Med pappa på läktaren i Dallas draftades Rasmus Dahlin 2018.

Förra säsongen, hans första, stod Rasmus Dahlin för fina 44 poäng på 82 matcher. En bra inledning på en lovande NHL-karriär.
Nattens fullträff mot Dallas Stars var måhända "bara" hans tredje för säsongen - men det mesta lovar gott för den svenske supertalangen.
Det blir inte en full 82-matchers säsong för Rasmus Dahlin den här säsongen. 19-åringen har redan missat åtta matcher på grund av en hjärnskakning. Men förutom att han bommat matcher verkar svensken inte nämnvärt bekymrad av skadan - det syns åtminstone inte på isen.
19-åringen från Lidköping inledde säsongen bra och hade på de 24 första matcherna ett poängsnitt på 0,67 poäng per match (1+15). Inför matchen mot Dallas hade han utökat detta till 2+24 poäng, men:

DAL-BUF:Dahlins skott går in genom trafiken

• Jag har hört från vissa att jag bara gjort två mål och allt det där. Personligen bryr jag mig inte. Men visst, ett mål till vore trevligt, berättade han för The Athletic inför matchen.
    Och 16:10 minuter in i mittperioden sköt han ett välplacerat skott från sin högra backposition. Trafiken framför mål skymde målvakten Ben Bishop och svenskens tredje mål var ett faktum. Efter matchen berättade han att han tänkte på de orden han sagt och menade att han borde säga så oftare.
    Målet var hans elfte poäng på 16 matcher sedan återkomsten från skadan, vilket ger ett snitt på 0,69 poäng per match. Aningen bättre än det han presterade innan skadan, med andra ord. Håller han snittet på 0,69 poäng per match säsongen ut nu så landar Dahlin på 51 poäng. Oavsett vilket är svensken på väg mot nytt personbästa. I den här takten kommer hans assist - projicerade 44,4 - att ensamt täcka förra årets totala poängproduktion. Men det var det där med målskyttet:
    - Det enda jag kan förbättra är mitt målskytte, men annars är det riktigt bra. Jag är bekväm på isen och trivs i min roll, berättade Dahlin för The Athletic.
    Förbättringspotential finns således - något som Ralph Krueger gläds åt:
    - Rasmus är den spelare med störst uppsida av alla i laget. Det är spännande. Steve Smith jobbar med honom dagligen. Det kan vara video eller bara lite snack. Rasmus vilja att förstå varför saker går som de gör är stor. Det kommer att göra honom bättre. Han kommer att växa och han kommer att lära, sa tränaren inför matchen mot Dallas.

TOR-BUF: Dahlins fullträff i numerärt överläge

Kruegers defensiva system har börjat sätta sig i Sabres som knep tredje raka segern - och laget har bara släppt in fyra mål på dessa. Även om Dallas fick iväg hela 15 skott på mål i mittperioden i nattens drabbning var det inget som bekymrade Sabres inför slutakten:
- Vi började starkt och slutade bra. I den andra perioden var det inte lika bra. Men vi spelade hårt och försökte gå framåt. De kom starkt i andra perioden och höll i det genom perioden. Vi gjorde det bra där vi höll dom borta från vår målvakt. De skapade några chanser men vi löste det, sa Dahlin efter matchen och fortsatte:
- Vi har börjat hitta ett sätt i vårt spel där vi är riktigt starka i den tredje perioden. Det når en punkt där vi i princip säger att nu får de inte göra mål och då håller vi i.
Skadefri och i ett poängstim. Livet leker för Rasmus Dahlin just nu:
- Det går riktigt bra. Jag gillar var jag är. Det enda jag kan förbättra är mitt målskytte, men annars är det riktigt bra. Jag är bekväm på isen och trivs i min roll, sa backen inför matchen.

dahlin_mw_panel

Dahlin fortsätter att skriva sin egen hockeyhistoria. Baserat på Ralph Kruegers ord finns det dessutom mycket kvar att utvinna ur den svenske talangen innan vi ser honom blomstra för fullt. Om årets tredje fullträff blir startskottet för fler mål återstår att se. Men symboliken i att det kom på lagets papparesa i Dallas går inte att ta miste på. Det var här Dahlins första interaktion med NHL kom när han draftades 2018 - med pappa och resten av familjen på läktaren.
- När jag kom in i korridorerna kom minnena tillbaka. Det är stolta minnen, berättade han för The Athletic.
Lättnaden såg ut att skölja över honom när pucken flög in i mål. Tredje fullträffen för året. Men där och då var inte pappa i tanken.
- Ah, jag tänkte inte på det. Men nu när ni säger det så var det skönt att göra ett mål med honom här, sa han till reportrarna efter matchen.
Med pappa på läktaren i Dallas draftades Rasmus Dahlin 2018. Med pappa på läktaren i Dallas nätade Rasmus Dahlin 2020.
Skadan har han lämnat bakom sig. Nu väntar fortsatt hårt jobb för att bygga på sin, redan framgångsrika, andra säsong i NHL.