LehnerYotes

Svenskarna i NHL blir fler och fler - men hur går det egentligen för dem? I svenskkollen kikar vi varje morgon närmare på de blågulas insatser från nattens NHL-omgång.

Under lördagskvällen tog Robin Lehner den första segern, för egen del, på nästan en månad. Inte ens 24 timmar senare kom nästa vinst i en felfri insats när Islanders besgrade Arizona Coyotes med 2-0. Totalt stoppade Lehner 31 skott från Arizona och höll därmed nollan för femte gången den här säsongen.
- Det var en bra laginsats ikväll. Det var en bra seger, sa Lehner efteråt och fortsatte.
- Det var trevligt att få spela back-to-back. Jag ville komma in och ge något tillbaka till tränarna när jag fick den möjligheten.

Den överkroppsskada som höll målvakten borta gör sig inte påmind och Lehner är redo för en lång vår, om så behövs:
- Nej, den stör mig inte alls. Jag kan spela många matcher. Det är inga problem, sa målvakten som använde hela sitt register mot Arizona.

NYI-ARI: Lehner bevarar Islanders ledning

Den farligaste chansen för gästerna kom i mitten av den tredje perioden vid ställningen 1-0. Snabbskrinnande Michael Grabner bröt sig loss och kom fri med Lehner som följde Grabners rörelser perfekt innan han med vänsterarmen stoppade den första chansen. Grabner fick tillbaka pucken, vände på en femöring och sköt igen men Lehner var med på noterna. Pucken studsade via skridskor mot mål innan Nick Leddy kunde stoppa farligheterna genom att lägga pucken under Lehner.
- Han är bra på frilägen. De kommer till väldigt fort. Det var skönt att den gick på min arm och inte in, sa Lehner och avslutade:
- Det finns fortfarande saker vi måste förbättra och det kan vi göra nu under de sista matcherna inför slutspelet.
Lehner höll nollan för 13:e gången i karriären. I slutspelsjagande Arizona Coyotes spelade Oliver Ekman Larsson 24:30 minuter och Niklas Hjalmarsson 15:38 minuter.
ÖVRIGA SVENSKA RUBRIKER
WENNBERG BRÖT POÄNGTORKAN
Alex Wennberg låg bakom Columbus Blue Jackets 4-0-mål borta mot Vancouver Canucks när han i den tredje perioden drog upp ett anfall. Han släppte pucken till Boone Jenner och fick med sig en försvarare vilket öppnade passningsytan för Jenner att servera Oliver Bjorkstrand, som i sin tur skickade in målet. Assistpoängen var Wennnbergs 22:a för säsongen och totalt har han gjort 24 poäng. Det var också hans första poäng sedan den 7 februari - ett spann på 16 matcher för hans del.