MelkerKarlsson

Det var ett intensivt spelschema i NHL under lördagen är tolv spännande matcher avverkades och som brukligt var det gott om svenskar som skrev in sig i poängprotokollen.
Toronto Maple Leafs tryckte gaspedalen i botten direkt i matchen mot Pittsburgh Penguins i PPG Paints Arena.

Connor Brown och James Van Riemsdyk såg till att gästerna ledde med 2-0 efter bara 1:42 in i den första akten och innan perioden var över hade Tyler Bozak också gjort 3-0.

• Vi tog vara på våra lägen i den första perioden, säger Leafs målvakt Frederik Andersen som räddade 33 skott i matchen till NHL.com. Vi visste att deras keeper inte är så rutinerad, så vi ville få mycket puckar ner mot deras mål tidigt i matchen.
    22-åriga Tristan Jarry ersattes efter den första perioden av Casey DeSmith och Penguins började äta sig ikapp.
    I den andra perioden reducerade hemmalaget två gånger om genom Riley Sheahan och Evgeni Malkin innan Tyler Bozak gjorde sitt andra mål för aftonen och gav Toronto en tvåmålsledning in i den tredje perioden.
    Hemmalaget fick kontakt med 2:48 kvar av perioden då Sidney Crosby satte sitt 13:e mål för säsongen då Kris Letang bjöd Pens-kaptenen på öppet mål med en fin passning.
    Andersen och Maple Leafs kunde dock hålla emot i slutet och ta med sig alla poängen hem till Toronto.
    - Vi måste komma ut på ett helt annat sätt och vara klara på att det är vi som ska diktera villkoren ute på banan, säger en besviken Sidney Crosby till NHL.com efter matchen. Vi kan inte glida in på isen och vänta på att få se vilken matchbilden blir. Innan vi vet ordet av ligger vi under med 0-3.
    Patric Hörnqvist lämnade matchen efter att ha fått en puck i huvudet. Tränare Mike Sullivan sa efteråt att "Bengans" status kommer utvärderas under söndagen.
    I Amalie Arena i Tampa möttes Lightning och Jets i en rafflande kamp som fick avgöras i förlängning.
    Dessförinnan hade lagen följts åt fram till 3-3 där både Tampa Bay och Winnipeg var i ledningen.
    Andrew Copp gav Jets ledningen tidigt i den första perioden innan Yanni Gourde utjämnade med dryga minuten kvar av perioden.
    I den andra perioden var det hemmalaget som tog ledningen genom Mikhail Sergachev innan det var gästernas tur att kvittera genom Kyle Connor.

I den tredje perioden var det Winnipeg som nätade först då Nikolaj Ehlers satte sitt 12:e mål för säsongen mellan benen på Andrei Vasilevskiy. Hemmalaget replikerade snabbt genom Nikita Kucherov vars fladdrande skott letade sig förbi en skymd Connor Hellebuyck i Jets-kassen.
I övertidsspelet var det Brayden Point som avgjorde efter 36 sekunder spel då han vände ut och in på Winnipegs Bryan Littlewith och lyfte in segermålet med en backhand. Anton Strålman plockade upp en assist-poäng vid övertidsmålet, hans sjunde poäng (2+5) för säsongen.
- Brayden Point är en sån där spelare kliver ut på isen med attityden att alltid ge sitt max, säger Lightnings coach Jon Cooper om sin matchvinnare. Jag har bara haft honom i laget under ett års tid, men jag har jobbat med honom under VM och han är en spelare som alltid accepterar sin roll. "Säg till var du vill att jag ska spela så ger jag allt jag har", säger han och det älskar man som tränare.
Här är sammanfattningarna från nattens övriga matcher:
Detroit Red Wings - St. Louis Blues 1-6 (0-1, 0-3, 2-1)
Alexander Steen noterades för två målgivande passningar för St. Louis Blues då Detroit Red Wings besegrades i Little Ceasars Arena i lördagens tidiga match.
Blues har nu vunnit tre raka matcher efter att dessförinnan förlorat tre i följd.
Jaden Schwartz gjorde sitt 14:e mål för säsongen innan han utgick i den första perioden med en befarad underkroppsskada.
I Red Wings noterades Jonathan Ericsson för en assist.
Boston Bruins - New York Islanders 3-1 (0-0,1-0, 2-1)
Tuukka Rask svarade för 30 räddningar då Boston Bruins besegrade New York Islanders hemma i TD Garden. Rask har i och med det fyra raka segrar i målet för Bruins och har under den sviten bara släppt in fyra mål.
Boston har fått upp farten och vunnit åtta av sina tio senaste matcher.
Bostons mål gjordes av Brad Marchand, Jake DeBrusk och Danton Heinen.
Islanders mål gjordes av Anders Lee, hans 17:e för säsongen.

Montreal Canadiens - Edmonton Oilers (0-2, 1-2, 1-2)
Canadiens förlorade sin tredje raka match efter att Edmonton Oilers enkelt vunnit i Bell Centre.
Montreal bytte ut målvakten Carey Price efter att tidigt i den andra perioden då Milan Lucic gjorde 0-4 i powerplay. Han ersattes av Antti Niemi.
Jujhar Kahira gjorde två mål för Oilers där också Oscar Klefbom noterades för en fullträff. Hans tredje mål för säsongen betydde 5-1 och kom i powerplay.

