LundqvistNoBug

New York Rangers utjämnade matchserien mot Montreal Canadiens efter seger med 2-1 i den 4:e matchen i Stanley Cup-slutspelets första runda.

Jesper Fast gav hemmalaget ledningen 11:39 in i den första perioden då han snappade upp en puck som skickats ned i rundeln i anfallszon. Montreal-backen Andrei Markov fick pucken på skridskorna och den hamnade på Fasts klubb-blad. Snabbt tog sig svenskan in framför mål och la in pucken mellan benen på Carey Price. Det var Fasts första mål det här slutspelet.
Habs replikerade men knappt en och en halv minut kvar av den första perioden då Alexander Radulov hittade en lös puck i neutral zon. Han lyfte in pucken till en framstormande Torrey Mitchell som bröt in i offensiv zon i ett två-mot-ett-läge med Shae Weber. De båda samspelade elegant och Mitchell hade tillslut öppet mål när han la in sitt första mål i playoffet.
var ställningen efter den första perioden.
4:28 in i den andra perioden kunde Canadiens inte lyfta pucken förbi Rangers-backen Ryan McDonagh som höll emot två gånger på blålinjen. Han hittade Rick Nash med en fin passning och Nash kunde lägga in sitt andra mål i serien med en låg backhand under Price.
Det målet skull visa sig bli avgörande.
Rangers höll undan under den tredje perioden och vann skotten med 10-6 i den sista perioden. Habs kom inte närmare än ett stolpskott från Weber med 1:18 kvar av matchen.
Henrik Lundqvist var stabil i målet i Rangers och stoppade 23 skott. Framförallt i den första perioden fick han göra ett par riktigt fina räddningar, bland annat på frilägen från Andrew Shaw och Torrey Mitchell.
Det var den första playoff-segern på hemmaplan på sex matcher för Rangers.
Matchserien flyttar nu tillbaka till Montreal där match 5 spelas på torsdag.