Dahlin

Så har Rasmus Dahlin gjort sin första poäng under NHL:s försäsong. När Buffalo Sabres i natt fick stryk mot Columbus Blue Jackets med 2-4 hade den svenska draftettan en andraassist på Sam Reinharts powerplaymål, som innebar 2-1 i den andra perioden. Dahlin satte igång uppspelet som resulterade i att Jack Eichel hittade en passning genom slottet till Reinhart.

Dahlin blev däremot inte ensam svensk i poängprotokollet. Alexander Nylander spelade fram Casey Nelson till 1-0. Och i slutet av matchen fastställde Blue Jackets Kevin Stenlund slutresultatet när han förvaltade Artemi Panarins framspelning. Panarin stod dessutom för ytterligare en assist och ett mål.

BUF-CBJ: Stenlund nyper till från slottet

Tampa Bay Lightning - Florida Panthers 2-3 (0-0, 2-0, 0-3)
Panthers svarade för en starkt avslutning i bortamatchen mot Tampa. Trots underläge 2-0 inför den sista hämtade laget ikapp. Och det var lagets nyckelspelare som stod för målen. Evgenii Dadonov reducerade, Aaron Ekblad kvitterade och lagkaptenen Aleksander Barkov gjorde det avgörande målet.
Victor Hedman och Anton Strålman spelade minus-2 respektive minus-1 i matchen. Tampas mål gjordes av Adam Erne och Alex Killorn.
Nashville Predators - Carolina Hurricanes 1-4 (0-1, 0-1, 1-2)
Hurricanes fortsätter virvla fram under försäsongen. I natt fixade laget återigen ett fint resultat genom att slå Stanley Cup-favoriten Predators på bortaplan. Warren Foegele, Brett Pesce, Trevor van Riemsdyk och Brock McGinn målade för gästerna som saknade spelare som Sebastian Aho och Teuvo Teräväinen.
För Predators mål stod Ryan Johansen. Assisterad av kedjekamraterna Filip Forsberg och Viktor Arvidsson.

NSH-CAR: McGinn tar ner pucken och gör mål

St. Louis Blues - Washington Capitals 0-4 (0-1, 0-1, 0-2)
Pheonix Copley är tänkt att ta över backupp-rollen i regerande mästarna Capitals til den här säsongen. I natt visade han varför. 26-åringen motade samtliga 42 skott i Enterprise Center och höll nollan.
Copley är en av de målvakter som slåss om att göra Braden Holtby sällskap som målvakt i Capitals den här säsongen, efter att Philipp Grubauer numera tillhör Colorado Avalanche.
- Jag vill bli bättre för varje match och varje dag. Det kändes bra tidigt i dag, sa Copley.
Kvällens målskyttar för Capitals del blev Shane Gersich, Nathan Walker, Madison Bowey och Chandler Stephenson.
Chicago Blackhawks - Detroit Red Wings 6-8 (2-2, 2-4, 2-2)
Nattens målrikaste tillställning utspelade sig i United Center, Chicago där publiken fick se 14(!) mål. Flest gjorde gästerna Red Wings där Andreas Athanasiou noterades för fyra poäng (2 mål, 2 ass).
I Blackhawks stärkte säkert Adam Boqvist sina chanser till premiärspel. Den svenska backen som överraskat under försäsongen spelade visserligen minus-2, men noterades också för två målgivande passningar och över 20 minuters speltid.
Målvakten Anton Forsberg motade sex av de åtta skott han fick på sig under sitt inhopp.

CHI-DET: Vanek iskall i friläge

Calgary Flames - San Jose Sharks 7-5 (1-4, 4-1, 2-0)
Många mål blev det även i Scotia Bank Saddledome i Calgary där Flames spetsspelare Johnny Gaudreau stod för två kassar.
Notera att Sharks vann den första perioden med 4-1, men att Flames gjorde detsamma i mittakten. I den tredje perioden bröt Sam Bennet likaläge efter att ha utnyttjat ett läge som Oliver Kylington gett honom. Austin Czarnik fastställde slutresultatet efter passningspoäng från Mikael Backlund. Svensken spelade dessutom fram Matthew Tkachuk till 4-4-målet i den andra perioden.
Erik Karlsson fanns inte på isen för San Jose Sharks.
Få de senaste nyheterna från NHL på Twitter via [@NHLsv]
Edmonton Oilers - Vancouver Canucks 6-0 (0-1, 0-1, 4-0)
En av försäsongens hetaste kedjor är den med Connor McDavid, Ryan Nugent-Hopkins och Ty Rattie. I natt stod Oilers-trion för sammanlagt åtta poäng. Värst var Rattie som levererade ett hat trick med inblandning av sina kedjekamrtaret på två av målen. Rattie gjorde 1-0 och 2-0 i den först och andra perioden samt 5-0-målet i den sista. Däremellan hade finländaren Jesse Puljujärvi smitit emellan med två baljor.
Kedjan med McDavid, Rattie och har nu kombinerat för totalt 19 poäng på två matcher ihop och nog ser problemställningen om vem som skulle ta platsen i förstakedjan ut att vara löst?
- Jag har tur som får spela med två väldigt bra spelare. Jag tycker jag förstår min roll och vad tränare och spelare förväntar av mig, säger Rattie.
Oscar Klefbom fastställde slutresultatet till 6-0 när han prickade in sitt första mål för försäsongen med 49 sekunder kvar att spela.

EDM-VAN: Klefbom slår in returen

Anders Nilsson vaktade målet för Canucks. Han gjorde sammanlagt 22 räddningar.