Rinne 122016

Nashville Predators tog sin första seger efter övertid eller straffar den här säsongen. Tacka Pekka Rinne för det. Det finska målvaktsesset stod för en riktigt fin insats och stoppade 31 skott mot Flyers i Wells Fargo Center.

Matchen avgjordes på straffar efter att Andrew MacDonald först gett Flyers ledningen i den första perioden och Filip Forsbergs sedan kvitterat i den tredje med sitt fjärde mål för säsongen.
Forsberg tog position framför Flyers målvakt, Steve Mason, och styrde in pucken.

I straffläggningen satte Ryan Ellis sin straff redan i den första omgången vilket räckte för seger eftersom Pekka Rinne nekade Flyers samtliga tre försök.
Här är en summering av nattens matcher i NHL:
Philadelphia Flyers - Nashville Predators 1-2 (1-0, 0-0, 0-1, 0-0, 0-1)
Mattias Ekholm stod för en assist i matchen när han spelade fram backkollegan Matt Irwin som sköt innan Forsberg styrde in pucken.
Toronto Maple Leafs - Anaheim Ducks 2-3 (0-0, 1-0, 1-2)
Målvaktsduellen mellan de tidigare kollegorna Frederik Andersen och John Gibson slutade med bortaseger. Gibson räddade 33 skott i matchen mot Andersens 25. Cam Fowler blev matchhjälte när han i powerplay satte 3-2 efter 6.52 i den tredje perioden. Auston Matthews stod för ett mål för Maple Leafs.

quotes_mediawall_121816atTOR

St. Louis Blues - Edmonton Oilers 2-3 (1-2, 0-0, 0-1, 0-1)
Det krävdes övertid för att få fram en vinnare i Scottrade Center. Matchvinnare blev Ryan Nugent-Hopkins som 2.55 in i förlängningen avgjorde åt Oilers. Efter passning från Connor McDavid hamnade Nugent-Hopkins fri i slottet och satte pucken bakom Carter Hutton. Matchen i matchen mellan McDavid och Blues Vladimir Tarasenko slutade oavgjord 1-1, med varsin assist för de bägge poängkungarna.

rnh121916_169

Arizona Coyotes - Calgary Flames 2-4 (1-0, 0-1, 3-1)
En stark avslutning fixade två poäng till Flames. Gästerna gjorde tre mål i den tredje perioden vilket lyfte dem förbi Coyotes. Mikael Backlund gjorde ett mål Flames vilket betydde 1-1 i matchen och hans sjätte för säsongen.

Nattens utropstecken:
Matchen mellan Carolina Hurricanes och Detroit Red Wings tvingades ställas in efter problem med isen i PNC Arena.
Nattens tre stjärnor:
Pekka Rinne, Nashville Predators, 31 räddningar
Cam Fowler, Anaheim Ducks, 1 mål 1 ass
Brian Elliott, Calgary Flames, 27 räddningar
Så gick snacket:
"Jag hade tur på den sista. Han fintade bort mig. Jag gjorde en snögubbe och lyckligtvis fick han inte in den. Jag skulle vilja säga att jag räddade den men jag tror den träffade utsidan av målet" - Pekka Rinne efter sina straffräddningar.
"Det var likadant förra året. Vi har inte vunnit tillräckligt mycket. Det är tufft" - Blues målvakt Carter Hutton.