COL-ARI: Burakovsky prickskjuter in avgörandet

En i det närmaste full omgång stod på menyn när 28 av 31 lag i NHL befann sig i hetluften natten till söndagen.

Mest mål gjordes i mötena mellan Los Angeles Kings och Nashville Predators, samt Pittsburgh Penguins och Minnesota Wild, medan kvällens enda nolla levererades av Boston Bruins och Tuukka Rask i mötet med New Jersey Devils. Kaapo Kakko fick njuta av sitt första NHL-mål, men Connor McDavid och Edmonton Oilers fick sista skrattet mot New York Rangers. Tillsammans är nu Oilers (5-0-0) och Colorado Avalanche (4-0-0) - övertidssegrare i nattens möte med Arizona Coyotes - de enda två obesegrade lagen i ligan.
Det, och mycket mer, i nattens NHL.
Nedan följer en summering av omgångens NHL-matcher:
New York Rangers - Edmonton Oilers 1-4 (1-0, 0-1, 0-3)
Han hade nog hoppats på ett bättre utfall i slutändan, men Kaapo Kakko kände sannolikt en tyngd lyfta från hans axlar när han satte 1-0 för Rangers bakom Mike Smith i Oilers mål.
- För honom var det ju hans första mål, ett stort ögonblick för honom och vårt lag, säger Rangers tränare David Quinn till NHL.com/sv. Fint att se av flera anledningar. Nu har han fått det första målet ur vägen och kan fortsätta gå framåt och utvecklas… men vi kommer inte vinna många matcher om vi bara gör ett mål.
Nej, det var just det. Utöver Kakkos fullträff blev det inga fler måljubel i Madison Square Garden. Desto mer jubel blev det i Oilers-lägret när först Oscar Klefbom kvitterade i andra perioden (hans första för säsongen) och sedan firma Connor McDavid - Leon Draisaitl klev fram ordentligt i tredje perioden. Ett mål och en assist blev facit för McDavid, medan Draisaitl stod för två mål och en assist.

NYR-EDM: Klefboms skott letar sig in

Oilers har nu vunnit sina fem första matcher på säsongen.
- Det är härligt att vara 5-0 men det finns mycket jobb att göra, säger McDavid. Vi har haft slarviga matcher och fått några vinster som vi kanske inte riktigt förtjänade. Men vi hittade ett sätt den här gången. Vi måste fortsätta bli bättre och hitta vårt spel.
Colorado Avalanche - Arizona Coyotes 3-2 ÖT (0-0, 0-0, 2-2, 1-0)
Mållöst efter två perioder förvandlades till målkalas mellan Avalanche och Coyotes i slutperioden. Avalanche rookie Cale Makar låg bakom båda hemmalagets mål i tredje perioden via hårda, välriktade skott på mål vars returer hämtades upp av först Nazem Kadri och sedan Tyson Jost. Vid underläge 2-0 inledde dock Coyotes en ursinnig anstormning och lyckades, via mål från Michael Grabner och Nick Schmaltz, kvittera och ta matchen till övertid. I spel 3 mot 3 med extra utrymme på isen visade sedan Andre Burakovsky vad han kan göra när han får lite mer tid på sig med pucken. Ett läckert handledsskott i nättaket senare och svenskens andra mål för säsongen var ett faktum. Båda Burakovskys mål har varit matchvinnande för Avalanche.
Colorado och ovan nämnda Edmonton Oilers är nu de enda två lagen i NHL som fortfarande är obesegrade den här säsongen.

Los Angeles Kings - Nashville Predators 7-4 (2-1, 2-0, 3-3)
Vanligtvis defensiva Kings bjöd på en rejäl urladdning hemma mot Predators då man öste in hela sju mål. Men siffrorna till trots - segern satt långt inne. Inför tredje perioden hade Kings skaffat sig en bekväm 4-1-ledning via mål från Michael Amadio, Anze Kopitar, Kyle Clifford och Ilya Kovalchuk. Väl där hittade dock Predators en extra växel och började, sakta men säkert, äta upp försprånget. Viktor Arvidsson hittade rätt med sitt tredje mål för säsongen efter 1.17, Matt Duchene reducerade ytterligare efter 10.56 och när Colton Sissons kvitterade till 4-4 efter 11.30 trodde nog de flesta att Predators kopplat greppet om matchen. Ett skakat Kings reste sig dock och frälstes av en oväntad hjälte. Med 19.01 på klockan tryckte Alex Iafallo in matchavgörande 5-4 och bärgade segern för Kings. Veteranerna Dustin Brown och Drew Doughy hann sedan med att noteras för varsitt mål innan matchen var slut.

LAK-NSH: Arvidsson slår in pucken

Minnesota Wild - Pittsburgh Penguins 4-7 (0-1, 2-4, 2-2)
7-4 blev slutresultatet även i detta möte, dock till bortalagets fördel. Minnesota Wild har nu förlorat sina fyra första matcher på säsongen (0-4-0), varav detta var den första på hemmaplan. Patric Hornqvist inledde målskyttet för Penguins i första perioden innan Sidney Crosby ökade på till 2-0 i den andra. Jason Zucker reducerade för Wild, men mål från Adam Johnson, Kris Letang och Joseph Blandisi ökade på Penguins ledning till 5-1. Jared Spurgeon reducerade till 5-2 innan periodens slut, men Jake Guentzel slog till med 6-2 halvvägs in på tredje perioden. Två snabba kassar från Brad Hunt och Luke Kunin gav Wild-fansen i Excel Energy Center hopp innan Sam Lafferty släckte det för gott med sitt 7-4-mål.

