Hornqvist

Pittsburgh har inlett säsongen bra och inatt stod laget för en rejäl urladdning när man demolerade Calgary Flames. Laget är på en bortaresa i Kanada och än så länge har det blivit full pott. Succén inleddes när Toronto övermannades med 3-0 förra torsdagen. I förrgår satt segern mot Edmonton långt inne där slutsiffrorna skrevs till 6-5 efter förlängning. Inatt behövdes ingen förlängning, Pens vann nämligen med hela 9-1, och precis som mot Edmonton stod Sidney Crosby i centrum. Men det hade kunnat börja annorlunda. Vore det inte för en overklig sidledsräddning från Matt Murray knappa tre minuter in hade Calgary tagit ledningen och då hade det kanske slutat annorlunda. Men istället öppnade Pens målskyttet genom Crosby efter 4:23. Knappt tio minuter senare styrde Crosby vidare en puck till Patric Hörnqvist som styrde in 2-0. 3-0 genom Bryan Rust var bara en tredjedel av vad Flames skulle utstå.

Två mål från Phil Kessel och ytterigare ett från Hörnqvist följde i den andra perioden innan nyförvärvet från Columbus Blue Jackets, Jack Johnson, gjorde sitt första i Penguins. Jack Guentzel satte sedan åttan innan den forne Penguins-spelaren James Neal förstörde Matt Murrays nolla med ett lobbskott med två minuter kvar. Men knappt hann arenaspeakern prata klart innan Matt Cullen bombade in slutresultatet 9-1 för Penguins.
- Jag tycker att alla kedjorna hade kemi idag. Vi försökte att använda bänken så mycket som möjligt. Från första tekning tycker jag att vi hade kemi i laget, sa tränaren Mike Sullivan som tog sin 135:e seger som Penguinstränare under kvällen. Med det är han nu på delad tredjeplats med Michel Therrien. Samtidigt tog lagets general manager Jim Rutherford sin 193:e seger som general manager. Även det är delad tredjeplats i Pens historia. Rutherford delar det med Baz Bastien.

CGY-PIT: Crosby från snäv vinkel

Här följer en sammanfattning från nattens matcher:
Boston Bruins - Philadelphia Flyers 3-0 (0-0, 2-0, 1-0)
Backveteranen Zdeno Chara stod för två mål när Boston höll undan mot Flyers. Bruins är fortfarande obesegrade på hemmaplan (4-0-0) under säsongen. Chara inledde målskyttet i den andra perioden. Jake DeBrusk satte 2-0 innan periodpaus. Med 23 sekunder kvar av matchen fick Chara pucken av målvakten Jaroslav Halak bakom egen förlängd mållinje och han gjorde inget misstag från det långa avståndet. Hans andra för kvällen och en assist till Halak. Halak höll nollan för andra gången den här säsongen och 44:e gången i karriären.

BOS-PHI: Chara från blålinjen

Buffalo Sabres - Montreal Canadiens 4-3 (0-1, 2-1, 2-1)
Trots ett mäktigt övertag i skott (43-22) satt Sabres seger länrge in än vad man kan tro. Kyle Okposo avgjorde tillställningen med en dryg minut kvar att spela. Gästerna hade annars ledningen vid tre tillfällen. Max Domi inledde målskyttet med den enda fullträffen i den första perioden. Två mål från Sabres Jason Pominville såg till att det var lika efter 40 minuters spel, däremellan hade Joel Armia nätat för Habs. Domi gjorde sedan Montreals tredje för aftonen i inledningen av slutperioden men det räckte alltså inte till poäng. Sam Rainhart kvitterade efter drygt 13 minuters spel innan Okposo avgjorde, assisterad av Rasmus Dahlin som därmed noterades för sin tredje assistpoäng för säsongen. Jeff Skinner stod för tre assist i Sabres och har nu gjort åtta poäng (4-4--8) på de senaste fyra matcherna.
Arizona Coyotes - Vancouver Canucks 4-1 (0-0, 1-1, 3-0)
Har det lossnat för Arizona nu? Inatt kom lagets andra raka seger och tredje på de fyra senaste matcherna. Alex Goligoski öppnade målskyttet efter 43 sekunder av den andra perioden men gästande Vancouver - fortfarande utan Elias Petersson - kvitterade genom Darren Archibald redan efter 2:23. I slutperioden sprang dock hemmalaget iväg genom mål från Clayton Keller, Brad Richardson och Lawson Crouse. Oliver Ekman-Larsson noterades för en assistpoäng.
New Jersey Devils - Nashville Predators 3-4 (2-1, 1-1, 0-1, 0-1)
Nico Hischier gjorde två mål för Devils och både Taylor Hall och Kyle Palmieri stod för två assist vardera. Damon Severson inledde målskyttet men det var ändå gästande Nashville Predators som vann - efter förlängning. Yannick Weber, Viktor Arvidsson och Filip Forsberg nätade under ordinarie tid. Kyle Turris gjorde det matchvinnande målet efter 3:35 minuter av övertiden, assisterad av Mattias Ekholm.