Florida Panthers - Colorado Avalanche 3-7 (1-1, 1-2, 1-4)
Matchen mellan Florida Panthers och Colorado Avalanche i BB&T Center var länge jämn, men ett ryck av gästerna i mitten av den andra perioden då Nathan MacKinnon och Alex Kerfoot med 41 sekunders mellanrum gjorde mål för gästerna blev avgörande för utgången av matchen.
I den tredje perioden gjorde Avalanche ytterligare fyra mål och kunde få stopp på sin fyra matcher långa förlustsvit.
Carl Söderberg gjorde ett mål och en assist i matchen och Gabriel Landeskog noterades för en målgivande passning.

New York Rangers - New Jersey Devils 5-2 (1-0, 2-1, 2-1)
Rangers fortsätter att visa upp en fin hemma-form och har efter nattens seger mot divisionsrivalerna New Jersey Devils vunnit tio av de elva senaste i Madison Square Garden.
Rangers vann med 5-2 efter två mål av Mats Zuccarello och 26 räddningar av Henrik Lundqvist.
Jesper Fast svarade för ett mål och en assist i Rangers och har nu haft nätkänning i tre raka matcher, vilket är karriärnästa i NHL. På de senaste åtta matcherna har han gjort sex mål, lika många som han gjorde på 68 matcher förra säsongen.

Columbus Blue Jackets - Arizona Coyotes 1-0 (1-0, 0-0, 0-0)
Josh Anderson gjorde matchens enda mål 30 sekunder in i den första perioden då han ur snäv vinkel hittade bortre krysset bakom Arizona-keepern Antti Raanta.
Coyotes hade därefter flera chanser att utjämna och också ta ledningen, men målramen och en storspelande Sergei Bobrovsky såg till att hålla Coyotes utanför målprotokollet. Det här var Bobrovskys 23:e nolla i NHL.
Oliver Ekman-Larson spelade 26:19 minuter för Arizona, klart mest på isen av utespelarna.
Dallas Stars - Vegas Golden Knights 3-5 (1-1, 1-3, 1-1)
Vegas Golden Knights vann sin fjärde raka match då Dallas Stars besegrades i American Airlines Center.
Vegas kopplade greppet i den andra perioden med tre raka mål av David Perron, Reilly Smith och Brayden McNabb.
Maxime Legace, som spelade tre säsonger i Dallas innan han gick till Vegas inför den här säsongen, gjorde 35 räddningar, varav 16 i den tredje perioden.
Mattias Janmark och John Klingberg svarade för en assist var i Dallas.

San Jose Sharks - Ottawa Senators 5-0 (1-0, 2-0, 2-0)
Sharks körde över Senators i SAP center i San Jose då Aaron Dell höll sin tredje nolla i NHL.
San Jose vann skotten med 50-25 och Ottawa gör fortsatt ett blekt intryck den här säsongen.
Melker Karlsson gjorde ett fint mål, Tim Heed spelade fram till ett mål och Marcus Sörensen i Sharks fick matchstraff efter ett slagsmål med en Ryan Dzingel i Senators.

Calgary Flames - Vancouver Canucks 4-2 (1-1, 0-1, 3-0)
Sam Bennet satt den matchavgörande 3-2-pucken med bara 1:10 kvar att spela av den tredje perioden då Calgary besegrade Vancouver.
Flames har i och med det vunnit två raka matcher och tagit poäng i de tre senaste.
Mike Smith spelade sin 500 match i NHL och räddade 22 av 24 skott och Matthew Tkachuk gjorde två av Calgarys mål.
I Vancouver Canucks noterades Daniel Sedin för en målgivande passning.
Los Angeles Kings - Carolina Hurricanes 3-2 e. förl. (0-0, 2-0, 0-2, 1-0)
Tanner Pearson blev matchvinnare för LA Kings då han satte 3-2-pucken med 20 sekunder kvar att spela av förlängningen. Målvakten Jonathan Quick noterades för en målgivande passning vid avgörandet.
Efter en mållös förstaperiod tog Kings ledningen med 2-0 i den andra genom mål av Tyler Toffoli och Anze Kopitar.
Men Hurricanes kämpade sig i kapp under andra halvan av den tredje perioden genom mål av Victor Rask och Elias Lindholm.

Så gick snacket:
"Han är som en väl bevarad hemlighet. Det är kanske inte så många i ligan som känner till honom, men han kan göra allt".
- Rangers forward Rick Nash om lagkamraten Jesper Fast
"Varje match är en ny utmaning. Jag kände mig bra idag. Jag hade en bra uppvärmning och en god natts sömn. Jag var utvilad. Jag var redo".
- Columbus målvakt Sergei Bobrovsky efter att ha hållit nollan mot Arizona.
"Jag har en bra rytm i spelet just nu och jag får bra hjälp med att städa bort returerna framför mål. Vi jobbar hem så hårt att vi tvingar motståndarna att ta stressade avslut. Det gör det lättare för mig".