När vi pratar om Edmonton Oilers pratar vi allt som oftast om dessa två herrar. I nattens möte med Anaheim Ducks visade de återigen varför. McDavid bjöd på sitt femte hat trick i NHL-karriären och noterade dessutom sin 400:e poäng i NHL totalt, medan Draisaitl plockade upp fyra assist och kopplade greppet om poängligaledningen i NHL.

Det, och mycket mer, när vi går igenom nattens sju NHL-matcher.
Nedan följer en summering av omgångens matcher:
Anaheim Ducks - Edmonton Oilers 2-6 (1-2, 0-2, 1-2)
Inledningsvis i mötet med Ducks var det dock den "tredje musketören" i Oilers, Ryan Nugent-Hopkins, som tog kommandot. Redan 1.28 in på första perioden gav han bortalaget ledningen efter fint förarbete från James Neal. Efter en snabb kvittering från Rickard Rakell 3.24 in såg Connor McDavid till att återta kommandot med sitt första mål för kvällen 10.40 in på perioden. 7.45 in på andra perioden slog Nugent-Hopkins till igen - denna gång i powerplay. När Zack Kassian sedan vräkte in 4-1 till Oilers bara minuter senare var Ducks i brygga och trots ett tidigt mål från Max Jones i tredje perioden kunde inte hemmalaget resa sig. Connor McDavid fullbordade sedan sitt hat trick i tredje perioden - båda målen med assist till Leon Draisaitl som därmed nådde fyra assistpoäng för kvällen och totalt 20 på säsongen.
- Jag gillade vår insats ikväll, säger McDavid till NHL.com/sv. Jag tyckte vi var stabila genom hela laget. Spelet i numerärt underläge var bra, vårt powerplay nätar två gånger om och vår målvakt var riktigt bra när vi behövde honom.
Duon Draisaitl - McDavid blev i samband med poängen mot Ducks den femte kombinationen av lagkamrater de senaste 25 åren att nå 30 poäng innan deras lag spelat 20 matcher.
Winnipeg Jets - Dallas Stars 3-2 ÖT (1-0, 0-2, 1-0, 1-0)
Patrik Laine bröt en tio matcher lång måltorka när han nätade hemma mot Dallas Stars i första perioden. Målet tillkom i powerplay och innebar en 1-0-ledning för Winnipeg Jets. Mål från Mattias Janmark - hans andra för säsongen - och Radek Faksa i andra perioden såg dock till att Stars gick ut med ledartröjan inför period tre. Väl där såg Andrew Copp till att ordna med en snabb kvittering och på övertid sköt Mark Scheifele hem extrapoängen till Jets med ett sedvanligt välriktat handledsskott.

WPG-DAL Scheifeles handledsskott avgör på övertid

New York Rangers - Florida Panthers 5-6 STR (1-2, 4-2, 0-1, 0-0, 0-1)
Efter två utmärkta matcher från Henrik Lundqvist med två segrar och totalt 80 räddningar på 83 skott kom i natt en motgång för veteranmålvakten. Panthers klev in i Madison Square Garden orädda och respektlösa och krigade sig till en 6-5-seger på straffar. Lundqvist räddade 30 av 35 skott för hemmalaget medan Evgenii Dadonov blev hjälte för bortalaget med sina tre poäng (mål, två assist).
Vancouver Canucks - New Jersey Devils 1-2 (0-2, 1-0, 0-0)
Returmötet mellan bröderna Quinn och Jack Hughes fick samma utfall som första mötet - målsnålt, men seger för Devils. Där Jack Hughes gjorde matchens enda mål i första bataljen var det Jesper Bratt och Wayne Simmonds som ordnade segern för Devils denna gång med varsitt mål. Quinn Hughes vann dock den interna brödrakampen då han plockade upp en assist på Canucks mål medan Jack gick poänglös.

VAN-NJD Brat nätar 22 sekunder efter Simmonds

Chicago Blackhawks - Toronto Maple Leafs 5-4 (4-1, 0-0, 3-1)
Efter den tunga nyheten att Mitch Marner missar åtminstone fyra veckor med en fotskada fick Maple Leafs ytterligare en kalldusch under söndagskvällen i samband med 5-4-förlusten borta mot Blackhawks. Hemmalaget skruvade upp ett ursinnigt tempo med fyra mål i första perioden, varpå Leafs - trots två mål från William Nylander, ett från Andreas Johnsson och fyra (!) assist från Auston Matthews - inte kunde resa sig.
Boston Bruins - Philadelphia Flyers 2-3 STR (0-2, 0-0, 2-0, 0-0, 0-1)
Flyers ordnade en 2-0-ledning - rookiebacken Philippe Myers gjorde mål för tredje matchen i rad - i första perioden som stod sig över de inledande 40 minuterna. I tredje perioden varvade dock Bruins maskineri igång och hemmalaget hämtade ikapp till 2-2. Matchen gick till straffläggning där Flyers unge talang Joel Farabee satte det avgörande målet.

DET-VGK Mantha slår in ledningsmålet via stolpen

Detroit Red Wings - Vegas Golden Knights 3-2 (1-1, 0-1, 2-0)
Anthony Mantha fullbordade Red Wings comeback från 1-2 till 3-2 när han med 31 sekunder kvar att spela av tredje perioden satte det matchavgörande målet, framspelad av nyförvärvet Robby Fabri.
SÅ GICK SNACKET:
"Det är otroligt frustrerande. Jag tror alla i omklädningsrummet känner likadant. Det handlar om vår inställning inför varje match, vi måste vara redo att spela när pucken släpps i första perioden och det ligger på oss ledare i laget - alla som har en bokstav på bröstet." - En minst sagt frustrerad Auston Matthews om Leafs svaga inledning på första perioden.
"Det var en rolig match. Vi skickade mycket puckar på mål, hade folk framför och fick utdelning. Vi gjorde en del bra saker ändå." - Panthers tränare Joel Quenneville om målfesten mot Rangers.