phil kessel bryan rust

Pittsburghs målvakt Matt Murray skulle starta det första slutspelsmötet med Columbus Blue Jackets. Men en skada på uppvärmningen tillintetgjorde de planerna. Då är det tur att man har ytterligare en målvakt av toppkaliber. Marc-Andre Fleury storspelade när de regerande Stanley Cup-mästarna inledde jakten på en ny titel under natten mot torsdag.

Efter en mållös förstaperiod - där både Fleury och Sergei Bobrovsky stod för fina räddningar - kopplade hemmalaget greppet i mittperioden. Phil Kessel visade prov på fina fotbollskunskaper när han, med en bredsida, styrde fram Evgeni Malkins passning till Bryan Rust, som sköt ett hårt, lågt skott förbi en chanslös Bobrovsky. Men Kessel var inte färdig där.
Två och en halv mint senare överlistade han Bobrovsky i powerplay. Kessel fick en passning från Jeff Schultz där han stod i den vänstra tekningscirkeln. Han höll i pucken och tog sig lite närmre, fick ner den backen och sköt ett rappt skott förbi såväl back som målvakt. Även Malkin fick en assist på det målet.
Bobrovsky fick dock en liten revansch fyra minuter senare när han räddade ett friläge från Kessel. Men Pittsburgh var inte klara. Med drygt 3:35 kvar jagade Nick Bonino ikapp en puck i Bobrovskys vänstra sarghörn. Han droppade pucken till Patric Hörnqvist som sköt ett skott mot mål, samtidigt som han själv smög sig in. Pucken kom tillbaka ut och Bonino gjorde inget misstag på returen när han skickade in 3-0 till hemmalaget.
Matt Calvert reducerade för gästerna med 7:19 kvar av den tredje perioden men närmare än så kom inte Blue Jackets, som vann skotten med 32-29. Det här var Marc-Andre Fleurys första seger i slutspelet sedan den 18 april 2015. Det var också hans 101:a slutspelsmatch - flest i Pittsburgh Penguins tillsammans med Tom Barrasso.
Nästa match spelas klockan 01:00 under natten mot lördag, svensk tid.