chris kunitz evgeni malkin ian cole nashville predators

Pittsburgh Penguins vann även finalmatch nummer två i PPG Paints Arena. Efter en rivstart på den tredje perioden skrevs till slut segersiffrorna till 4-1.
Hemmalaget fortsatte den effektivitet de visade upp i match ett. Jake Guentzel gjorde 2-1 redan efter 10 sekunder efter en retur från Predators målvakt Pekka Rinne. 3-1 kom 3.10 senare när Scott Wilson fick in pucken via Vernon Fiddler och bara 15 sekunder efter det sprätte Evgeni Malkin in 4-1 via ribban och saken var klar.

• Vi gjorde ett bra jobb idag med att få puckarna mot mål, speciellt i den tredje. Jag visste att Phil skulle få pucken till mig på ett eller annat sätt, det var bara att ha klubban i isen, sa Wilson till NHL.com/sv.
    Den första perioden hade två ansikten. Penguins öppnade den bäst och mest intensivt och satte flera gånger Rinne på svåra prov. Men Rinne höll emot och matchbilden vände, sakta men säkert, över till gästernas fördel. Det drog Nashville fördel av och efter 12.57 kom 1-0 när Pontus Åberg gjorde sitt andra mål i årets slutspel.
    Och det var ett mål som Åberg sent kommer glömma.
    Den 23-årige forwarden kom farandes längs vänsterkanten, drog pucken mellan klubban och skridskon på Penguins-backen Olli Määttä innan han vek in framför Matt Murrays målbur och hur kyligt som helst väntade ut Murray och lyfte in pucken i en näst intill tom kasse.
    - Vi spelade bra i två perioder men de kom ut hårt i tredje och straffade oss rejält. Vi tog lite för många utvisningar, det går inte mot ett skickligt lag, sa Åberg till NHL.com/sv.
    Efter målet fortsatte Predators att pressa hemmalaget och fick en lysande chans till 2-0 när Calle Järnkroks fick öppet mål men sköt utanför.
    Via ett powerplay fick Penguins tillbaka momentumet i matchen och bara fyra sekunder efter Roman Josi fått komma tillbaka in på isen hittade Jake Guentzel rätt till 1-1 framför Rinne med sitt elfte mål i det här slutspelet.
    Penguins offensiv var betydligt vassare än i match ett och under den första perioden sköt laget lika många skott (12) som under hela den första matchen.
    I mittperioden sjönk tempot avsevärt och inget av lagen bjöd det andra på särskilt många målchanser. Nashville skapade flest, 14 stycken, men det var bara på ett fåtal som Matt Murray testades ordentligt.
    All energi kom istället i den tredje, framför allt från Penguins.
    Efter att Malkin satt sitt 4-1-mål byttes Pekka Rinne ut mot landsmannen Juuse Saros som därmed fick göra sitt första framträdande i en Stanley Cup-slutspelsmatch någonsin. Saros såg ut att få en mardrömsstart när Patric Hörnqvist bara minuter efter bytet fick in pucken i mål men efter videogranskning dömdes det bort för offside.
    Utbytte Rinne förlängde därmed sin svit mot Penguins, målvakten har inte vunnit en enda start mot Penguins på nio försök genom hans karriär.
    - Det här är ingen situation vi ville ha innan de här matcherna. Vi måste ända se positivt över hur vi vill spela, sa Rinne till NHL.com/sv utan att vilja utvärdera sin egen insats.
    Chans till revansch för Nashville kommer på lördag, då i Nashville.