NJD-NSH: Forsberg klipper till direkt

St Louis Blues - Columbus Blue Jackets 4-7 (2-1, 1-3, 1-3)
Columbus stod för en urladdning när man vände underläge till fin seger borta mot St Louis Blues. Hemmalaget ryckte åt sig två mål, genom Vladimir Tarasenko och Jaden Schawrtz, innan Boone Jenner inledde gästernas kanonad. Anthony Duclair kvitterade tidigt i den andra perioden innan Jenner och David Savard gav Blue Jackets ledningen. Alexander Steen såg till att hemmalaget inte blev helt akterseglade genom att sätta 3-4 efter 11:30 av mittperioden. Men närmare än så kom man inte. Josh Andersson, Duclair och Seth Jones gjorde var sina mål på de inledande 6:03 minuterna av den tredje perioden. Zach Sanford reducerade till 4-7 med drygt sju minuter kvar. Artemi Panarin noterades för tre assistpoäng hos gästerna.
Minnesota Wild - Los Angeles Kings 4-1 (1-0, 1-0, 2-1)
Kings tillvaro har gåt från mörk till nattsvart. Under torsdagen kom lagets sjätte raka förlust och sjunde på de senaste åtta matcherna (1-7-0). Minnesota Wilds back Ryan Suter spelade sin 1000:e match i karriären och firade med två poäng - båda assist. 33-åringen låg bakom Eric Fehrs 1-0-mål och Mikael Granluds 3-1. Däremellan spräckte svenske Jonas Brodin sin målnollla för året och Kyle Clifford reducerade för gästerna. Mikko Koivu satte den sista spiken i Kings-kistan med 24 sekunder kvar av matchen. Wilds målvakt Devan Dubnyk räddade 25 av 26 skott och noterades även för en assistpoäng.
Chicago Blackhawks - New York Rangers 4-1 (1-1, 1-0, 2-0)
Chicago fortsätter att gå bra. Jonathan Toews inledde målskyttet med sitt sjätte för året och lagkamraterna Alexandre Fortin och Patrick Kane hittade också nätmaskorna bakom Henrik Lundqvist, som räddad 33 av 36 skott. Alex DeBrincat avgjorde matchen definitivt när han hängde 4-1 i tom bur med drygt en minut kvar att spela. Pavel Buchnevich gjorde Rangers enda mål för kvällen. Målvakten Corey Crawford noterades för en assist och räddade 18 av 19 skott. Blackhawks rookie-back Henri Jokiharju gjorde sin sjätte assist för säsongen.

CHI-NYR: Toews öppnar målskyttet

Dallas Stars - Anaheim Ducks 5-2 (2-1, 3-1, 0-0)
Dallas trivs mot lag från Kalifornien just nu. Mot Kings för två dagar sedan bröt man en förlustsvit och nu byggde man vidare på den segern. Det var en kväll av första mål: Ryan Dickinson gjorde sitt första för året när han inledde målskyttet. Ryan Getzlaf likaså när han kvitterade. Därefter följde Roman Polak, Miro Heiskanen (hans första någonsin i NHL) och Mattias Janmark också med sina första. Getzlaf gjorde sitt andra för matchen tidigt i den andra perioden innan Dickinson avslutade målskyttet med sitt andra för kvällen och säsongen.

DAL-ANA: Janmark utökar Stars ledning på rushen

Edmonton Oilers - Washington Capitals 4-1 (1-0, 1-1, 2-0)
Ryan Nugent-Hopkins gjorde ett mål och en assist när Oilers studsade tillbaka efter två raka nederlag (0-1-1). Evan Bouchard inledde målskyttet med sitt allra första NHL-mål. Alex Chiassson och Connor McDavid nätade också för Edmonton. Noterbart är att målvakten Cam Talbot fick en assist på McDavids 4-1-mål. Målet var McDavids sjätte för året. Andre Burakovsky gjorde Capitals enda mål - hans första för säsongen.
Calgary Flames - Pittsburgh Penguins 1-9 (0-3, 0-4, 1-2)
Det som började bra för Flames har urartat på senare tid och nattens brakförlust var kronan på verket för Flames senare tid. Förlusten var lagets tredje på de fyra senaste matcher. Enda ljuspunkten var James Neals reducering, men då var det redan för sent.

CGY-PIT: Hörnqvist sätter sin andra kasse