vasi_sv_roundup

Det tog en stund men att Tampa Bay Lightning har hittat rätt igen råder det inga tvivel om. Under natten bärgade laget tionde raka segern när Philadelphia Flyers besegrades med 5-3, mycket tack vare en ny fin insats av målvakten Andrei Vasileveskiy.

Hans 30 räddningar är ingen direkt toppnotering men kvalitén råder det inga fel på. "Vasy" stod för fina insatser och räddade bland annat ett friläge från Sean Couturier och stod för en fin parad på ett avslut från svenske Robert Hägg i slutperioden. Alex Killorn gjorde sitt 22:a mål för säsongen när han inledde målskyttet i den första perioden. Cedric Paquetter utökade innan paus och Carter Verhaeghe gjorde 3-0 i början av mittperioden. Vasilevskiys landsman Ivan Provorov spräckte målvaktens nolla knappt halvvägs in i matchen.
- Vi hade kunnat vinna den matchen. VI hade chanserna och gjorde tillräckligt med mål för att vinna. Vasilevskiy var ganska bra, berömmer Flyersbacken Matt Niskanen till NHL.com/sv.
I den tredje perioden förlängde Brayden Point sin poängsvit till tio raka matcher när han gjorde 4-1 och han har 14 poäng under det spannet (3+11). Mål från James van Riemsdyk och Claude Giroux gav lite spänning i matchen men Nikita Kucherov spikade slutresultatet med 22 sekunder kvar att spela. 5-3 till Bolts, som därmed tog tionde raka segern och elfte raka segern på hemmaplan. Med Vasilevskiy mellan stolparna har nu laget tagit poäng i 21 raka matcher (19-0-2).

TBL-PHI: Point gör mål med handledsskott från slottet

• En segersvit är bättre än en förlustsvit, eller hur? VI kommer hit och jobbar hårt varje dag. Vi vet vad som hände förra året. Nu försöker vi att undvika att bli för bekväma och vi tar en match i taget, säger Vasilevskiy själv.
    Här följer en sammanfattning av lördagens matcher:
    Calgary Flames - Chicago Blackhawks 4-8 (2-2, 1-4, 1-2)
    Chicago Blackhawks bröt sin fem matcher långa svit utan seger (0-3-2) med besked när man smällde in åtta mål mot Calgary. Jonathan Toews gav Hawks ledningen efter 30 sekunder och Dominik Kubalik gjorde 2-1 eter drygt nio minuter. Båda gångerna kvitterade Sam Bennett. Två mål från Alex Nylander och ett vardera från Brandon Saad och Alex DeBrincat gav gästerna en trygg ledning i mittperioden, där även Elias Lindholm nätade för Flames. Lindholm reducerade på nytt i slutperioden när han gjorde 4-6 men mål från Patrick Kane och Kirby Dach spikade Hawks åttamålskväll och seger.
    Montreal Canadiens - Dallas Stars 3-4 ÖT (1-0, 2-2, 0-1, 0-1)
    Habs inledde matchen starkast och tog ledningen genom Joel Armia efter en dryg minuts spel. Jordan Weal och Nick Cousins utökade i till 3-0 i mittperioden. Då vaknade Stars. Mattias Janmark och Tyler Seguin gjorde var sitt mål i perioden, båda assisterade av Joe Pavelski. Blake Comeau såg till att minst en poäng hamnade i Dallas när han kvitterade i slutperioden. Seguin såg till att det blev två. Med sitt andra mål avgjorde han 2:52 in på övertiden, assisterad av John Klingberg - som hade två målgivande passningar i matchen. Stars tog därmed fjärde raka segern. Habs har nu fyra matcher utan seger (0-3-1). Övertidavgörandet var Seguins åttonde i karriären - han har gjort samtliga för Dallas. Mike Modano har flest i Stars historia (9).

