_ZSR7976

Mästarna från 2018, St Louis Blues. Mot mästarna från 2019, Washington Capitals. Det slutade med en 4-3-seger för St. Louis som därmed också blev första lag att besegra Washington under försäsongen.
Capitals ledde med 0-2 en bit in i den första perioden. Carl Hagelin stod för ett av målet och öppnade därmed sitt målkonto för säsongen. Men Blues vände. Jaden Schwartz satte 1-2 och i den andra perioden spelade han sedan - i tur och ordning - fram Brayden Schenn, Vladimir Tarasenko och Tyler Bozak. Schwartz med fyra poäng i matchen alltså.

Trots en tidig Capitals-reducering genom Chandler Stephenson i den tredje perioden kunde Blues hålla undan.
Snart får Capitals chans till revansch. Båda lagen möts nämligen i premiären den 2 oktober.
Detroit Red Wings - Toronto Maple Leafs 3-4 (1-0, 1-2, 1-1, 0-0, 0-1)
Straffar skulle krävas i Little Caesars Arena, och det var gästerna ifrån Toronto som utnyttjade det bäst. Redan i den första rundan satte Jeremy Bracco det avgörande målet,
Toronto hade ledningen med 3-2 efter mitten av halva den tredje perioden efter mål från Hudson Elnuik, Matt Read och Darren Archibald. Men med 1:43 kvar kvitterade hemmalaget via Givani Smith. Hemmalagets övriga mål gjordes av Evgeny Svechnikov och Chris Terry.
Varken Red Wings eller Maple Leafs matchade sina allra största namn i matchen. Noterbart är att Rasmus Sandin spelade över 30 minuter i matchen. Ingen annan spelare hade lika mycket istid som Sandin som kanske kryper allt närmare en plats i Maple Leafs premiärlag. Svensken hade ett skott på mål, men spelade minus-1 i matchen
Ikväll möts lagen igen i det som är bådas sista träningsmatcher innan premiären nästa vecka.
Columbus Blue Jackets - New Jersey Devils 0-2 (0-1, 0-0, 0-1)
Cory Schneider stod för en ny fin försäsongsinsats. I natt räddade målvakten 32 skott och höll nollan för sitt Devils. Under sina fyra matcher under försäsongen har Schneider 95,2 i räddningsprocent, ett gott tecken för laget inför premiären.
Jesper Bratt och Nico Hischier såg till att Taylor Hall kunde ge Devils ledningen i den första perioden. Det var forwardens andra mål under försäsongen. Slutresultatet fastställdes sedan i den tredje när Travis Zajack hittade rätt till 2-0.

CBJ-NJD: Hall ger Devils ledningen i matchen

För Devils var matchen den sista under försäsongen. Blue Jackets har en kvar när de i morgon möter St. Louis Blues.
Carolina Hurricanes - Nashville Predators 1-2 (0-0, 1-0, 0-1, 0-1)
Matchen i PNC Arena fick avgöras efter förlängning. Ryan Johansen blev matchhjälte för Predators när han avgjorde med 1:24 kvar att spela. Segern var Nashvilles femte seger av sex möjliga under försäsongen.
Juuse Saros gjorde 30 räddningar och Anthony Rochard blev gästernas andra målskytt i matchen.
Carolinas mål prickades in av Jordan Staal i den första perioden, men mer lyckades hemma laget inte producera den här kvällen. Canes har en match kvar av försäsongen, de möter Washington Capitals på söndag.
Vegas Golden Knights - Los Angeles Kings 2-3 (0-2, 0-0, 2-1)
Kyle Clifford blev stor matchvinnare när han satte det avgörande målet för Kings i T-Mobile Arena. Målet kom efter 11 minuter av den tredje perioden efter att Vegas först hämtat in 0-2 till 2-2.
Kings gjorde 1-0 och 2-0 i den första perioden. Michael Amadio och Alex Iafallo hittade rätt bakom Marc-Andre Fleury. Efter en mållös andra period spelade Max Paccioretty fram Paul Stastny och Brayden McNabb till varsitt mål och Vegas var i fatt. Men det skulle alltså inte räcka den här kvällen.
Tobias Björnfot, som imponerat och hyllats av Drew Doughty under försäsongen, spelade nästan 16 minuter. Han var tillsammans med William Karlsson de enda svenskarna på isen.
Så gick snacket:
"Man vill så klart spela så mycket som möjligt. Jag är glad över det och hur matchen slutade"