pens888

Pittsburgh Penguins är klara för den andra rundan i Stanley Cup.
I det femte mötet i matchserien mot Columbus Blue Jackets segrade Penguins med 5-2 efter att ha avgjort matchen i början av den tredje perioden.

Hemmalaget hade ledningen efter den första perioden med 1-0.
Målet kom i powerplay efter 9:07 då Phil Kessel nöp iväg ett hårt handledsskott från den vänstra cirkeln och överlistade Sergei Bobrovsky i Columbus-kassen. Kessel med sitt andra mål under årets slutspel.
Efter bara 1:07 av den andra perioden utökade hemmalaget sin ledning till 2-0. Kessel sköt igen från vänstersidan och Bryan Rust Kunde lägga in returen bakom Bobrovsky.
Knappa tre minuter senare var Rust framme igen. Efter att ha trampat in i offensiv zon och avlossat ett högt skott mot Columbus-kassen studsade pucken på en Blue Jackets-försvarare och tillbaka till Rust som hittade en liten glipa mellan Bobrovskys ben och stolpen.
Det var Rusts femte mål i matchserien.
Columbus skulle dock inte vika ner sig.
9:30 in i andra perioden reducerade William Karlsson med sitt andra mål i slutspelet.
Sam Gagner plockade ner pucken vid sargen och spelade in den centralt i banan där Karlsson kunde avsluta med en hög backhand som Marc-Andre Fleury i Pens-målet inte kunde hantera.
12:24 reducerade CBJ ytterligare en gång då Boone Jenner på tennis tryckte in 2-3 i powerplay. Seth Jones sköt ett skott som Fleury räddade. Returen flög rakt upp i luften och Jenner visade prov på bra bollsinne när han knackade in pucken.
Columbus hade kontakt inför den tredje perioden.
Men i den tredje perioden ryckte Penguins igen.
I powerplay noterades Evgeni Malkin för sin tredje passningspoäng i matchen då han la upp för Sidney Crosby som ur liten vinkel vräkte in 4-2 bakom Bobrovsky.
Mindre än minuten senare gjorde Scott Wilson sitt första playoff-mål när han med ryggen mot mål reagerade snabbt på en retur på Trevor Daley skott och la in en backhand.
Efter det orkade inte Columbus Blue Jackets resa sig igen.
Matchen slutade 5-2 till Penguins.
Evgeni Malkin noterades för tre målgivande passningar i matchen och gjorde totalt 10 assist under de fem matcherna mot CBJ.
Pittsburgh kommer i nästa runda att ställas mot antingen Washington Capitals eller Toronto Maple Leafs.