MTL-DAL: Seguin gör ett fantastiskt mål på övertid

Ottawa Senators - Toronto Maple Leafs 2-4 (0-1, 1-2, 1-1)
Toronto tog tredje segern av tre möjliga såhär långt mot Ottawa den här säsongen. Auston Matthews inledde målskyttet i den första perioden. Jake Muzzin och William Nylander utökade till 0-3 innan Connor Brown, med förflutet i Leafs, reducerade. Cody Goloubef gjorde sitt första mål sedan den 17 november 2015 - tredje i karriären - när han reducerade till 2-3. Men Leafs punkterade genom Mitch Marner, assisterad av Matthews i den tredje periodens slutskede. Noterbart är även att Leafs svenske back Timothy Liljegren stod för sin första NHL-poäng då han assisterade Jake Muzzin till 0-2. Matthews nådde under kvällen 70 poäng - på 59 matcher. Det är det snabbaste för en Leafs-spelare sedan Mats Sundin gjorde det på 57 matcher under säsongen 1996-97. Med 71 poäng är Matthews bara två poäng ifrån sitt personbästa.
Colorado Avalanche - Los Angeles Kings 1-3 (0-1, 1-0, 0-2)
Tyler Toffoli blev historisk när han blev förste spelare att göra hat trick i en utomhusmatch i NHL när han satte sin prägel på Stadium Series-matchen på Falcon Stadium. Toffoli gav Kings ledningen i den första perioden. I mittakten kvitterade Samuel Girard men närmare en seger än så kom inte Avs. Toffoli gjorde 1-2 med 55 sekunder kvar och spikade slutresultatet med fem sekunder kvar av matchen. Kings tog därmed andra raka segern efter att man dessförinnan förlorat fem raka. För Avs är det tvärtom. Laget föll för andra matchen i följd efter att man dessförinnan vunnit fem raka.
Boston Bruins - Detroit Red Wings 4-1 (0-1, 3-0, 1-0)
Bruins bärgade åttonde segern på de nio senaste när man vände 0-1 till 4-1 mot Red Wings, som är enda lag att besegra Boston under denna period. Wings tog ledningen genom Darren Helm i den första perioden. Charlie McAvoy kvitterade 8:01 in i mittakten och Patrice Bergeron gav hemmalaget ledningen i numerärt underläge 1:41 minut senare. McAvoy assisterade därefter Charlie Coyle till 3-1. David Pastrnak spikade slutresultatet i den tredje perioden med sitt 42:a mål för säsongen. Noterbart är att Brad Marchand stod för två assist i matchen. Han har nu gjort 50 assist den här säsongen.
St Louis Blues - Nashville Predators 3-4 (0-2, 3-1, 0-1)
Viktor Arvidsson och Matt Duchene gav Preds en tvåmålsledning i den första perioden. Zach Sanford reducerade i mittperioden innan Kyle Turris gjorde 1-3. Men Blues kom tillbaka genom mål från Jaden Schwartz och Alexander Steen vilket gav 3-3 efter två perioder. Mikael Granlund blev matchvinnare för gästerna när han med sitt 14:e mål för säsongen avgjorde tillställningen 3;58 minuter in i slutperioden. Det var Predators tredje seger av tre möjliga mot Blues den här säsongen. Sanford har gjort 14 poäng (9+5) på de senaste tio matcherna. Predators back Roman Josi noterades för en assist och har nu gjort poäng i fem raka matcher (0+6).

STL-NSH: Arvidsson förvaltar Granlunds passning

Florida Panthers - Edmonton Oilers 1-4 (0-1, 0-0, 1-3)
Adam Larsson gav gästerna ledningen i den första perioden. En mållös mittperiod gav en desto intensivare avslutning. Leon Draisaitl gjorde 0-2 13 sekunder in i perioden. Jonathan Huberdeau reducerade innan Darnell Nurse och Kailer Yamamoto punkterade tillställningen. Mikko Koskinen räddade 33 av 34 skott i Oilers mål. Panthers har nu förlorat sex av de sju senaste matcherna. Oilers har å sin sida tre segrar på de fyra senaste. Draisaitls matchvinnande mål var hans tionde för säsongen - vilket är den högsta noteringen för en Oilers-spelare sedan 1986-87 då Jari Kurri också gjorde tio.
Minnesota Wild - San Jose Sharks 0-2 (0-0, 0-0, 0-2)
San Jose bärgade fjärde segern på fem matcher, mycket tack vare en fin insats av målvakten Martin Jones. Jones stoppade samtliga 39 skott och höll nollan för första gången den här säsongen och 23:e gången i karriären. Dylan Gambrell gjorde 0-1 drygt tre minuter in i slutperioden och Melker Karlsson gjorde 0-2 med 15 sekunder kvar att spela. Minnesota föll därmed för tredje gången på fyra matcher.
Arizona Coyotes - Washington Capitals 3-1 (0-0, 1-1, 2-0)
Coyotes studsade tillbaka till vinnarspåret efter två raka nederlag. Christian Dvoark gjorde 1-0 för hemmalaget i den andra perioden innan Carl Hagelin kvitterade för gästerna. Phil Kessel blev matchvinnare i powerplay i slutperioden och Lawson Crouse spikade slutresultatet i tom bur med 28 sekunder kvar att spela. Det var Capitals tredje nederlag på fyra matcher.

ARI-WSH: Kessel styr in Chychruns skott

Vegas Golden Knights - New York Islanders 1-0 (0-0, 1-0, 0-0)
Trots 43-19 i skott blev det enbart ett mål i matchen. Reilly Smith gjorde sitt 22:a mål för säsongen när han blev matchvinnare i mittperioden. Golden Knights bärgade därmed andra raka segern samtidigt som Islanders föll för andra matchen i rad. Marc-Andre Fleury höll nollan för fjärde gången den här säsongen och 60:e gången i karriären.
SÅ GICK SNACKET:
"Vi fortsätter med det vi håller på med. Killarna kommer samman i omklädningsrummet och stöttar varandra på isen. Vi vinner för varandra." - Dylan Gambrell
"Jag har haft tur med några studsar. Saker går min väg och lagkamraterna sätter mig i bra lägne." - Zach Sanford
"Skönt att se. Han log med hela ansiktet. Det var hans första för året." - Dave Tippett om Adam Larssons mål
"Vi hade kunnat vinna den här. Vi hade tillräckligt med chanser för att göra mål och tillräckligt med mål för att vinna. Vasilevskiy var ganska bra." - Matt Niskanen
"Jag ser en spelare som spelar med självförtroende." - Sheldon Keefe om Timothy Liljegren
"Vi hade 3-0 och vi spelade bra. Vi gör ett grovt misstag när vi ger dom pucken på deras första mål." - Claude Julien