WPG-CHI: Nylander nätar på Kanes framspelning

Patrick Kane och fyra svenskar låg i natt bakom Chicago Blackhawks 4-1 bortaseger mot Winnipeg Jets.
Kane stod för ett mål och tre assist. Bland annat hjälpte han Alexander Nylander till att göra 1+1 i matchen. Amerikanen spelade fram svensken till 1-0 i den första perioden. Efter en mållös andra fyllde han på med assist till Dominik Kubalik efter bara 37 sekunder av tredje. Jets reducerade, men varken Kane eller lagets svenskar var färdiga. 3-1 gjordes av backen Erik Gustafsson, återigen med Kane som passningsläggare.

• Jag tyckte vi fick en bra start. Det är så vi vill spela. De tryckte på i andra perioden, men Robin gjorde några viktiga räddningar och vi höll oss kvar. Vi hade en bra sits inför tredje, sa Patrick Kane.
    När 3.21 återstod att spela satte Kane själv 4-1 efter framspelning av Nylander och Adam Boqvist som noterades för sin andra passningspoäng för säsongen. Segern hade dock inte blivit verklighet om det inte varit för Robin Lehner som storspelade mellan stolparna. När matchen summerades hade han räddat 36 puckar.
    - Den bästa tredje perioden med ledning i år. Jag tyckte vi gjorde allt rätt. Vi hade tålamod, spelade bra defensivt och tog vara på våra chanser, sa Lehner.
    Vancouver Canucks - Vegas Golden Knights 5-4 öt (3-1, 0-2, 1-1, 1-0)
    Elias Pettersson blev tvåmålsskytt för Canucks som till slut lyckades få med sig två poäng mot Golden Knights. Pettersson gjorde sitt 15:e och 16:e mål för säsongen. Först gjorde han 3-1 till Canucks när han stötte in i en retur i slutet av den första perioden. Hans andra kom i den tredje när han pricksköt in 4-3 till hemmalaget från snäv vinkel.
    Trots de två målen från svensken kom Vegas tillbaka. 4-4 kom med 4.20 kvar att spela genom Mark Stone. Målet tog matchen till förlängning där Chris Tanev satte den avgörande pucken för Vancouver. Segern gjorde att Canucks avslutade en tre matcher lång förlustsvit. Jacob Markström vaktade Canucks kasse och stod för totalt 38 räddningar.

VAN-VGK: Pettersson överlistar Fleury igen

Colorado Avalanche - Carolina Hurricanes 1-3 (0-0, 0-0, 1-3)
Det kan gå snabbt i hockey. Det fick Colorado Avalanche erfara när de i natt förlorade med 3-1 mot Carolina Hurricanes hemma i Pepsi Center. Gästerna gjorde nämligen tre mål på matchens sista tre minuter.
Colorado såg ut att gå mot två poäng. Gabriel Landeskog gav Avalanche ledningen med 1-0 efter 4.05 av tredje perioden. Landeskog styrde in Nathan MacKinnon skott för sitt sjunde mål för säsongen.
Ledningen höll i sig och det var först när matchuret tickat över 17 minuter av sista perioden som Carolina fick islossning. Kvitteringen kom genom Andrei Svechnikov. Efter 18.21 gjorde Jacob Slavin 2-1 med ett skott från den högra tekningscirkeln och med 5.4 sekunder kvar att spela satte Sebastian Aho slutresultatet i tom kasse.
Carolinas upphämtning gör att laget nu har tagit poäng i sina sju senaste matcher.

COL-CAR: Slavin skickar in ledningsmålet

Boston Bruins - New York Islanders 3-2 str (1-0, 0-2, 1-0, 0-0, 0-1)
För första gången på åtta försök lyckades Islanders besegra Bruins. Det krävdes visserligen straffar, men det var två efterlängtade poäng för New York-laget som senaste besegrade Boston den 15 januari 2017.
Jordan Eberle och Matthew Barzal satte sina straffar samtidigt som målvakten Semyon Varlamov räddade två av tre. Varlamov har nu vunnit sina fem senaste starter. Islanders ledde med 2-1 en bit in i den tredje perioden, men efter 7-24 kvitterade Torey Krug för hemmalaget.
Islanders mål under ordinarie tid gjordes av Johnny Boychuk och Barzal. För Boychuk var det första målet efter en torka på 28 matcher. Segern var Islanders tredje i rad på bortaplan.
Notera att Islanders forward Cal Clutterbuck fick åka till sjukhuset och sys efter att ha fått ett skärsår på sin vänstra handled i den tredje perioden.

BOS-NYI: Varlamov rånar Bjork med plocken

Tampa Bay Lightning - Dallas Stars 3-4 ot (2-1, 1-1, 0-1, 0-1)
Det krävdes sudden för att få en vinnare i Amalie Arena, Tampa Bay. Tyler Seguin blev hjälte för Stars med sitt avgörande med två minuter kvar att spela. Tampas Tyler Johnson missade öppet mål, Seguin vände på spelet och överlistade Andrei Vasilevskiy.
Stars fick kämpa för poängen trots en 1-0-ledning. Tampa vände till 3-1 efter mål från Alex Killorn, Mikhail Sergachev och Ondrej Palat. En sen reducering i andra perioden av Radek Faksa tog Stars tillbaka in i kampen och i den tredje kunde Jason Dickson kvittera.
Seguins avgörande fixade sedan stars femte seger på sina sju senaste. John Klingberg hade två andra-assist i matchen.

