bonino11

Pittsburgh Penguins vann öppningsmatchen i Stanley Cup-slutspelets andra runda mot Washington Capitals.
Efter att Penguins haft ledningen med 2-0 i slutet av andra perioden kom Capitals tillbaka i den tredje och utjämnade. Hemmalaget låg sedan på för en ledningspuck, men istället var det gästerna som kunde avgöra sju och en halv minut från slutet av den tredje perioden.

• Jag tycker att vi gör en mycket bra match säger Penguins head coach Mike Sullivan. Jag tycker vi startar matchen på ett mycket bra sätt och gör många saker rätt. Vi har jobbat med att komma enklare ut egen zon i veckan och jag är nöjd med hur det fungerade.
    Efter en mållös första period klev Sidney Crosby in i handlingen ordentligt i den andra.
    Efter bara 12 sekunders spel vann Patric Hörnqvist pucken i mittzon och hittade Jake Guentzel som drev in pucken i zon. Guentzel hittade över med en perfekt passning till Crosby som nöp till med ett handledsskott.
    Mindre än minuten senare, när matchuret tickat 1:04 in i den andra perioden, gjorde Crosby 2-0. Olli Maata sköt ett skott som gav en retur från Braden Holtby som landade hos Hörnqvist framför mål. Hörnqvist lämnade över pucken till Crosby som fick in pucken med ett lågt avslut.
    Alexander Ovechkin såg till att uppförsbacken blev lite mindre för Capitals med 1:43 kvar av den andra perioden då han plockade upp en puck i anfallszon och avslutade med ett stenhårt skott i nättaket bakom Marc-Andre Fleury.
    Capitals hade kontakt inför den tredje.
    Där kom också kvitteringen efter 8:05 då Evgeny Kuznetsov bjöds på ett öppet mål efter en fin passning från Matt Niskanen.
    Glädjen varade i drygt fyra minuter för Capitals.
    Sen bröt sig Nick Bonino igenom och satte segermålet bakom Holtby med ett rappt avslut.
    - "Bones" är en spelare som gillar när det står mycket på spel, säger coach Sullivan. Han har en förmåga att vara bäst i de tuffa matcherna. När Capitals kvitterade kändes det som om de höll på att ta över, men Boninos mål satte stopp för deras framfart och hjälpte oss vinna matchen.
    - Vi hjälpte varandra ute på isen idag, säger coach Sullivan. Det måste vi fortsätta med framöver i matchserien.
    Penguins vinner på bortaplan och tar ledningen i matchserien.