kucherovPrime

Nikita Kucherov och Steven Stamkos förväntas leverera för Tampa Bay Lightning. I natt gjorde de det i rättan tid när Lightning besegrade Colorado Avalanche med 1-0 på bortais.
I natt visade Stamkos/Kucherov ännu en gång hur viktiga de är för Lightning. I en målsnål historia i Pepsi Center var det den förväntade poängproducerande duon som efter 6:24 av den tredje perioden klev fram och avgjorde för gästerna i powerplay.

Med Kucherov i den ena tekningscirkeln och Stamkos i den andra spelade de pucken mellan sig två gånger innan Kucherov drog till och satte matchens enda mål. Det var dessutom ryssens 150:e i karriären.
- Stamkos är en skicklig spelare och kan slå de här passningarna. När alla förväntar sig ett skott från honom är det lättare för oss att bli fria. Det var allt jag behövde göra. Jag var säker på att han skulle slå den. Han är en stjärna, sa Kucherov efteråt.

COL-TBL: Kucherovs matchvinnande mål

Andrei Vasilevskiy avvärjde sedan bland annat ett friläge från Nathan MacKinnon och höll säsongens första och karriärens trettonde nolla.
- Han såg puckarna. Han var mycket bra. Han kom ut och var aktiv. Han såg allt, till och med returerna, sa Lightnings coach Jon Cooper om sin målvakt.
Gabriel Landeskog gjorde 1-0 för Colorado i den första perioden, trodde de flesta. Men målet utmanades av Tampa som fick rätt. Avalanche var offside precis innan och Colorado-kapten fick därmed inte förlänga sin målsvit.
- Det var inte där vi förlorade matchen. Visst hade det varit skönt att få ett ledningsmål i den första perioden, men vi fortsattte köra. Vi hade fler chanser att göra mål på, sa Landeskog.
Colorados segervit på tre matcher bröts också i och med förlusten. Och på tal om sviter - MacKinnon och Mikko Rantanens nio raka matcher med poäng såg också ett slut.
Desto muntrare i Tampa som inlett säsongen med sex segrar på åtta försök.
Här är summeringen från nattens matcher:
Winnipeg Jets - Toronto Maple Leafs 2-4 (0-1, 0-2, 2-1)
Efter succéstart med sex mål på sina fyra första matcher med Leafs hade John Tavares gått mållös i fem raka matcher. I natt bröt han torkan när Leafs behövde det som mest.
Gästerna ledde med 3-0 efter två spelade perioder. Men i inledningen av den tredje höll Jets på att komma tillbaka. Hemmalaget gjorde två mål inom loppet av 1:31. Nikolaj Ehlers gjorde sitt första mål för säsongen efter 4:57 när han petade in en puck framför mål. Scheifele reducerade ytterligare en gång efter 6:28 med ett välplacerat skott från slottet. Och det var match igen.
Men med 11:32 kvar att spela klev Tavares fram och gjorde det förlösande 4-2-målet för Toronto. Mitch Marner dribblade sig in framför kassen, sköt med backhand och pucken studsade ut perfekt för Tavares som kunde stöta in pucken i tom kasse.
Resultat skulle sedan stå sig matchen ut. Frederik Andersen gjorde 38 räddningar mellan Leafs stolpar och bröt Jets hemmasvit vid tre segrar. Torontos övriga mål gjorde Kasperi Kapanen, Tyler Ennis och Nazem Kadri.
Snackisen inför matchen var annars "matchen i matchen" mellan Patrik Laine och Auston Matthews. Men båda gick poänglösa från isen i Bell MTS Centre.

WPG-TOR: Marner banar väg för Tavares

New York Islanders - Florida Panthers 2-3 (1-0, 1-0, 0-2, 0-1)
Samtliga lag i NHL har nu vunnit minst en match efter förlängning eller straffar. Florida Panthers blev sist ut när de i natt stod för en heroisk vändning borta mot New York Islanders och en storspelande Robin Lehner. Islanders spelade till sig en 2-0-ledning under matchens första två perioder och så långt höll också den svenske målvakten tätt.
Men till slut kunde de inte streta emot. Frank Vatrano reducerade i powerplay efter 2:46. Och Evgenii Dadonov kvitterade till 2-2 efter 10:35. Matchen gick till sudden där Mike Hoffman avgjorde efter bara 33 sekunder och förlängde sin poängsvit till sex raka matcher.
Jordan Eberle gjorde ett av Islanders mål - hans första sedan den 20 mars (17 matcher). Lehners insats mellan stolparna resulterade i 38 räddningar.

Vegas Golden Knights - Vancouver Canucks 2-3 (0-0, 2-2, 0-0, 0-0, 0-1)
Målvakten Jacob Markström hade, precis som Lehner, en bra match mellan stolparna. Men med skillnaden att Canucks-målvakten fick vinna. Markström räddade 33 skott och samtliga fyra Vegas-straffar och Vancouver tog därmed sin sjätte seger för säsongen.
Matchhjälte blev finländaren Markus Granlund som avgjorde i den fjärde straffomgången.
Samtliga spelmål kom under den andra perioden. Vegas gjorde 1-0 innan Bo Horvat gjorde två raka mål för Canucks. På de första assisterade Loui Eriksson. Vegas kvittering kom från Ryan Reeves efter en kontring.
Canucks svenske back Alexander Edler lämnade matchen redan efter 10:08 i den första perioden på grund av en underkroppsskada.

VGK-VAN: Horvat stänker upp pucken högt

SÅ GICK SNACKET:
"Det är nästan som en snöbollseffekt. Man måste börja någonstans, du måste ha en grund och sedan gå därifrån. Förhoppningsvis kan den här segern få oss på rätt spår" - Panthers Mike Hoffman.
"Det suger att inte göra mål. Att få göra ett i dag, även om vi förlorade, ger mig självförtroende" - Jets Nikolaj Ehlers.
"Jag försöker bara vinna matcher. En del av min framfång är att spela bra i båda ändar av isen. Mitt defensiva spel ger mig mer energi framåt. Om jag fortsätter så, spelar enkelt och är en komplett spelare kommer bra saker att hända" - Canucks Bo Horvat.