meier 125

Resultaten har inte alltid gått San Jose Sharks väg den här säsongen, men nu kan det måhända äntligen vara på väg att börja lossna. 3-1 mot Montreal natten mot måndag svensk tid följdes under onsdagen upp med 4-1 mot Carolina Hurricanes. Och det blev en fin comeback för en av lagets specielle poängplockare.

Timo Meier hade missat tre matcher på grund av en överkroppsskada men var åter i laguppställningen. Han spelade i fjärdekedjan och där låg han bakom en hel del. Barclay Goodrow och Thomas Hertl såg till att Sharks hade 2-0 efter den första perioden. Sedan tog Meier taktpinnen. Han styrde vackert in 3-0 på Radim Simeks skott från backposition - det var Simeks första NHL-poäng för övrigt. Drygt sex minuter senare, med 15:02 spelat av mittperioden, serverade Meier Joe Pavelski till 4-0 och i den tredje perioden assisterade Meier även Marcus Sörensen till 5-1, vilket också blev matchens slutresultat.
- Han var bra. Han skapade en hel del framåt idag, och det gav en extra gnista, berömde tränaren Peter DeBoer Timo Meier efter matchen, men han sa samtidigt:
- Han kan ännu mer. Men idag gav han vår fjärdekedja möjligheter. Han surade inte över det och Vi pratade om det imorse och jag sa till honom att det här var en möjlighet för honom att skapa lite i en ovan miljö och det var precis vad han gjorde.
I mål räddade Martin Jones 39 av 40 skott, endast överlistad av Lucas Wallmarks stenhårda dragskott i den andra perioden. Jones har ännu inte hållit nollan den här säsongen.
Härnäst väntar Dallas på fredag för Sharks. Vinst där och laget tangerar den längsta segersviten för säsongen - tre raka matcher.
Här följer en sammanfattning från nattens matcher:
St Louis Blues - Edmonton Oilers 2-3 (2-0, 0-1, 0-1, 0-0, 0-1)
Connor McDavid var tillbaka för Oilers och det gav resultat direkt. Men det var Blues som öppnade bäst. Ivan Barbashev och Brayden Schenn gav hemmalaget en tvåmålsledning i den försa perioden. Ryan Nugent Hopkins reducerade i mittperioden innan Zach Sanford gjorde 3-1. Men det blev korrekt bortdömt för målvaktsinterference. Oscar Klefbom kvitterade för gästerna som hade tagit ut målvakten. Matchn gick till straffar - för första gången den här säsongen för båda lagen - där McDavid, som även noterades för en assist i matchen, avgjorde. Målvakten Cam Talbot blev därmed femte målvakt i Oilers historia att nå hundra vinster.

STL-EDM: McDavid överlistar Allen på straff

Anaheim Ducks - Chicago Blackhawks 4-2 (2-0, 0-2, 2-0)
Anaheim Ducks fortsätter att vinna. Under natten kom lagets femte raka seger. Brandon Montour och Daniel Sprong gav ankorna en 2-0-ledning men gästande Chicago Blackhawks kom tillbaka genom Erik Gustafsson och Alex DeBrincat. Ondrej Kase blev matchvinnare när han pricksköt 3-2 över Corey Crawfords vänstra axel. Jakob Slifverberg spikade slutresultatet med 1:32 kvar att spela.

ANA-CHI: Montour, Sprong nätar tätt inpå varandra

San Jose Sharks - Carolina Hurricanes 5-1 (2-0, 2-1, 1-0)
Hurricanes fortsätter att skjuta mycket men på de senaste tre matcherna har laget bara gjort tre mål på 108 skott och man har förlorat samtliga tre (0-2-1). Jordan Staal försvann dessutom under den tredje perioden och återvände inte. Han har en överkroppsskada. Joe Thornton noterades för tre assist och behöver nu bara fyra assist till för att passera Marcel Dionne (som har 1040 stycken) för tionde plats gällande assist genom tiderna.

SJS-CAR: Sörensen nätar efter tursam studs

SÅ GICK SNACKET:
"Målvaktsspelet är det här lagets styrka. Vi har två riktigt bra målvakter som ger oss chansen att vinna varje kväll och nu ligger det på mig att hitta en rytm i laget." - Ken Hitchcock, tränare i Edmonton Oilers
"Det var en bra match. Jag var lite orolig över energin i laget efter vår bortaresa. Jones var fantastisk ikväll". - Peter DeBoer, San Jose Sharks
"Den här matchen borde inte ha gått till övertid. Det är olyckligt att den gjorde det." Jake Allen, målvakt i Blues.