När ligans mest entusiastiska hemmapublik får bilda bakgrund i Bridgestone Arena, då förvandlas Nashville till "Smashville" - och nu har Predators reducerat till 1-2 i slutspelsserien mot Carolina Hurricanes.
- Det här kändes riktigt bra. Att få komma hem så här, göra en bra match, vinna den och ta oss tillbaka in i matchserien… det var längesedan vi kunde spela inför våra fans. Så för spelarna, för fansen, för organisationen var det här en riktigt bra kväll, summerade Predators tränare John Hynes segermatchen med 5-4 efter dubbel övertid.

Matt Duchene avgjorde med sitt mål fram till 5-4 efter 14:54 av den andra övertidsperioden. Han fick och tog chansen när han satte fart för att nå Roman Josis lobb-passning; Duchene lyfte sedan pucken över Hurricanesmålvakten Alex Nedeljkovic's plockhandske.
Därmed har Nashville Predators reducerat till 1-2 i slutspelsserien i Discover Central Division.
- Vi är på gång nu. Nu tar vi med oss de goda vibbarna, ser framåt och fixar till det vi behöver göra, sade Matt Duchene efter matchen sedan han blivit den blott åttonde Nashvillespelaren att avgöra en slutspelsmatch i övertid.

NSH-CAR M3: Duchene avgör i andra suddenperioden

En av de sju övriga som gjort det är Viktor Arvidsson som inte fick chansen den här gången. 28-åringen från Kusmark och Skellefteå tvingades lämna återbud till matchen med en skada på överkroppen. Skadan utvärderas varje dag. Arvidsson missade också de fem avslutande matcherna i grundserien med en icke offentliggjord skada. Däremot var Calle Järnkrok tillbaka i laget efter att ha missat förra matchen på grund av sjukdom - 29-årige Järnkrok spelade drygt 25 minuter men gick mål- och poänglös från matchen.
Arvidsson missade ett hockeyparty hemma i Bridgestone Arena på fredagskvällen, lokal tid. 12.135 åskådare, en av slutspelets bästa publiksiffror, såg först countrysångaren och Grammyvinnaren Keith Urban sjunga nationalsången. Därefter Filip Forsberg i friläge ge Predators ledningen med 2-1 med bara 25 sekunder kvar att spela av första perioden framspelad av Mattias Ekholm:
- Det var ytterligare ett steg i rätt riktning för oss. Vi var bättre i den andra matchen än vad vi var i den första, och vi var bättre nu än i den andra, sade Forsberg.

NSH-CAR M3: Forsberg lurar Nedeljkovic

• Nu blev vi belönade med en viktig seger också, sade 26-åringen från Östervåla som senare också spelade fram till Ryan Johansens 4-3-mål efter fem minuter av tredje perioden.
    Och sedan, efter drygt 94 minuters tuff hockey och sammanlagt 109 skott mot mål fick fansen se Matt Duchene, den 30-årige NHL-veteranen från Haliburton i Ontario, avgöra i andra förlängningsperioden.
    I "Smashville", som sagt. Känt för sin osannolikt entusiastiska och hängivna hemmapublik. Så också nu.
    - Det var en speciell match hemma i Bridgestone, konstaterade Nashvilles back Ryan Ellis. Fansen var helt otroliga, hela kvällen. Varenda gång vi fick ett läge så reste sig alla i båset, och fansen stod också upp. Det här var verkligen ett speciellt ögonblick som vi fick dela med fansen.
    Ellis bidrog: ett mål och en målgivande passning och 32.16 i istid.
    En kokande Bridgestone Arena fick se målvakten Juuse Saros glänsa. 26-åringen från Forssa i Finland räddade 52 av 56 skott, av dem 21 skott i de två övertidsperioderna, och tangerade därmed Dan Ellis 13 år gamla Nashville-rekord, satt i kvartsfinalen mot Detroit Red Wings i slutspelet 2008.
    Nashville bröt också en förbannelse som vilat över laget i de två inledande playoffmatcherna: oförmågan att göra mål i power play. Predators kom in i matchen med noll mål på tio lägen, och gick ur den med ett mål på sju: tränaren John Hynes kastade om rejält i powerplay-enheterna och plockade bort Duchene och Ryan Johansen. Nu klev istället finländaren Mikael Granlund fram och satte ett PP-mål, 3-3 efter knappt 15 minuter av den andra perioden. Målet kom i spel fem mot tre, och var Nashvilles första på 14 försök i slutspelet.
    \[De senaste nyheterna från serien mellan Hurricanes-Predators\]
    - Det har inte fungerat, konstaterade John Hynes. Nu flöt det på bättre; vi gjorde mål, (Eeli) Tolvanen hade två skott i stolpen, vi släppte inte fram Carolina till några lägen… så intensiteten, besluten, avslutningarna var precis det vi behövde. Vi har bra spelare i laget, och när något inte fungerar så är det ju vansinne att göra samma misstag om igen och igen.
    - Det här var en viktig seger, särskilt som vi spelade här hemma. Spelarna gick ut i strid i fem perioder, och när vi stod där med ryggarna mot väggen lyckades vi hitta ett sätt av avgöra matchen. Då handlade det om att hamna i underläge med 0-3 i matchserien, eller att ta oss in i den igen. Vi gjorde det, och jag är riktigt stolt över laget och spelarna. De svarade upp mot utmaningen när det behövdes som mest, sade Hynes.
    Matchserien mellan Predators och Hurricanes är den enda där hemmalaget ännu inte förlorat, och Predators kan följaktligen utjämna i den fjärde matchen som spelas i Nashville på söndag kväll. Nedsläpp klockan 20.30, svensk tid.