Penguins

Pittsburgh Penguins utjämnade till 2-2 i matchserien i Eastern Conference-finalen mot Ottawa Senators efter seger i match 4 med 3-2.
- Vi gjorde en riktigt bra match idag, säger Penguins head coach Mike Sullivan. Den här gruppen spelare har en förmåga att studsa tillbaka efter svaga insatser. Det börjar med vår kapten, Sidney Crosby, som visar vägen och fortsätter hela vägen över hela bänken. Idag spelade vi med mycket energi och kraft och vi fick med oss en viktig seger.

Penguins head coach Mike Sullivan valde alltså att börja med Matt Murray i mål istället för Marc-Andre Fleury som stått varje match sedan Murray skadade sig under uppvärmningen inför Stanley Cup-slutspelets första match.
Sullivan hade dessutom en del skador att ta hänsyn till och vaskade om i kedjorna och såg till att det fanns en fysiskt stark forward i varje kedja. Detta för att ge stjärnorna mer utrymme och för att kunna skapa ett mer effektivt forecheck-spel i varje formation. Det innebar bland annat att Chris Kunitz tog plats i kedjan med Jake Guentzel och Sidney Crosby.
Den balansen gjorde att spelet var jämnare och mer fysiskt jämfört med förra matchen då Ottawa dominerade stort inledningsvis.
Den första perioden såg ut att sluta mållös, men med 46 sekunder kvar gjorde Olli Maatta sitt första mål i Stanley Cup i karriären.
Maatta fick pucken av Crosby på vänstersidan och överlistade Craig Anderson med ett skott som letade sig in vid den första stolpen.
Skotten i den första akten 14-9 till Penguins och ledning 1-0 för gästerna där Murray i Penguins-målet inte visade någon ringrostighet.
7:41 in i den andra perioden andra perioden utökade Pittsburgh sin ledning till 2-0 i powerplay genom Sidney Crosby.
Crosby parkerade vid Andersons vänstra stolpe och fick två chanser att trycka in pucken. Det var Crosbys sjätte mål i slutspelet.
Senators hade flera tillfällen under perioden att spela i powerplay, men laget har förtillfället svårt att få till det i spelformen.
Istället kom ett tredje mål för Penguins.
Efter 11:30 gjorde Brian Dumoulin sitt första mål i årets playoff då han försökte hitta Malkin vid bortre stolpen med en passning. Pucken styrdes in via Dion Phaneuf som fick pucken på skridskon.
Ottawa reducerade med 1:38 kvar av den andra perioden då Bobby Ryan drev in pucken i anfallszon, vände bort sin bevakning på högersidan och hittade Clarke MacArthur med en hård passning. MacArthur styrde upp pucken i nättaket bakom en chanslös Matt Murray i Pittsburghmålet.
Ledning inför den tredje perioden med 3-1 för Penguins. Skotten slutade 14-7 i gästernas favör.
Ottawa kom till den 3:e perioden och ökade trycket i anfallsspelet och hade ett par fina lägen under de första minuterna men Matt Murray fortsatte att imponera i Pittsburgs mål.
Pittsburgh såg ut att ha ridit den värsta anstormningen från Senators sida och hade också ett par fina lägen att utöka sin ledning i mitten av den andra perioden. Bland annat var Phil Kessel igenom, men Anderson kunde avvärja.
Med 5:01 kvar kom reduceringen av Senators.

Erik Karlsson fick pucken vid den blåa linjen och avlossade ett skott som studsade på en Penguinsback via Tom Pyatts skridsko och in mellan benen på Murray.
Ottawa försökte skapa tryck mot Pittsburgh-målet, men gästerna försvarade sig mycket bra.
Senators fick dock en sista chans att utjämna då Penguins, för andra gången i matchen, drog på sig en utvisning för att ha varit för många spelare på banan.
36,7 återstod och Senators pressade våldsamt. Matt Murray kunde dock, med hjälp av uppoffrande försvarsspel, hålla undan och Pittsburg vann med 3-2.
Att satsa på Murray i mål visade sig vara ett korrekt beslut Penguins coach Mike Sullivan.
- Han visade upp ett väldigt lugn och gjorde ett par räddningar i viktiga lägen i matchen, säger coach Mike Sullivan. Han gjorde en väldigt bra match.
Matchserien står nu 2-2 inför nästa match som spelas på söndag i Pittsburgh.