöd sedan på ytterligare två assist och blev utsedd till matchens tredje stjärna. I mål för Ducks stod andremålvakten Ryan Miller som räddade 34 av 36 skott från Kings-spelarnas klubbor.