MIN-PIT: Hörnqvist, Schultz i samarbete

Detroit Red Wings - Toronto Maple Leafs 2-5 (1-1, 0-1, 1-3)
Leafs bröt en tre matchers förlustsvit i och med segern över Red Wings. Rookien Ilya Mikheyev stod för två poäng (1+1) och Frederik Andersen räddade 25 av 27 skott för bortalaget. I Red Wings utmärkte sig Jacob de la Rose med ett mål och en assist. Ingen av Leafs "stora fyra" - Auston Matthews, John Tavares, Mitch Marner, William Nylander - gjorde märkbart väsen av sig, utöver en assistpoäng från Tavares.

DET-TOR: de la Rose hittar rätt tidigt

Boston Bruins - New Jersey Devils 3-0 (2-0, 1-0, 0-0)
För första gången sedan 2013-14 har Devils öppnat säsongen med fem raka förluster (0-3-2). Ansvariga för den femte förlusten var Bruins som, via mål från Brad Marchand, Joakim Nordström och Patrice Bergeron, stod för en kassaskåpssäker 3-0-seger. Mellan stolparna räddade Tuukka Rask 31 av 31 skott.

BOS-NJD: Nordström går på mål efter tekning

Montreal Canadiens - St. Louis Blues 6-3 (2-1, 1-2, 3-0)
Tre poäng från Brendan Gallagher (2+1) gav Canadiens en välbehövlig boost på hemmaplan mot Blues. Regerande Stanley Cup-mästarna St. Louis Blues hade inför mötet med Montreal tagit poäng i alla sina fyra matcher, varav tre vinster och en övertidsförlust. Nu vet de hur det känns att förlora på ordinarie tid. Lagen följdes åt genom två perioder innan Artturi Lehkonen satte matchavgörande 4-3 7.30 in på tredje perioden - finländarens första mål för säsongen.
Carolina Hurricanes - Columbus Blue Jackets 2-3 (1-1, 1-1, 0-1)
Trots mål i fjärde raka matchen från Dougie Hamilton och Erik Haulas femte fullträff för säsongen led Carolina Hurricanes sitt första nederlag för 2019-20 hemma mot Columbus. Segrande Blue Jackets fick två assist från Alex Wennberg och ett matchavgörande mål i tredje perioden från Pierre-Luc Dubois.

Chicago Blackhawks - Winnipeg Jets 2-3 ÖT (2-0, 0-1, 0-1, 0-1)
Blackhawks förblir vinstlösa efter att mot Jets ha inkasserat sin tredje raka förlust. Trots tidig ledning via mål i första perioden från Brandon Saad och Brent Seabrook tappade Blackhawks sakta men säkert till Jets som reducerade, kvitterade och tog hem segern på övertid. I mål för hemmalaget fanns Robin Lehner som gjorde sin säsongsdebut. Svenskens 30 räddningar på 33 skott räckte dock inte mot Jets, som fick mål från Nikolaj Ehlers, Andrew Copp och Mark Scheifele (övertid).
Ottawa Senators - Tampa Bay Lightning 4-2 (0-0, 2-1, 2-1)
Förra säsongen är historia. Det visade Ottawa Senators i nattens möte med Tampa Bay Lightning när man tog säsongens första seger. Lightning har sett betydligt mer mänskliga ut under 2019-20 och får nu finna sig i ett inledande facit på 2-2-1. Stor matchhjälte för Senators blev Vladislav Namestnikov som, mot sitt gamla lag, stod för två mål och en assist - inklusive matchavgörande 3-2.
Dallas Stars - Washington Capitals 1-4 (0-1, 0-1, 1-2)
Med Ilya Samsonov i mål tog Capitals en meriterande 4-1-seger på bortaplan. 22-åringen från Magnitogorsk, Ryssland har nu spelat två matcher, vunnit båda, släppt in totalt två (!) mål och noterats för räddningsprocent på 96,2% respektive 96,0%. John Carlson fortsatte sin stekheta säsongsinledning genom att göra ett mål och en assist. Backen har nu tio poäng (2+8) på de inledande sex matcherna.

Vegas Golden Knights - Calgary Flames 6-2 (1-0, 3-2, 2-0)
Rasmus Anderssons första mål för säsongen och övertag 2-1 i andra perioden räckte inte för Calgary Flames som i slutändan led ett svidande nederlag borta mot Vegas Golden Knights. Hemmalaget å sin sida fick starka prestationer från stjärnorna Mark Stone (1+1), Max Pacioretty (0+2) och Marc-Andre Fleury (33 räddningar på 35 skott, 94,3%).

New York Islanders - Florida Panthers 3-2 STR (0-1, 2-0, 0-1, 0-0, 1-0)
Semyon Varlamov plockade upp sin första seger som medlem av Islanders via 35 räddningar på 37 skott. Anton Stralman noterades för sin första poäng (assist) för Panthers. Enda målskytt i straffläggningen blev hemmalagets Brock Nelson.

Vancouver Canucks - Philadelpha Flyers 3-2 STR (1-0, 1-1, 0-1, 0-0, 1-0)
Med bara 5.02 kvar att spela av den tredje perioden klev Flyers' Oskar Lindblom in i handlingen och kvitterade till 2-2 med sitt andra mål för säsongen. Det räddade en poäng för bortalaget som föll på straffar mot Canucks. Jacob Markström räddade 30 av 32 skott och var en viktig faktor i Vancouvers andra seger för säsongen.