hawks_121716

Svensken Patrik Berglund hade inför matchen mot Chicago gjort två mål under säsongen. När matchen var över hade Berglund dubblat den skörden. Han inledde målskyttet med sitt 1-0 efter 41 sekunder och gjorde även lagets 3-2-mål efter 14:36 av den andra perioden.

Men Blues föll, trots det, den målrika matchen. Gästande Chicago vann med 6-4 i en match som innehöll en hel del svensk poäng utöver Berglunds två mål. Hans lagkamrat i Blues, Alexander Steen, noterades för en assist. I Chicago stod Dennis Rasmussen och Niklas Hjalmarsson för var sitt mål och Marcus Krüger noterades för två assistpoäng.
Dallas Stars såg till att Philadelphia Flyers tio matcher långa segertåg stannande på perrongen i American Airlines Center.
Stor matchhjälte för Dallas blev Adam Cracknell som tidigt i den tredje perioden satte viktiga 2-1 för hemmalaget. John Klingberg sköt och på returen från Steve Mason var Cracknell framme och stötte in pucken. Men det krävdes en vändning för att hemmalaget skulle vinna matchen eftersom Taylor Leier, med sitt första mål i NHL, gett gästerna ledningen i den första perioden. Radek Faks kvitterade efter 4.48 i den andra och efter att Cracknell satt sin 2-1-puck spikade Jordie Benn igen kistan med att göra 3-1 i tom bur med 18 sekunder kvar.
Det här var den första förlusten för Flyers sedan den 25 november.
Här är en summering av nattens matcher i NHL:
Dallas Stars - Philadelphia Flyers 3-1 (0-1, 1-0, 2-0)
Klingbergs assist i matchen var hans 13:e för säsongen. Utöver det har 24-åringen två mål och alltså totalt 15 poäng.
Minnesota Wild - Arizona Coyotes 4-1 (1-0, 1-0, 2-1)
Wild fortsätter imponera på hemmaplan och tog sent på lördagskvällen sin 11:e seger i Xcel Energy Center. De gjorde det genom mål av Ryan Suter, Tyler Graovac, Chris Stewart och Eric Staal. Staal stod dessutom för en assist i matchen.
Ottawa Senators - New Jersey Devils 3-1 (1-1, 1-0, 1-0)
Erik Karlsson gick sällsynt poänglös från matchen mot Devils men det hindrade inte hemmalaget från att se till att New Jersey Devils torskade sin femte raka match. Målvakten Mike Condon svarade för 29 räddningar i matchen.
Carolina Hurricanes - Buffalo Sabres 2-1 (1-0, 0-0, 0-1, 0-0, 1-0)
Joakim Nordström gjorde sitt tredje mål för säsongen när han snappade upp en puck i slottet och vräkte in 1-0 till hemmalaget i den första perioden. Hans mål såg läge ut att bli matchavgörande men Evander Kane lyckades kvittera med 2.37 kvar att spela av matchen. Tack vare två mål på sina två första straffar lyckades Carolina till slut ändå ta hem två poäng. Matchen innehöll intressant nog bara en enda utvisning - Johan Larssons hakningsutvisning i den första perioden.
Washington Capitals - Montreal Canadiens 1-2 (0-1, 1-1, 0-0)
Carey Price firade sin 250:e seger i NHL när Habs bortaslog Capitals. Frölunda-bekantingen, Artturi Lehkonen, gjorde sitt sjätte för säsongen i den första perioden men Nicklas Bäckström kvitterade för Capitals i den andra. Knappt 2,5 minuter efter Bäckströms kvittering satte däremot Jeff Petry det avgörande 2-1-målet och Habs kunde hålla undan och vinna.
Nashville Predators - New York Rangers 1-2 (0-1, 1-0, 0-0, 0-0, 0-1)
Rick Nash och Mike Fisher gjorde målen under ordinarie tid. I straffläggningen gjorde Jimmy Vesey och Mats Zuccarello mål medan Nashvilles Ryan Johansen och Craig Smith båda missade. Henrik Lundqvist räddade 31 av 32 skott.
Toronto Maple Leafs - Pittsburgh Penguins 2-1 (1-1, 0-0, 0-0, 0-0, 1-0)
Carl Hagelin missade en straff efter 1:27 och ryssarna Evgeni Malkin och Nikita Zaitsev gjorde var sitt mål inom 14 sekunder i den första perioden. Men sedan dröjde det till 2:00 av övertiden innan nästa mål föll, då Jake Gardiner avgjorde.
Arturi Lehkonen och Jeff Petry nätade för Habs. Nicklas Bäckström blev ende Caps-spelare att överlista Price, vars Montreal fortsätter att

price_121716b

Detroit Red Wings - Anaheim Ducks 6-4 (1-2, 3-1, 2-1)
Tomas Tatar gjorde tre mål när Detroit tog viktiga poäng mot Anaheim. Svenske Rickard Rakell gjorde två mål för Ducks och har nu gjort fjorton mål totalt den här säsongen.
St. Louis Blues - Chicago Blackhawks 4-6 (1-1, 3-2, 0-3)
Blackhawks stod för en stark sista period när Blues besegrades på bortaplan. Hawks har nu 46 poäng och leder Central Division, sex poäng före tvåan Minnesota Wild. St Louis ligger trea med 38 poäng.
Edmonton Oilers - Tampa Bay Lightning 3-2 (0-0, 1-1, 1-0, 0-0, 1-0)
Med sitt första straffmål i NHL-karriären avgjorde Connor McDavid mötet mellan Oilers och Lightning. McDavid åkte behärskat in från höger och flippade upp pucken i Ben Bishops vänstra kryss. I Lightnings noterads Victor Hedman för sin 19:e assist för säsongen när han assisterade till Jonathan Drouins kvittering i den första perioden.

DEV_3634

Nattens utropstecken:
Montreal Canadiens målvaktsfantom Carey Price tog sin 250:e seger i natt. 29-åringen, som av många benämns som världens bästa målvakt, förde sitt Montreal till en 3-1-seger borta mot Washington.
Nattens tre stjärnor:
Tomas Tatar, Detroit Red Wings, 3 mål
Patrik Berglund, St. Louis Blues, 2 mål
Marcus Krüger, Chicago Blackhawks, 2 assist
Så gick snacket
"Jag var lite nervös men lyckligtvis gick den in." Torontos matchhjälte Jake Gardiner om att han inte riktigt fick den träff han önskat på målet.
"Det var som en slutspelsmatch och tuff match rakt igenom." Chicagos Ryan Hartman.
"Vi lyckades vinna till slut, och det är det som gäller, men vi var inte bra." Rangers tränare Alain Vigneault.
"Det var viktigt för alla att få en möjlighet att studsa tillbaka. Jag hade inga tvivel på att vi inte skulle klara det. Det var skönt att kunna komma hit och ta en så här viktig seger"- Carey Price
Vad är på gång?
Under söndagskvällen och natten mot måndag spelas det sex matcher. Första nedsläpp är redan 19:00 svensk tid, då Boston tar emot Los Angeles, och den sista matchen börjar 1:30.