TBL-DAL: Seguin ordnar avgörandet åt Stars

Ottawa Senators - Nashville Predators 5-4 öt (0-1, 3-0, 1-3, 1-0)
Marcus Högberg tog i natt sin första seger som NHL-målvakt. Svensken räddade 33 räddningar i sitt åttonde NHL-framträdande.
Matchen blev en svängig historia. Gästerna, som vunnit två raka matcher på sin pågående roadtrip, tog ledningen. Men sedan lyckades Ottawa göra fyra raka mål, varav tre i den andra perioden. Ändå gick matchen till sudden. Nashville visade moral och innan klockan stod på 13.07 hade laget fått in tre puckar bakom Högberg. Det sista gjorde lagkaptenen Roman Josi.
Förlängningen blev 2.40 gammal innan Anthony Duclair avgjorde i powerplay med sitt 20:e mål för säsongen. Forwarden har nu tangerat personbästa som han satte 2015-16. Notera att Ottawa-backen Thomas Chabot spelade 33.49 i matchen och har på de två senaste klockats för 71.39 minuters istid.

OTT-NSH: Duclair slår till i powerplay på övertid

Philadelphia Flyers - Buffalo Sabres 6-1 (3-0, 3-0, 0-1)
Flyers knep en övertygande seger hemma i Wells Fargo Center. James van Riemsdyk blev tvåmålsskytt och Travis Konecny stod för tre assist för hemmalaget som nu tagit 19 segrar den här säsongen. Flyers fick visserligen vänta på utdelning, men när den väl kom, kom den ordentligt. Mellan 13.04 och 17.05 i den första perioden gjorde hemmalaget tre mål. Van Riemsdyks första mål i matchen betydde 2-0. Hans andra mål betydde 6-0 och kom i numerärt överläge efter 12.37 av mittperioden. Tre av hemmalagets mål hade då gjorts i powerplay, van Riemsdyk ett och de andra två från Matt Niskanen och Ivan Provorov.
Victor Olofsson gjorde 6-1 i powerplay efter 11.35 av den tredje perioden. För förarbetet stod istället Rasmus Dahlin och Marcus Johansson. Jack Eichels poängsvit över 17 matcher tog slut Sabres-kaptenen saknades i matchen på grund av en överkroppsskada.

PHI-BUF: Olofsson styr in pucken i PP

Columbus Blue Jackets - Los Angeles Kings 3-2 (1-1, 0-1, 1-0, 1-0)
Blue Jackets tog i natt sin tredje raka seger. De gjorde det efter att ha hämtat upp ett 1-2-underläge till 3-2-seger efter sudden. Matchhjälte blev Pierre-Luc Dubois som framspelad av Gustav Nyquist avgjorde matchen.
Assisten var Nyquist andra i matchen. Redan i den första perioden hade svensken spelat fram Zach Werenski i powerplay fram till 1-1. Gästernas ledningsmål satte Adrian Kempe efter bara 42 sekunders spel. Kings tog ledningen med 1-2 via Jeff Carter i den andra perioden, men i den tredje kunde Boone Jenner styra in 2-2 på Werenskis skott. Då återstod 1.43 att spela.
Övertiden blev 1.11 gammal innan Dubois slog till med sitt 12:e mål för säsongen.
Notera att svenskbacken Gabriel Carlsson fanns på isen. Han kallades upp från AHL under gårdagen och gjorde i natt sin första NHL-match sedan den 4 oktober 2018.

CBJ-LAK: Dubois blir hjälte på övertid

Calgary Flames - Montreal Canadiens 3-4 öt (2-0, 0-2, 1-1, 0-1)
Montreal tog en tung bortaseger mot Calgary. De gjorde det efter att ha hämtat in två underlägen. Vid underläge 0-2 efter den första perioden fixade Brendan Gallagher och Joel Armia 2-2 i den andra. Gästerna hamnade i underläge på nytt i den tredje perioden, men återigen visade laget styrka och Nick Suzuki fixade 3-3.
Matchen gick till förlängning där Max Domi avgjorde med 1.08 kvar att spela. Domi skickade iväg ett slagskott som överlistade målvakten David Rittich som gjorde 39 räddningar i matchen.
Matthew Tkachuk och Elias Lindholm stod bägge för ett mål och en assist och Oliver Kylington gjorde sitt första mål för säsongen. Men det räckte bara till en poäng för Calgary som är 0-2-1 på sina senaste tre matcher. Innan nuvarande försurad hade laget sju raka segrar.

CGY-MTL: Domis slagskott avgör matchen

Arizona Coyotes - Minnesota Wild 5-8 (1-0, 1-4, 3-4)
Det är inte särskilt vanligt med regn i Arizona, men i natt fick publiken i Gila River Arena se det i form av mål. Coyotes och Wild gjorde 13 mål tillsammans, men det var gästerna som gjorde flest.
Åtta olika spelare gjorde mål för Wild. Mats Zuccarello, Marcus Foligno och Eric Staal utmärkte sig dock lite extra. Trion gjorde nämligen förutom mål också två assist vardera. Wilds mål kom i den andra och tredje perioden
I Coyotes stod Taylor Hall för en assist. Hans andra poäng i nya laget sedan trejden från New Jersey Devils.
SÅ GICK SNACKET:
"Fantastiskt. Jag är verkligen glad. Jag sa till mig själv att ha tålamod. Jag försökte spela mitt spel och fokusera på nästa räddningar. Första vinsten i dag, det är jag väldigt glad över"
- Marcus Högberg.
"Vi leder med 1-0 med tre minuter kvar och vi har en chans att vinna. Det är två saker där i slutet som vi måste göra bättre".