Predators-Celebration

Nashville Predators tog ledningen i matchserien mot St. Louis Blues med 2-1 efter att nattens match slutade med Predators-seger med 3-1.
Nashville är i och med det fortfarande obesegrade på hemmaplan i slutspelet med sju raka vinster, medan Blues åkte på sin första förlust på bortaplan i playoff.

Det var hemmalaget som var först med att tända den röda lampan när Ryan Ellis nätade halvvägs in i den första perioden. Klockan stod på 10:34 och Blues hade precis klarat av ett numerärt underläge, då Ellis fick iväg ett lågt skott genom trafiken som letade sig in bakom Jake Allen i St. Louis-kassen.
2:29 in i den andra utökade Predators till 2-0 genom Cody McLeod. Colton Sissions lyfte pucken mot en framstormande McLeod som på tennis styrde pucken mot Jake Allen. St. Louis-keepern parerade det första avslutet men kunde hindra returen från att gå in i mål via baksidan av sina benskydd.
Nashville fortsatte att trumma på efter 2-0-målet och hade bud på fler mål, men Jake Allen gjorde ett par fina räddningar för St. Louis
Predators hade 15-0 i skott halvvägs genom den andra perioden och Blues hade svårt att hantera hemmalagets energi.
- Vi ser på. Vi måste börja agera istället för att reagera, sa St. Louis coach Mike Yeo till NBC. Vi låter dem checka fast oss i egen zon och om bara har vi har lite mer skärpa har vi chanser att komma i fina kontringslägen.
St. Louis lyfte ändå upp spelet under den andra halvan av perioden och Alexander Steen kunde styra in en reducering efter 12:59 av period 2. Pietrangelo lyfte ner pucken på mål och Steen ändra skickligt riktningen på pucken som damp ner bakom Pekka Rinne i Nashville-buren. Det var Steens 3:e mål under slutspelet.
Skotten efter två perioder var 29-14 i Nashville-favör, men det var bara ett mål som skilde lagen åt.
Den tredje perioden var spelmässigt jämn och båda lagen skapade lägen att göra mål. Robert Bortuzzo hade en puck i ribban för Blues och Viktor Arvidsson var nära ett par gånger om för Preds.
Det var tillslut hemmalaget som efter 14:11 kunde utöka till 3-1. Efter ett långt byte där Blues-inte orkade rensa zonen klippte Roman Josi till från blålinjen. Ett skott som satt fint uppe i krysset bakom Allen.
St. Louis plockade Jake Allen tidigt och satsade på att jaga reduceringen med en extra utespelare. Det blev ett massivt tryck mot Pekka Rinne som med hjälp av vilt kämpande Preds-backar kunde hålla emot och vinna med 3-1.
- Det var fantastiskt idag, säger Predators head coach Peter Laviolette. Det var fantastisk stämning och våra fans ger oss enormt mycket kraft. Vi kunde omsätta energin i hallen till bra spel. Vi var besvikna efter förlusten senast. Ingen gillar att förlora, men vi svarade på ett riktigt bra sätt idag.
I Blues-lägret var det inte lika positiva tongångar efter matchen.
- Vi började OK i matchen, säger en besviken Mike Yeo, men när de började komma igång med sitt spel hade vi inget svar. Vi gjorde ett mål och jag tycker att vi långa stunder inte bjöd upp på samma nivå de gjorde. Vi måste vara bättre än så här och vi kommer att ändra en del spelare till nästa match. Vi vet att vi kan bättre.
Nästa match spelas natten mot onsdag, svensk tid. Pucken släpps 02:30 i Bridgestone Arena i Nashville.