lehner 0323

Svenskarna i NHL blir fler och fler - men hur går det egentligen för dem? I svenskkollen kikar vi varje morgon närmare på de blågulas insatser från nattens NHL-omgång, och under torsdagen var det några svenskar som utmärkte sig.

New York Islanders är inblandade i toppstriden av Metropolitan Divison och rivalen Philadelphia Flyers slåss för att nå en slutspelsplats. Det satte lite krydda på lagens möte under lördagen. Och det började bra och turligt, för Flyers.
Efter bra press från Flyers där man gav Lehner arbete kom pucken upp till Hägg i backposition. Häggs skott gick långt utanför Lehners vänstra stolpe men studsade på något vis via sargen och isen tillbaka in mot Lehner. Och i mål.
Men Islanders förde spelet och skapade en mängd chanser.
- Det borde ha varit 5-1 eller 6-1 till oss efter två perioder. Vi träffade stolpen två gånger, deras målvakt räddade med klubbskaftet ett par gånger, sa Lehner. Men det var skönt att Bailey kunde göra det där målet. Det var en bra match.

PHI-NYI: Lehner stoppar Voracek med plockhandsken

Islanders reste sig nämligen och vände först till 2-1 innan Flyers kvitterade. Men två mål från Josh Bailey i slutet gav en 4-2-seger. Lehner räddade 22 av 24 skott och tog därmed sin första seger på nästan en månad (28 februari mot Toronto Maple Leafs). Segern gör också att hans lag fortfarande har goda möjligheter att knipa divisionstiteln. En poäng skiljer upp till Washington Capitals. För Flyers blev situationen i ett svep värre. Sju poäng skiljer laget från en wildcardplats just nu.
- Det känns inte bra just nu. De var bättre än oss genom hela matchen. Vi förtjänade inte att vinna idag, sa Hägg.
\\*
ÖVRIGA SVENSKA RUBRIKER
STEEN MÅLSKYTT NÄR BLUES VANN
St Louis Blues tog två tunga poäng i slutspelsjakten när de besegrade Tampa Bay med 4-3. Alexander Steen följde upp sina tre assistpoäng i torsdagens match mot Detroit med att göra sitt åttonde mål för säsongen när han förvaltade en retur och gjorde 2-0.

STL-TBL: Blues gör tre mål på 75 sekunder

SVENSKA MÅL I FREEWAY FACEOFF
Det bjöds på svenska fullträffar när Anaheim Ducks och Los Angeles Kings gjorde upp under lördagen i det derby som går under namnet Freeway Face-Off. Rickard Rakell gjorde sitt 14:e mål för säsongen när han mycket vackert förvaltade en retur på Jakob Silfverbergs skott. Från dålig vinkel flippade Rakell pucken över Jonathan Quicks benskydd innan han på volley skickade upp den i nättaket. Målet kom med två sekunder kvar av den andra perioden och betydde 2-2. I den tredje perioden skickade Carl Grundström in sitt tredje mål i Kingströjan och NHL när han kvitterade till 3-3 med knappt fyra minuter kvar att spela genom ett raka in pucken i öppet mål från nära håll. Kings vann matchen efter straffläggning, 4-3.

LAK-ANA: Rakells lyfter in pucken skickligt

EKMAN-LARSSON NÄTADE I TUNG FÖRLUST
Oliver Ekman-Larsson gjorde sitt tolfte mål för säsongen när han gav Arizona Coyotes ledningen borta mot New Jersey Devils. Men hemmalaget kom tillbaka och vann till slut på straffar, 2-1. Förlusten gör att Coyotes nu är en poäng från en wildcard-plats.

NJD-ARI: Ekman-Larsson nätar på Blackwood

WALLMARKS TIONDE FÖR ÅRET
Lucas Wallmark gjorde sitt tionde mål för säsongen när han skickade in 4-1 med drygt nio minuter kvar att spela mot Minnesota Wild. Hans Carolina Hurricanes vann till slut med 5-1. Målet innebär att Wallmark nu har gjort 27 poäng den här säsongen, hans första "riktiga" i NHL. Wallmark spelade elva matcher förra säsongen och åtta året dessförinnan.

CAR-MIN: Wallmark avslutar fint anfall

GUSTAFSSONS FRAMFART FORTSÄTTER
Erik Gustafsson tycks inte kunna sluta göra poäng. Under lördagens 2-4-förlust mot Colorado Avalanche gjorde han lagets andra mål för aftonen. I powerplay fick han på ett stenhårt skott som letade sig in genom trafiken via Philipp Grubauers högra stolpe. Det var Gustafssons 16:e mål för säsongen och 53:e poäng totalt.

COL-CHI: Gustafssons direktskott går in i mål

\\\
ANDRA NOTERBARA INSATSER
\
John Klingberg, Dallas Stars, 29:01 minuters istid, 2 skott på mål, 1 assist, +/- 0
* Alexander Edler, Vancouver Canucks, 26:44 minuters istid, 2 skott på mål, 1 assist, +/- 0
* Elias Pettersson, Vancouver, Canucks, 18:22 minuters istid, 1 assist, +/-0
* Oscar Lindblom, Philadelphia Flyers, 15:52 minuters istid, 1 skott på mål, +/- 0
* Magnus Pääjärvi, Ottawa Senators, 13:57 minuters istid, 4 skott på mål, 1 assist, +/- 0
* Oscar Lindberg, Ottawa Senators, 13:52 minuters istid, 5 skott på mål, 1 assist, minus-1