NYR-CAR, M3: Zibanejad öppnar målskyttet

Mika Zibanejad öppnade målskyttet och noterade dessutom en assist när New York Rangers tog hem match 3 i serien mot Carolina Hurricanes med 3-1.
Sporrade av fansen hemma i Madison Square Garden klöste sig Rangers tillbaka in i serien och reducerade till 2-1 i matcher. Zibanejads insats i match 3 var en av nyckelfaktorerna. En annan; Vezina Trophy-finalisten Igor Shesterkin, som med sina 43 räddningar stod för ännu en fenomenal insats i årets slutspel.

• Det kändes bara bra att de sköt så mycket, sade Shesterkin via tolk efter matchen. De försökte skjuta från överallt på isen. Men de skotten var inte särskilt farliga.
    Och när det väl blev farligt lutade sig målvakten mot fansens stöd:
    - De stöttade mig ikväll, fortsatte Shesterkin. De är alltid energiska. Jag kan inte tacka dem nog för det.
    Zibanejad öppnade målskyttet i första perioden när han klippte till direkt i powerplay på en delikat framspelning från Artemi Panarin. Målet var svenskens fjärde i årets slutspel och bröt en 127 minuter och 59 sekunder lång måltorka för Rangers i matchserien.
    Hurricanes målvakt Antti Raanta hade hållit nollan från och med andra perioden av match 1 fram tills det att Zibanejads skott seglade in.
    Tidigt i andra perioden arbetade svensken sedan fram pucken till Chris Kreider, som cirkulerade runt målet och snärtade upp pucken rakt i krysset - amerikanarens sjätte mål för säsongen.

NYR-CAR, M3: Kreider tar sig runt kassen och gör mål

• Vi fick en bra start ikväll, sade Kreider. Vi rättade till en del detaljer som inte var på topp i de första två matcherna. Alla 20 killar i laget bidrog till den här segern.
    I och med sina två poäng i matchen klättrade Zibanejad till 13 poäng (4+9) på 10 matcher i slutspelet.
    Nino Niederreiter reducerade i slutet på andra perioden, men Rangers och Shesterkin såg till att hålla pucken på rätt sida om lagets mållinje resten av matchen och Tyler Motte kunde fastställa slutresultatet till 3-1 i tom bur.
    Rangers tränare Gerard Gallant meddelade inför matchen att han skulle ändra om i sina kedjor, vilket inkluderade att bryta upp den framgångsrika "Kid Line" (Filip Chytil, Alexis Lafreniere och Kaapo Kakko) och placera Chytil till höger i förstakedjan med Zibanejad och Kreider.
    Draget blev framgångsrikt och topptrion noterades för statistiken 10-5 i skottförsök när de var på isen, samt 8-2 i målchanser - detta enligt sajten Natural Stat Trick.
    - Jag tycker vi äntligen spelade bra i 60 minuter, sade Chytil. De första två perioderna spelade vi exakt som vi vill spela och i tredje backade vi inte undan. Vi förtjänade den här vinsten.
    Att Rangers skulle vinna på hemmaplan var dock inte särskilt oväntat. Hittills under 2022 års Stanley Cup-slutspel har New York noterat ett facit på 4-1 i sina fem matcher i Madison Square Garden.
    - Vi kände det på oss att vi skulle vinna matchen ikväll, sade coach Gallant. Vår målvakt var fenomenal och gjorde ett antal viktiga räddningar för oss, men jag tycker vi spelade tillräckligt bra i allmänhet för att vinna.
    Samtidigt har Rangers endast vunnit en av sina fem bortamatcher (1-4) hittills.
    För Hurricanes är siffrorna än mer ensidiga: 4-0 på hemmaplan, 0-6 på bortaplan. Hurricanes tränare Rod Brind'Amour var dock inte modfälld, trots bristen på framgång utanför PNC Arena:
    - Jag gillade delar av vår insats, men man vinner inte många matcher om man bara gör ett mål. De (Rangers) ska ha all heder ikväll dock. De täckte en otrolig mängd skott. En otrolig mängd. Vi hade över 40 skott, vi fick puckarna på mål. Men den här gången gick det inte hela vägen.
    Match 4 lagen emellan spelas natten mot onsdagen, svensk tid, med start 01.00 (Viaplay).